Snežana Djurišić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Snežana Đurišić je jedna od najpopularnijih pevačica narodne muzike u našoj zemlji, te je vrlo poznata po brojnim hitovima kojima je obeležila odrastanje mnogih generacija koji su ljubitelji kvalitetnog izvornog zvuka, a već nekoliko sezona je članica žirija „Zvezda Granda“.

Karijera poznate pevačice traje već preko 40 godina, te je sa pravom uz Lepu Lukić, poštovaoci narodne muzike, nazivaju „kraljicom dobre pesme“.

Snežana Đurišić – biografija 

Snežana Đurišić je rođena u Gornjem Milanovcu, od oca Milana i majke Dare Đurišić, 6. juna 1959. godine, u tadašnjoj SFRJ, te je sa samo sedam godina otpočela svoju muzičku karijeru, kada je pobedila na poznatom festivalu uz pesmu Lepe Lukić, „Udati se nikad neću“.

Loading...

Snežanino detinjstvo, svakako je obeležio događaj koji će pamtiti celoga života, kada je pevala na proslavi rođendana tadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, a kada je ona imala tek dvanaest godina, te je imala i tu čast da iseče njegovu rođendansku tortu.

Kada ju je Tito upitao „šta bi želela da bude kada poraste“, ona je odgovorila da želi da se bavi pevanjem, te kako tada nije postojala muzička škola, ni u Snežaninom rodnom gradu Gornjem Milanovcu, ni u susednim gradovima, po nalogu Tita, otac Snežane Đurišić je dobio posao u Beogradu, te se cela porodica preselila u prestonicu, u kojoj je poznata pevačica stekla svoje muzičko obrazovanje.

Svoju prvu ploču, popularna pevačica je snimila 1969. godine, za popularnu kuću „Diskos“, sa samo deset godina, a pod nazivom, „Baki i deki, mami i tati“, a do danas je snimila čak 21 ploču i 18 singlova.

  1. godine, Snežana se udala za Slobodana Gvozdenovića, sa kojim je dobila sina Marka i kći Maju.

Pevačicin suprug, sa kojim je bila u braku punih 36 godina, preminuo je 2013. godine u Beču, a Snežana je danas u vezi sa poznatim ginekologom dr Vanjom Miloševićem.

Karijera Snežane Đurišić – nekrunisana kraljica narodne muzike 

Kako je već i na početku ovog teksta i napomenuto, za muzičku karijeru jedne od najpoznatijih jugoslovenskih i srpskih pevačica, zaslužan je nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito, koji joj je omogućio da se školuje u Beogradu, te je Snežana sa samo deset godina objavila svoj prvi muzički album.

Nakon početka svoje muzičke karijere pa sve do danas, Snežana Đurišić je snimila veliki broj hitova, te je učestvovala na raznim festivalima, snimila hit-duete sa svojim kolegama, ali i bila glumica u dva poznata filma „Kamiondžije opet voze 1 i 2“, 1983. i 1984. godine, te imala i vrlo zapaženu ulogu u popularnoj TV seriji „Supermarket“, 1984. godine.

Loading...

Svojim solističkim koncertom u Sava Centru u Beogradu, Snežana Đurišić je 2015. godine uz baš veliki broj svojih poštovalaca i fanova, obeležila 40 godina uspešne muzičke karijere.

Na poziv čelnika „Grand produkcije“, Snežana je u periodu od 2013. – 2015. godine bila član žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, da bi 2015. godine uz Sašu Popovića postala deo takozvanog „produkcijskog žirija“, i na toj poziciji se nalazi i danas u svim aktuelnim sezonama popularnog takmičenja.

Singlovi koje je Snežana Đurišić snimila tokom svoje višedecenijske karijere su – „Baki i deki, mami i tati“ (1969. godine); „Poklon za rođendan“ (1971. godine); „Zavoleću, zavoleću“ (1972.); „Oprostite, mladi smo“ (1973.); „Piši da me voliš“; „Strelo ljubavi“; „Kad bih mogla opet da se rodim“; „Videla je moja majka“ (1974. godine); „Venu uspomene“; „Hej sudbino, hej živote“; „Čini mi se, čini“; „Dođe jesen“ (1975. godine); „Ja noćas plakati neću“; „Zašto te toliko volim“; „Šta mi vredi što se nadam“; „Hej, hej, mangupče“ (1976.); „Jedno nas sunce grejalo dugo“; „Nemoj da me ljutiš“ (1977. godine); „Kasno smo se u životu sreli“; „Ljubav sam ti, dragi, dala“ (1978. godine); „To su bili dani sreće“; „Dilber Jova njivu or’o“; Mladi momci iz čaršije“; „Na kojoj si ti strani sveta“; „Sama sa sobom“ (1979.); „Neću da živim sama“; „Ko odvaja tebe od mene“ (1980. godine); „Moja vrata niko ne otvara“; „Mala soba tri sa tri“ (1983. godine) i „Sve što radim, tebi prija“; „Pomozi mi“ (1984. godine).

