Fatmir Sulejmani – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Od svog učešća na muzičkom takmičenju ,,Zvezde granda”, u 10, odnosno sezoni 2015/2016, na kom je osvojio odlično 2. mesto, izgubivši od svog prvoplasiranog zemljaka Ibra Bublina, mladi atraktivni pevač Fatmir Sulejmani je snimio čak 4 popularna singla, a sama njegova karijera konstantno ide uzlaznom putanjom.

Fatmir Sulejmani je svoju strast prema muzici pokazivao još od malena, te je uz svu ljubav i podršku svoje porodice na ovaj ili onaj način konstantno napredovao i učestvovao na različitim muzičkim takmičenjima i festivalima, a na prostoru rodne Bosne i Hercegovine je postao poznat mnogo pre svog učešća na takmičenju ,,Zvezde granda”.

Biografija

Fatmir Sulejmani je rođen 1996. godine u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. U rodnom Brčkom je odrastao pored svog oca Suada, majke Nevrese i starijeg brata Mejdija.

Loading...

Tu, u Brčkom, Fatmir Sulejmani je završio i osnovnu i opšti smer Gimnazije, a uporedo sa tim i Srednju muzičku školu, odsek za klavir.

Pored klavira, Fatmir Sulejmani svira i bas gitaru i gitaru, koja mu je zapravo omiljeni instrument, a trenutno je na kraju studija na Muzičkoj akademiji.

Inače, Fatmir Sulejmani nije jedini član porodice Sulejmani koji je naklonjen muzici. Njegov stariji brat, Mejdije, je jedan od najpoznatijih gitarista na prostoru Bosne i Hercegovine, a inače je i stalni član benda Mirze Selimovića.

Oba brata Sulejmani su ljubav prema muzici nasledila od svog oca Suada, koji se bavi i pevanjem i sviranjem.

Tokom svog odrastanja, pored iskusnog brata i još iskusnijeg oca, Fatmir Sulejmani je uživao i veliku podršku i mentorstvo svog nastavnika muzičkog obrazovanja Nihada Sitarevića.

O konkretnim detaljima privatnog života Fatmira Sulejmanija se veoma malo zna, jer on sam, čak i tokom različitih intervjua, svoj privatni život ostavlja po strani, a u javnosti se fokusira samo na pomake u svojoj karijeri.

Sa druge strane, novinari mu još uvek daju mogućnost da svoj privatni život ostavi za sebe, te se samo bave njegovim profesonalnim uspesima i povremenim preturanjem po društvenim mrežama, nakon čega objavljuju samo proverene činjenice, koje sam Fatmir Sulejmani objavi na nekom od svojih naloga.

Naravno, uvek postoje i stvari o kojima Fatmir Sulejmani rado govori u javnosti, a to je, na primer, činjenica da je za njega njegovo Brčko bilo i uvek će biti najlepše mesto na svetu, te da tamo provodi najveći deo svog slobodnog vremena. Pored Brčkog, Fatmir Sulejmani uživa i u Beogradu i Sarajevu, u koje često putuje zbog snimanja i različitih nastupa.

Loading...

Fatmir Sulejmani je aktivan na društvenim mrežama i kaže da zaista umeju da mu zasmetaju ružni i zlonamerni komentari ljudi, naročito onih koji se kriju iza lažnih imena.

Ipak, trudi se da ga takvi komentari ne pogode i ističe da izbegava da sa takvima ulazi u konflikt, prvenstveno zbog svog vaspitanja.

Iako ima veliki broj obožavateljki, Fatmir Sulejmani još uvek nije javnosti otkrio da ima devojku, ali naglašava da bi jednog dana želeo da ima skladnu porodicu, kao onu u kojoj je odrastao.

Kao svog najvećeg uzora, Fatmir Sulejmani izdvaja Tošeta Proeskog, a izjavio je i da bi voleo da snimi duete sa Jelenom Karleušom i Marijom Šerifović.

Karijera

Loading...

Fatmir Sulejmani još od malih nogu pokazivao talenat i strast prema muzici. Tako je još u osnovnoj školi počeo da peva u školskom horu i nastupa kao solista na školskim priredbama.

Kasnije je učestvovao na brojnim muzičkim takmičenjima i festivalima. Na primer, na prvom učešću na muzičkom festivalu ,,Prvi aplauz”, koji se održava u Banja Luci, je osvojio drugo mesto, a već sledeće godine je poneo titulu pobednika.

Nakon toga je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju ,,Dečija pesma Evrovizije”, kada se održavalo u Budimpešti i na kom je osvojio 3. mesto.

2014.godine je Fatmir Sulejmani odabrao novo takmičenje – ,,Prvi glas Sevdaha”, koje je trajalo 6 meseci, a iz kog je Fatmir Sulejmani izašao kao pobednik i dobio titulu ,,Prvi glas Sevdaha Bosne i Hercegovine za 2014. godinu”.

Kako je na teritoriji Bosne i Hercegovine već uveliko nizao uspehe i postao prepoznatljiv skoro svima, Fatmir Sulejmani je odlučio da malo proširi svoju popularnost, te se prijavio za 10. sezonu ,,Zvezda granda”.

Već u samom startu je na takmičenju primećen talenat Fatmira Sulejmanija, a posebne simpatije je pokupio od Jelene Karleuše i Marije Šerifović.

Sa druge strane, Dragan Stojković Bosanac je bio naklonjeniji njihovom zemljaku Ibru Bublinu, koji će, kako će kasnije ispostaviti, i odneti pobedu na takmičenju, dok je Fatmir Sulejmani osvojio drugo mesto.

Nakon završetka takmičenja ,,Zvezda granda”, Fatmir Sulejmani je zajedno sa svojim kolegama sa takmičenja održao svojevrsnu mini – turneju u Sloveniji, nakon čega je sam nastavio da niže gostovanja.

Do sada je Fatmir Sulejmani objavio čak 4 singla i to dva 2017. godine – ,,Kad se duše sretnu” i ,,Srce ne broji kilometre”, a potom i dva 2018. godine – ,,Dva ludila” i ,,Srce ranjeno”.

Ime i prezime: Fatmir Sulejmani

Nadimak: Faćko

Datum rođenja: 1996. godina

Mesto rođenja: Brčko, Bosna i Hercegovina

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/fatmirsulejmaniofficial/

Twitter: https://twitter.com/sssulejmani?lang=sr

Instagram: https://www.instagram.com/sulejmani_official/

Sponzorisano:

Loading...