Zorica Brunclik – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Pevačica Zorica Brunclik je jedna od jugoslovenskih pevačkih zvezda koja i danas traje i iza sebe ima nebrojene hitove, a održala je i jubilarni koncert u „Beogradskoj areni“, 2014. godine, kojim je proslavila pedeset godina muzičke karijere u našoj zemlji.

Pored svoje muzičke karijere, Zorica je javnosti poznata i po svojoj upečatljivoj boji kose, i kako se spekuliše ona je otkupila ekskluzivna prava od kompanije koja proizvodi farbe za kosu, da samo ona koristi tu nijansu ružičaste boje, kao i po svom skladnom braku sa harmonikašem i kompozitorom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, za koga se udala 1985. godine.

Neki od najvećih hitova poznate pevačice su poesme – „ Avlije, avlije“; „Kako ti je , kako živiš“; „Otkopčano jeleče“; „Branili su našu ljubav“; „Dođi u moje noći“; „Kada bi me pitali“ „Košava“; „Tamo gde si ti“ i veliki broj drugih pesama.

Loading...

Zorica Brunclik – biografija 

Poznata pevačica je rođena u Beogradu 29. juna 1955. godine, od majke Zlatije i oca koji je bio Slovenac i zvao se Andrej, a najstarije je dete u porodici, i ima tri mlađa brata.

Kada je pevačica imala samo dve godine, njeni roditelji su se razveli, te su deca ostala da žive sa majkom u Smederevu, a koliko je Zorica cenila sve što je majka uradila za nju i njenu braću, pokazuje i to što je pevačica jednoj od svojih ćerki i dala ime Zlata, po svojoj majci.

Kako je u Beogradu otac Zorice Brunclik živeo u bogatstvu i izobilju, sa braćom je volela da provodi dane kod oca, jer im je on mogao priuštiti sve što su kao deca i želeli, ali kada se on pak oženio po drugi put, Zorici je majka zabranila da viđa oca, te je odrastala u Smederevu, pa i kod svoje bake koja je Grkinja, u Požarevcu.

Dok je pevačica još uvek išla u školu, jedna od njenih drugarica je bila ćerka legendarnog Bore Spužića Kvake, koji je nju i posavetovao da se počne baviti pevanjem, jer je imala veliki talenat, a 1969. godine je predstavio Zoricu bendu „Plava zvezda“ sa kojim je ona ubrzo počela da peva i da nastupa u kafani „Beogradska estrada“, kao i u hotelu „Metalurg“ u Zenici.

Prvi honorar koji je je Zorica zaradila za samo jedan svoj nastup, bio je u visini deset mesečnih plata njene majke, a kako je svu sumu pevačica poslala na račun i na ime majke Zlatije Brunclik, pevačicu je majka odmah naterala da ode na ginekološki pregled kako bi se utvrdilo da novac nije zaradila nepoštenim putem.

Dok je nastupala kao pevačica u kafanama i restoranima, Zorica je najpre završila kurs ikebane u Aranžerskoj školi na Narodnom Univerzitetu „Božidar Adžija“, te je kasnije i upisala i završila Ekonomski fakultet u Nišu, pa je i upisala studije Prava, ali taj fakultet nije završila.

Sa samo 18 godina, Zorica je upoznala svog prvog nevenčanog supruga, koji je bio veren i kada je saznao da je pevačica trudna napustio je nju i nerođenu bebu, a iz te veze se rodila prva ćerka Marija.

Sa harmonikašem Zoranom Tutićem koji je bio šef orkestra sa kojim je Zorica nastupala bila je u braku i dobila sina Đorđa, dok je njen drugi suprug bio takođe poznati harmonikaš Ljuba Kešelj sa kojim je iz braka dobila ćerku Miljanu.

Loading...

Nakon razvoda od svog drugog muža, koji je napustio Zoricu i svoju ćerku Miljanu posle šest godina braka, Zorica se 1985. godine udala za harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša, sa kojim ima ćerku Zlatu i sa kojim je do danas u skladnom braku.

Poznato je da je Brunclikova bila i politički aktivna, te da je bila velika prijateljica Mirjane Mire Marković, i članica njene stranke JUL, a danas je pripadnik Pokreta socijalista, te je kako kaže nakon pada režima Slobodana Miloševića, posle 5. oktobra 2000. godine, bila pak u svojevrsnoj medijskoj blokadi.

