Srećko Šušić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Iako je dugo radio kao službenik, a muzičku karijeru zvanično započeo tek 1992. godine, Srećko Šušić je do sada izdao čak 11 albuma i, iako ga sve manje viđamo na malim ekranima, i dalje se bavi svojom strašću, te nastupa na različitim veseljima i klubovima, najčešće u inostranstvu.

Pogledajmo prvo njegovu biografiju.

Biografija

O životu Srećka Šušića se ne zna mnogo. Zapravo, javnosti nije poznat ni njegov datum rođenja.

Loading...

Ono što znamo jeste da je rođen u Kraljevu, u Srbiji, i da je, dok je radio kao službenik, iz hobija bio i pevač, dok se na kraju nije odlučio samo na tu profesiju.

Već dugi niz godina je Srećko Šušić srećno oženjen, bez ijednog javnog skandala, a, nakon što je pre nekoliko godina doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, Srećko je ostao trajni invalid.

Uprkos tome, on je uvek vedar i nasmejan i odaziva se svakom pozivu za nastup, te je poznat i kao pevač koji nastupa na štakama.

O ostalim detaljima njegovog života se vrlo malo zna, naročito zbog činjenice da se ne eksponira toliko u javnosti, pa čak ni kao pevač.

Njegova ljubav za muzikom je dokazano mnogo jača od ljubavi i čežnje za slavom, te on zapravo više peva za svoju dušu i veselu publiku, nego za komercijalne televizije i emisije, koje garantuju samo montirano trenutno zadovoljstvo.

Karijera

Kao što smo već napomenuli, Srećko Šušić je muzikom počeo zvanično da se bavi tek 1992. godine, kada je, u saradnji sa ,,Južnim vetrom”, objavio svoj prvi album ,,Ulica rađa grešnike”, od kojih je naslovna numera hit i dan danas.

Sledeće godine, tačnije 1993. godine, izdat je i njegov drugi album, koji je nosio naziv ,,Za dobra stara vremena”, a već 1994. godine i ,,Ne leti, crni gavrane”. 1995. godine izlazi i njegov album ,,Nismo iz istog sveta”, praćen albumom ,,Ranjeno srce” iz 1996. godine i ,,Sve su maske pale” iz 1997. godine.

Loading...

Srećko Šušić je nizao svoje albume sve do 2006. godine, kada je izdao i poslednji album i zvanično se izgubio iz medija, navodeći da je ,,Grand” postao hiperprodukcija bez imalo kvaliteta, koji uporno u jatu rađa nove mlade zvezde sa kratkoročnim karijerama i hitovima, a koja nikako neće ići uzlaznom putanjom, uprkos činjenici da je svako od njih individualno veliki potencijal.

2014.godine je Srećko Šušić učestvovao na festivalu ,,Lira”, na kom je sa izvođenjem numere ,,Boginja lepote” osvojio prvu nagradu publike. Pored ovog, Srećko Šušić je učestvovao i na brojnim drugim festivalima, mada manjeg obima.

Osim festivala, Srećko Šušić često nastupa na različitim veseljima, kao što su svadbe i krštenja, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Tokom svoje karijere se, pored pevanja, bavio i komponovanjem, ali je i što se ove sfere umetnosti tiče usporio tempo, kako i sam navodi, dok ne dođe do novog vanvremenskog hita, koji će biti dovoljno kvalitetan da potraje godinama, kao što je to slučaj i sa njegovim drugim pesmama, koje je ranije snimao za ,,Južni vetar” u saradnji sa Miodragom Ilićem, poznatijim kao Mile Bas, a koji mu je i napisao najveći broj hitova koje je Srećko Šušić otpevao tokom svoje karijere.

Pored već pomenutih hitova ,,Ne leti, crni gavrane”, ,,Za dobra stara vremena”, ,,Sve su maske pale”, ,,Nismo iz istog sveta”, ,,Ranjeno srce” i ,,Ulica rađa grešnike”, Srećko Šušić je otpevao i druge hitove, kao što su ,,Kao grana otkinuta”, ,,Snežana’, ,,Jedan čovek sam za stolom”, ,,Trideset i neka meni dolazi”, ,,Umro bi’ od tuge da vidim”, ,,I kamen bi zaplakao”, ,,Eh, da mogu protiv sebe”, ,,Što si takav, živote?”, ,,Živi u samoći”, ,,Dve su čaše ispred mene”, ,,Boginja lepote”, ,,Reke dalje teku”, ,,Za rođendan sinu”, ,,Žena paklena”, ,,Otvori vrata”, ,,Ti si moja devojka”, inače duet sa Suzanom Jovanović, i brojne druge.

Ono što je naročito čudno je da, iako je bio veliki prijatelj sa Sašom Popovićem i Suzanom Jovanović i uprkos činjenici da je dugo snimao albume u saradnji sa ,,Južnim Vetrom”, Srećko Šušić nikada nije bio pozvan kao gost u bilo kojoj emisiji ,,Granda”, a, kako sam navodi, nije želeo da se nepozvan nameće, te ni sam nikada nije dao taj predlog Saši Popoviću.

Loading...

Pored Saše Popovića i Suzane Jovanović, Srećko Šušić je veliki prijatelj i sa Lepom Lukić, Draganom Mirković, Erom Ojdanićem i Verom Matović.

Što se mladih pevača tiče, Srećko Šušić je u nekoliko navrata u prolazu komentarisao da ,,Grand” pronalazi zaista kvalitetne vokale, ali da, nažalost, sve manje ima izgleda da su njihove karijere dugog karaktera, s obzirom na to da im se mahom nameću ”sezonske” pesme, koje predstavljaju trenutni, a ne dugogodišnji hit, kakav bi zapravo trebalo da snimaju.

Što se mladih nada tiče, kao najperspektivnije Srećko Šušić naročito ističe Tanju Savić i Darka Lazića.

Što se njegovog daljeg rada tiče, samo će vreme pokazati da li će ipak odlučiti da objavi još neki album ili barem singl.

Ime i prezime: Srećko Šušić

Mesto rođenja: Kraljevo

Zanimanje: Pevač folk i narodne muzike, kompozitor

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/SreckoSusicSreckoSusic/

Sponzorisano:

Loading...