Boban Rajović – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Boban Rajović je turbo – folk pevač, čije je ime naročito počelo da odjekuje estradom nakon objavljivanja hita ,,Usne boje vina”, a potom su naglo postale popularne i njegove starije pesme, dok je sve to olakšalo promociju novijeg materijala.

Biografija

Boban Rajović je rođen 25. decembra 1971. godine u Kopenhagenu, u Danskoj, a sa svojim roditeljima i starijim bratom se preselio u Berane, odakle su mu roditelji, kada je on imao 8 godina.

Dok je još uvek išao u osnovnu školu, obe kuće Bobana Rajovića u Beranama su izgorele, te se on sa porodicom preselio u Podgoricu, odakle se kasnije ipak sa ocem vratio u Kopenhagen, gde je radio u različitim većim fabrikama i kafanama.

Loading...

Kao osnovcu, Bobanu Rajoviću su predviđali veliku karijeru kao fudbaleru, jer je pokazivao neverovatan talenat, ali je on, nakon jedne školske priredbe na kojoj je izveo pesmu ,,Od Vardara do Triglava” shvatio da je zapravo muzika njegov poziv. Kada je otišao sa ocem u Kopenhagen, dobar deo novca koji je zarađivao je Boban Rajović sačuvao i kasnije uložio u svoju muzičku karijeru, nakon što se trajno doselio u Beograd.

Dok je živeo u Kopenhagenu, Boban Rajović priznaje da je živeo veoma razuzdanim životom, a ono što je dobro poznato javnosti jeste i da je izvesno vreme proveo u zatvoru.

Dok je on svoju energiju trošio na posao i izlaske, njegov otac ga je forsirao da se ženi, što je Boban Rajović odbijao, sve dok nije upoznao Crnogorku Draganu Gagu Vuković, sa kojom se venčao kada je imao 23 godine, a ovaj par živi u skladnom braku više od 25 godina. Iz njihove ljubavi su se rodile njihove ćerke Ivana i Anđela i sin Andrej, čija je velika želja da postane slavan fudbaler.

Iako je u poslednje dve decenije Boban Rajović uspeo da izgradi ime i karijeru, neretko se ljudi sećaju njegovih pehova iz mladosti i pominju njegovo odsluživanje zatvorske kazne, mada njega to više ne dotiče toliko.

Takođe, zbog njegovog izgleda, Boban Rajović je iza sebe dobio armiju brojnih zaljubljenih obožavateljki, a novinari su u više navrata pokušavali da ga spoje sa nekom od njih i prikažu ga kao velikog zavodnika. Uprkos svemu tome, Boban Rajović svakodnevno iskazuje svoju preveliku ljubav prema svojoj supruzi, a čak je istetovirao i njeno ime, kako bi mu uvek bila blizu.

Bez obzira na slavu koju je stekao, Boban Rajović najviše uživa u ulozi supruga i oca i smatra da su njegova deca izrasla u dobre i plemenite ljude, te da su on i njegova supruga u ovom slučaju odradili dobar posao.

Karijera

Boban Rajović je svoju muzičku karijeru zvanično započeo 2000. godine, kada je izašao njegov prvi album, na kom su se našle pesme ,,Piroman”, ,,Barbika”, ,,Njena vrata”, ,,Da pređemo na stvar”, ,,Svako traži svoj put”, ,,Lijepa kao grijeh”, ,,Aerodrom” i ,,Ti si mene vezala”.

Loading...

Drugi solo album Boban Rajović izdaje 2003. godine i on nosi naziv ,,Puklo srce”. Na njemu su se, pored naslovne numere, našle pesme ,,Papreno”, ,,Jesen je”, ,,Ruže daješ u pelinu”, ,,Dukati”, ,,Bila si moj nemir”, ,,Sad si s njim”, ,,Alkoholna injekcija”, ,,Samo pozovi”, ,,Vratiću se ja”, ,,Igraj” i ,,Karta za raj”.

Treći album Bobana Rajovića nosi naziv ,,Provokacija”, a objavljen je 2006. godine. Na njemu su se našle pesme ,,Provokacija”, ,,Koga foliraš”, ,,Bilo bi zabavno”, ,,Flaša”, ,,Nazdravi i zapevaj”, ,,Na dan kad si rođena”, ,,Jugoslavijo”, ,,Ubi me ti” i ,,Presuda”.

Zahvaljujući velikom uspehu njegovog singla ,,Usne boje vina”, Boban Rajović 2007. godine objavljuje kompilaciju pesama pod nazivom ,,Usne boje vina”. Ovom prilikom je Boban Rajović objedinio svoje hitove ,,Koga foliraš”, ,,Provokacija”, ,,Na dan kad si rođena”, ,,Jugoslavijo”, ,,Flaša”, ,,Ruže daješ u pelinu”, ,,Bila si moj nemir”, ,,Sad si s njim”, ,,Evo jesen je” i 2 miksa – ,,Usne boje vina (Radio Mix)” i ,,Usne boje vina (Club Mix)”.