Muzička karijera Zorice Brunclik 

Ime Zorice Brunclik je na estradi sinonim za dobru i kvalitetnu pesmu, i pevačica traje već više od pola veka na domaćoj sceni, a ima iza sebe neke od najvećih hitova i brojne albume i singlove.

Kako je i napomenuto, za početak pevačke karijere Zorice Brunclik, zaslužan je tada vrlo poznati pevač i kompozitor Bora Spužić Kvaka, da bi ona nakon punih pet godina nastupanja po brojnim kafanama, hotelima i restoranima, upoznala Novicu Uroševića, koji je tada nastupao sa orkestrom Tihomira Paunovića Tike, koji je tražio pevačicu, te je Zorica na prepruku pevača brzo postala i solista ovog orkestra.

  1. januara 1975. godine, Zorica je snimila za PGP RTB svoju prvu singl-ploču, odnosno pesmu „Ne daj da nas rastave“, a taj singl je doživeo nezapamćeni uspeh i u tadašnje vreme je rasprodat u tiražu od neverovatnih 300 hiljada primeraka.

Iako je na istoj „singlici“ bila i numera „Jedna ljubav ne postoji više“, te je i ona postala hit, nije ipak dostigla popularnost prethodno pomenute numere.

Loading...

Sledeći maksi singl za istu diskografsku kuću, pevačica izdaje pod nazivom Zorica Brunclik Nina i na njemu se našla pesma „Donela te sreća meni“, a naredne 1976. godine, izlaze još dve pesme i to „Ja sam žena koja čeka“ i „Došao je čovek pravi“.

Pre snimanja svoje prve solo ploče, Zorica Brunclik je snimila i singl „Gde si bio dok su tekle suze“.

  1. godine, pevačica je objavila svoj prvi album, pod nazivom „Ne daj da nas rastave“, na kojoj su se našli na „A strani“ njeni prethodno pomenuti snimljeni singlovi, a na „B strani“ su bile obrade nekih od najlepših izvornih pesama – „Berem grožđe, biram tamjaniku“; „Čuvam ovce kraj zelene jove“; „Pošla Rumena na vodu“; „Sinoć ja i moja kona“; „Zvoni zvonce“ i „Dođi lolo“.

Naredne 1977. godine, Zorica Brunclik je snimila singl „Život si mi odneo sa sobom“, sa kojim je učestvovala i na festivalu „Hit leta ’77“, a ujedno je radila i na pripremi svog drugog albuma.

Drugi album je popularna pevačica snimila sa ansamblom Branimira Đokića, a pod nazivom „Aj mene majka jednu ima“, i na kome su se našle samo obrade narodnih pesama, kojima je pevačica udahnula novu popularnost svojim raskošnim glasom i talentom.

Nakon uspeha i drugog albuma, Zorica Brunclik se 1978. godine predstavila sa dva nova singla na festivalu „Hit parada ’78“, sa pesmom „Ćuti, ja te molim“, te iste godine i na „Ilidži“, sa hitom „Kad uđeš u moj dom“, gde je osvojila prvo mesto koje je pak podelila sa koleginicom Verom Matović.

Maksi singl „Kad uđeš u moj dom“, koji je imao pored pomenute numere, i pesmu „Srce moje bolno“, tada je prodat u preko 50 hiljada primeraka, i dobio je po tiražu „srebrni status“.

Od 1979. do 1981. godine, pevačica je objavila albume „Između mene i tebe“ (na kome je ona i sarađivala sa Predragom Cunetom Gojkovićem, te je i obradila numeru „Pjevam danju“ od tada vrlo popularnog Zdravka Čolića), te svoj album„Odakle si sele“ (koji je većinom uradio tadašnji suprug Zorice Brunclik, Ljuba Kešelj) i album „Pahuljica“ i „Ako te poljubim“

Tada je 1981. godine na albumu „Pahuljica“, veliki hit postala pesma „Domovina“, koja je u svojim stihovima veličala Tita i JNA, te je pevačica bila gost na Brionima i otpevala tadašnjem predsedniku SFRJ i njegovoj supruzi Jovanki, numeru „Ne daj da nas rastave“ (a zanimljivo je da je lično Tito po pevačicu poslao vojni helikopter, koji ju je sa njenog koncerta u Puli, koji je tada i morala da prekine na njegov zahtev, odvezao na Brione).

