Maja Marijana – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Maja Marijana je srpska voditeljka i pevačica. U toku svoje duge pevačke karijere, ona je učestvovala na brojnim festivalima, a na nekima se okitila i titulom pobednice. Tokom svoje estradne karijere,

Maja Marijana iza sebe ima veliki broj snimljenih pesama, od kojih je većina naišla na pozitivnu reakciju među njenom publikom.

Majin suprug je Mladen Šmakić, a u braku su dobili i dvoje dece.

Loading...

Biografija

Iako je u javnosti poznata pod svojim umetničkim imenom, Maja Marijana, ona se u stvari preziva Radovanović. Rođena je 8. novembra 1972. godine u Beogradu.

U svom rodnom gradu Maja je završila osnovnu školu, da bi dalje školovanje nastavila upisavši srednju kožarsku školu, koju je kasnije i završila.

Naša poznata pevačica je još kao dete pokazivala sklonosti prema pevanju i uopšte prema muzici, te je od malih nogu bila sigurna da će njena strast prema muzici utemeljiti put ka njenom današnjem zanimanju.

Karijera Maje Marijane

Maja Marijana je svoj prvi nastup imala kad joj je bilo 20 godina. Te 1992. godine, kada se i predstavila ovdašnjoj publici, Maja je izdala i svoj prvi solistički album koji nosi naziv „Ja nisam devojka lutalica“ i to u izdanju PGP RTS produkcijske kuće.

Njen prvenac je, pored naslovne, nosio i numere kao što su: „Prolećna seta“, „Anđeli ljubavi“, „Rodila me nana za Dragana“, „Samo s tobom, oko moje“, „Da dragi, da“, „Moj dečko“, „Noćas sam kraljica“ i pesmu „Umiri se,srce“. Ovaj album je naišao na pozitivne kritike publike, što će reći da je bio više nego uspešan.

Kako je album postao dosta popularan, Maja Marijana je gostovala u brojnim TV emisijama, na čemu može da zahvali svom menadžeru, a takođe i kompozitoru, Time Petrovu. Prva od brojnih emisija u kojima je Maja učestvovala, bila je „Da pitamo zajedno“, gde se naša poznata pevačica predstavila u najboljem svetlu, što joj je donelo još veću popularnost.

U pomenutoj TV emisiji, Maja Marijana je izvela dve pesme i to „Ja nisam devojka lutalica“ i „Šta je jablan među borićima“. Ovim nastupom je Maja pokupila simpatije čitavog auditorijuma, a ono što je svima bilo jasno nakon njenog učešća u ovoj emisiji je da se na našoj estradnoj sceni pojavila nova, mlada pevačka zvezda.

Loading...

U daljem toku svoje karijere Maja Marijana je nastavila vredno da radi i da usavršava svoje muzičke i pevačke sposobnosti, a ono što je uvek pružala javnosti i medijima bilo je ponašanje koje je za primer.

Popularnost koju je tada uživala, a koju i dan danas održava, ona je zaslužila isključivo zbog neospornog talenta koji poseduje, a samim tim i zbog kvalitetnih pesama koje je godinama stvarala.

Iako je njen prvi solo album bio jako uspešan, drugi je doživeo još veću popularnost. Naime, već sledeće, 1993. godine, Maja Marijana izdaje svoj naredni, drugi po redu, album čije je ime „Bio mi je dobar drug“.

Na ovom albumu se našla i istoimena pesma koja je ovoj pevačici donela ogromnu popularnost, postala je veliki hit, a takođe i do današnjih dana je upravo ova numera ono za šta se može reći da je jedan od najvećih hitova u karijeri Maje Marijane.

Osim numere po kojoj je album i dobio ime, na njemu su se našli i drugi hitovi. Ostalih deset pesama koje su našle svoje mesto na ovom albumu su: „Ja i mama dobre drugarice“, „Pod znakom si pitanja“, „Za nama gleda pola grada“, „Tužna je moja nedelja“, „Kad nekog volim“, „Maler do malera“, „Pamtiće me nedelja“, „Zašto duša boli“, „Da li ti je savet čista“, a takođe i pesma pod nazivom „Kaži mi mila majko“.

Popularnost i karijera naše pevačice je konstantno išla uzlaznom linijom, te se nakon ovoga, Maja odlučila da napravi solističku turneju, što se ispostavilo kao jako dobra odluka, a i tajming je bio idealan. Kao rezultat toga, proistekla je velika posećenost i još veća popularnost.

Loading...

Nagrada koju je odnela na Poselu, kao i Oskar popularnosti su ono što je došlo kao priznanje za njen trud i rad.

Promocija pesama sa njenog drugog albuma se nastavlja, a istovremeno, u tom periodu Maja Marijana je radila i na svom trećem po redu albumu. On je izašao 1995. godine i zove se „Posle nas“, a na njemu su bile pesme: „Jutros se mene ne sećaš“, „Posle nas“, „Otvori karte“, Lagaću, a plakaću“, „Ukrotiću tvoje srce, skitnice“, „Za ljubav glasamo“, „Hajdemo na more“ i „Deluješ na mene zarazno“.