Album ,,Koraci” Boban Rajović objavljuje 2008. godine, a na njemu se nalaze pesme ,,Crna lala”, ,,Kosači”, ,,Latice od ruža”, ,,Da li da li je”, ,,Broj 23”, ,,Pomozite mi drugovi”, ,,Izdaja”, ,,Pola sata do Beograda”, ,,Autoput”, ,,Ljubav” i ,,Bata”.

2009.godine je Boban Rajović svoju publiku obradovao kompilacijom svojih najboljih pesama do tada pod nazivom ,,The best of”, pri čemu je na jednom albumu ujedinio numere ,,Ružno pače”, ,,Gromovi”, inače duet sa koleginicom i prijateljicom Draganom Mirković, ,,Latice od ruža”, ,,Jesen je”, ,,Bila si moj nemir”, ,,Sad si s njim”, ,,Puklo srce”, ,,Na dan kad si rođena”, ,,Ubi me ti”, ,,Usne boje vina”, ,,Flaša”, ,,Ljubav”, ,,Bata”, ,,Da li je, da li je”, ,,Kosači”, ,,Crna lala”, ,,Izdaja”, ,,Provokacija” i ,,Pomozite mi, drugovi”.

Sledeći album Boban Rajović objavljuje 2010. godine, a album nosi naziv ,,Mijenjam” i na njemu se nalaze pesme ,,Oprosti mi”, ,,Mijenjam”, ,,Zdravo mila”, ,,Princeza”, ,,Luda glava”, ,,Kraljica i kralj”, ,,Kafanski fakultet”, ,,Jedan je život”, ,,Ptica selica”, ,,Kumovi”, ,,011” i ,,011 (Winter Mix)”.

Loading...

Album ,,Vojnik zabluda” izlazi 2013. godine i na njemu se nalaze, pored naslovne, i numere ,,Mia”, ,,Mus od čokolade”, ,,Nećemo u vijesti”, ,,Ne bih ja”, ,,Gorska ruža”, ,,Tuga prođe, ljubav nikad”, ,,Ne vjerujem” i ,,Ja preživio bih to”, kao i 5 bonus pesama – ,,Baraba”, ,,Lijepa žena”, ,,Kad se opet dotjeraš za mene”, ,,Teci mi kroz vene” i ,,Ne vjerujem (remix)”. Inače, Boban Rajović je ove godine odlučio da se svojoj publici oduži za sve godine podrške, te je 100 hiljada primeraka svog albuma poklonio svojim najvećim fanovima.

2015.godine je Boban Rajović učestvovao na ,,Pink music festivalu”, na kom je sa numerom ,,Padobran” osvojio 1. mesto, kao i priznanja za najslušaniju pesmu na ,,YouTube” – u i priznanje za najveći broj glasova preko društvene mreže ,,Facebook” za vreme takmičenja. Uprkos tome što su neki pokušavali da ovu njegovu pesmu uporede sa njegovim najvećim hitom do tada – ,,Usne boje vina”, pesma ,,Padobran” je postala jedna od najslušanijih pesama u tom periodu.

2017.maja 2018. godine je Boban Rajović objavio i album ,,Dito”, na kom su se našle pesme ,,Stvari lagane”, ,,Kriv”, ,,Pješke”, ,,Fatalna”, ,,Uvenuće srce”, ,,Kreten”, ,,Do neba”, ,,Pun k’o brod”, ,,Putuj, ljubavi”, ,,Kralj skitnica”, ,,Hej živote, druže” i ,,Spartanac”.

Jula iste godine, Boban Rajović objavljuje kompilaciju na kom su se našli svi njegovi singlovi u proteklih nekoliko godina: ,,Darovi”, ,,Polupijan polu go”, ,,Generacijo”, ,,Tetovaža”, ,,Dijagnoza”, ,,Kiša lije”, ,,Niko nije kao ja” i ,,Padoban (DJ Diki video mix”)

Tokom svoje karijere duge 2 decenije, Boban Rajović je sarađivao sa nekim od najvećih imena srpske muzičke scene – Draganom Mirković, koja mu je i veoma bliska prijateljica, pevačicom Tinom Ivanović, Marinom Tucaković, Draganom Brajovićem, Damirom Handanovićem, Aleksandrom Kobac, Sanjom Ilić, Biljanom Spasić, Perom Stokanovićem, Dadulom, Ljiljanom Jovanović, Rastom, Katarinom Ostojić Kajom i brojnim drugim.

Ime i prezime: Boban Rajović

Datum rođenja: 25. decembar 1971. godine

Mesto rođenja: Kopenhagen, Danska

Facebook: https://m.facebook.com/BobanRajovicOfficial/

Twitter: https://twitter.com/bobanrajovic

Instagram: https://www.instagram.com/rajovicboban/

YouTube: https://www.instagram.com/rajovicboban/

Sponzorisano:

Loading...