  1. godine, sa tadašnjim suprugom Ljubom Kešeljom, pevačica snima album „Radosti moja“, koji je bio i jedan od njenih najboljih albuma u karijeri, a dva hita koja su se posebno izdvojila su bile numere „A tebe nema“ i „Preboleću“, a ova ploča je prodata u „platinastom tiražu“, u preko 50 hiljada kopija.

Iste godine Zorica Brunclik se pojavila u ulozi pevačice u tadašnjem filmskom serijalu „Žikina dinastija“, gde je u jednoj sceni u kafani pevala pesmu „A tebe nema“, Gidri Bojaniću i Marku Todoroviću.

  1. godine je izašao album „Ti si moja najslađa bol“, na kome su pored Ljube Kešelja, radili i Novica Urođević i Branimir Đokić, te je i ovaj album dostzigao „platinasti tiraž“, kao i prethodni.

Iako album „Uteši me“ iz 1984. godine, doživljava i nešto slabiji uspeh, već 1985. godine izlazi novi Zoricin album „Ja sam tvoja karamela“, na kome se izdvajaju popularne numere – „Što ne dođeš“; „Zašto mi srce rani“; „Kad bi te majka ponovo rodila“ i „Ti si bio sve što drugi nisu“.

Međutim, daleko najpopularnija pesma sa ovog pomenutog albuma, bila je „Otkopčano jeleče“, koja je postala hit godine i koja je i danas jedan od najvećih hitova poznate pevačice.

Od 1986. godine, kada je snimila album „Neću da te menjam“, pa sve do danas, poznata pevačica je snimila sledeće albume – „Ne dam da mi lome krila“; „Muke moje“; „Eh, da je sreće“; kao i „Rođeni jedno za drugo“; „Ja znam“; „Branili su našu ljubav“; „Kada bi me pitali“; „Kad procvetaju zumbuli“; „Dunjo mirisna“; „Celog života žalim za tobom“; „Ej, sudbino“; „Težak je ovaj život“; „Rođendana dva“ i „Nano moja, nano“ (2006. godine).

Privatni život Zorice Brunclik 

Kako je na početku teksta i napomenuto, pevačica je imala četiri emotivne veze, od toga tri braka sa harmonikašima Zoranom Tutićem Ljubom Kešeljom i Kemišem, sa kojima ima iz svake veze po jedno dete – Mariju; Đorđa; Miljanu i Zlatu.

Danas pevačica živi u naselju Krnjača sa svojim suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom a koga je „preotela“ koleginici Vesni Zmijanac, sa kojom dugo godina nije govorila.

Poznata pevačica je bila učesnica reality programa „Farma“, gde je došla u sukob sa Milošem Bojanićem i reperom Ivanom Ivanovićem Đusom.

Takođe od estradnih ličnosti je u sukobu sa Majom Nikolić i Aleksandrom Radović, kada je ona te 2016/2017. godina bila u žiriju takmičenja „Pinkove zvezde“, a sukobila se i sa voditeljem iste emisije Milanom Kalinićem.

Pevačica je bila i u žiriju takmičenja „Zvezde Granda“, gde se sukobila sa pevačicama Anom Bekutom i Snežanom Đurišić, a zbog kašnjenja na snimanja i neprofesionalizma, a ubrzo je ova poznata pevačica i napustila „Grand produkciju“, za koju je godinama snimala albume i singlove.

Od kolega je takođe dosta dugo bila u svađi sa Miroslavom Ilićem, sa kojim se i pomirila kasnije, baš kao i sa Vesnom Zmijanac.

Ime i Prezime: Zorica Brunclik

Nadimak: Zoka; Nina

Datum i mesto rođenja: 29. jun 1955. godine, Beograd, Jugoslavija

Zanimanje: narodna i folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/ZoricaBrunclikOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/zoricabrunclik_official/

Twitter: https://twitter.com/zbrunclik

YouTube: https://www.youtube.com/user/ZoricaBrunclikVIPPER

Sponzorisano:

Loading...