Nakon što je snimila tri, više nego uspešna, albuma za PGP RTS, Maja donosi odluku da počne saradnju sa Diskosom, za koji i izdaje svoj naredni, četvrti po redu album.

Ovaj album nosi naziv „Vrati se, rođeni“, a na njemu su, osim naslovne pesme, još i numere: „Kucni u drvo“, „Pijana noć“, „Barabar“, Teku, teku suze“, „Bol“, „Drugu voliš, drugu ljubiš“, „Malo si ljubavi hteo“, „Tebe bih mogla voleti“ i pesma „Gde stanuje ljubav“. Nakon ovog projekta, Maja se ostvaruje i u ulozi majke po prvi put.

Sledeći solo album Maja Marijana je ponovo snimila u izdanju PGP RTS-a. On izlazi 1997. godine i nosi naziv „Pukni srce“, dobivši ime po istoimenoj pesmi koja se na njemu našla. Osim ove numere, još devet pesama se našlo na Majinom petom albumu, a to su: „Samo ti“, „Neću da te dam“, „Voli se samo jednom“, „Senka“, „Prijatelja nemam“, „Do juče“, „Kraj Dunava“, „Sama sam ja“ i „Zašto mi radiš to“.

Posle dvogodišnje pauze, tokom koje Maja Marijana nije izdavala albume, 1999. godine izlazi njen naredni, šesti solo album. Ovaj projekat nosi ime „Vučica“, a na njemu je Maja radila sa Zlajom Timotićem i pojavio se u izdanju diskografske kuće Grand.

Pesme koje su predstavljene na ovom albumu su: „Vučica“, „Sve je prevara“, „Pogrešan broj“, „Mene ubija laž“, „Imam dobar plan“, „Il’ me ljubi il’ me ubi“, „Ma, ne plačem ja“ i pesma „Ostala sam sasvim sama“.

Sledeći album Maje Marijane je izašao 2001. godine u izdanju Best diskografske kuće i nosi naziv „I ne pamtiš“. 2003. godine se Maja vraća u Grand i za njih izdaje svoj naredni album pod imenom „Vezanih očiju“, a upravo tada, njen menadžer je postao njen sadašnji muž, Mladen Šmakić.

Album „Napraviću lom“, izlazi 2005. godine i upravo ovaj album važi za jedan od najpopularnijih u njenoj karijeri. Sem naslovne numere, na ovom albumu se nalaze i pesme kao što su: „Škorpija“, „Kad tuga mrvi“, „Zauvek tvoja“, „Obline“, „Plima“, „Ona dobro zna“ i „Spremna na sve“. Sledeće godine, Maja Marijana se pojavljuje na Grandovom festivalu gde izvodi pesmu „Crni panter“ . Ova pesma je sa sobom ponela veliki uspeh i naišla je na veoma dobar odgovor publike.

Za Grand produkciju Maja 2008. godine izdaje još jedan album, pod nazivom „Žena zmija“, na kom se pored naslovne numere našlo još 9 pesama, a to su: „Ljubavi zlato“, „Ahilova peta“, „Ne uči me ti“, „Pola sata“, „Šmekeru“, „Kratak spoj“, „Ne ostavljaj me na dnu“, „Rođena za flert“ i „Nije hitno“.

U svojoj dugogodišnoj karijeri, Maja Marijana se oprobala i u ulozi voditeljke, kada je od svoje drage prijateljice i koleginice, Dragane Mirković, dobila ponudu da vodi emisiju „Utorkom u 8“, koju je Maja naravno prihvatila.

Privatni život

Iza sebe, Maja Marijana ima par neuspelih brakova. Naime, njen prvi brak je bio sa Željkom Simićem, TV voditeljem. Njih dovje su se venčali 1995. godine i dobili su ćerku Anđelu.

Za razliku od profesionalne karijere koja je tada blistala, njen brak sa Željkom nije bio sjajan, te su se vrlo brzo njih dvoje i rastali.

Posle par godina, Maja Marijana je upoznala Mladena Šmakića koji je bio njen tadašnji menadžer. Njih dvoje vrlo brzo nakon upoznavanja otpočinju ljubavnu romansu iz koje se i rađa njihova ćerka Milica.

Kum na venčanju Maje i Mladena je bio naš poznati pevač, Saša Matić, koga je upravo Maja otkrila kada je on nastupao u restoranu koji drži Mladenov brat.

Osim Saše, Maja je otkrila i njegovog brata i bila im je od velike pomoći dok su probijali svoj put na estradnoj sceni.

Kao i prvi, ni drugi brak Maje Marijane nije prošao slavno. Tokom 2013. godine, Maja je bila fizički zlostavljana od strane svog muža Mladena, te je 2014. godine zahtev za razvod bio podnešen.

Datum rođenja: 8. novembar 1972. godine

Visina: 166 cm

Težina:

Sponzorisano:

Loading...