Među najveće hitove Snežane Đurišić, ubrajaju se danas pesme – „Kuće male, krečene u belo“; „Odakle si sele“; „Srna“; „Sve je prošlo među nama“; „Imena mi mog“; „Pričaj mi, pričaj“; „Lepi moj“; „Isplači se“; „Niko me nije voleo kao ti“; „Kleo se, kleo“; „Ti bi mog’o da me spasiš“; kao i pesme „Između mene i tebe tama“; „Mene nana neguje i gleda“; „Nema ćara od bećara“; „Boli, boli“; „Vratiću se tamo“; „Kaluđeru moj“; „Robinja“, i mnoge druge.

Kako je i navedeno, Snežana je snimila preko dvadeset albuma, i četri kompilacije sa najvećim hitovima – „Moj dilbere, kud se šećeš“ (1979. godine); „Ne daj me nikom više“ (1980.); „Nema ćara od bećara“ (1982.); „Mala soba tri sa tri“ (1983.); „Sve što radim, tebi prija“ (1984.); „Kako je lepo bilo“ (1985. godine); „Kad bi još jednom pokušali“ i „Iznenadi me“ (1986. godine); „Biće dana“ (1988.); „Odakle si, sele“ (1989.); „Učiniću sve“ (1990.); „Ljubav je raj“ (1992.); „Neće srce“ (1994. godine); „Kraljica (1995.); „Istina“ (1996.); „Zoro, sestro“ (1997.); „Devet dana“ (1998.); „Da mi je“ (2000. godine); „Jača od života“ (2001.); „Za tebe slobodna“ (2004.) i hit album „Velika kuća, veliki grad“ (2009. godine).

Sa brojnim poznatim kolegama, Snežana je snimila duetske numere, a neke od najpoznatijih su i pesme – „Ne spominji ime moje“ (sa Šerifom Konjevićem); „Šmeker“; Blagujno dejče“; „Nisam više tvoja“ (sa Šabanom Šaulićem); „Uvek si mi falila“ (sa Miroslavom Ilićem); kao i „Bojim se samoće“ (sa Bekijem Bekićem); „Trista dana“ (sa Zoricom Brunclik i Vericom Šerifović); „Ne zovi me, nisam više tvoj“ (sa Jašarom Ahmedovskim).

U periodu od 2008. do 2017. godine, Snežana Đurišić je izdala i novih jedanaest singlova, i to po hronološkom redosledu – „Dunja“; „Da zaigram, da zapevam“; „Đurđevdan“; „Kandilo“; „Volim te, iako ne smem“; „Očev zavet“; „Kako da se pomirim sa tim“; „Kad bi bilo kako nam je bilo“; „Robinja“; „Nisi me čekao“ i singl „I posle tebe, ti“.

Loading...

Privatni život Snežane Đurišić 

Snežana Đurišić je jedna od najvećih dama naše estradne scene, te je o svom privatnom životu uvek izbegavala da daje bilo kakve izjave.

Kako je ranije i pomenuto, ona je u braku sa Slobodanom Gvozdenovićem, bila od 1977. do 2013. godine, kada je njen suprug iznenada preminuo u Beču, nakon što je Snežanu i njenog kolegu Darka Lazića, odvezao na jedan nastup.

Iz braka koji je bio pun ljubavi i poštovanja, Snežana je dobila dvoje dece, sina Marka i ćerku Maju, te ima od svoje dece ukupno troje unuka.

Naime, Snežanina ćerka Maja živi i radi u Americi, i iako je talentovana za muziku, ne bavi se javnim poslom, te sa svojim suprugom ima sina Luku i ćerku Teodoru, koji posećuju Snežanu kada god im se za to ukaže prilika.

Snežanin sin Marko Gvozdenović, živeo je sa svojom majkom u Beogradu, gde se oženio i dobio sina Miloša, ali je spletom nesrećnih okolnosti, izazvao saobraćajni udes u kome je usmrtio jednu devojku, te je pobegao sa lica mesta.

Marko Gvozdenović je zbog svog dela uhapšen, te je proveo nekoliko godina u zatvoru, a zbog problema sa alkoholom i narkoticima, se razveo od svoje supruge Đurđe, te bio na rehabilitaciji.

Kako je često u medijima navodio, Snežana mu nije pružila podršku nakon izlaska iz zatvora, te je bio prinuđen da ode kod drugarice i sestre u Ameriku, ali se ni tamo nije snašao, te je i dalje u vrlo lošim odnosima sa svojom majkom.

Danas je Snežana Đurišić u srećnoj emotivnoj vezi, sa poznatim doktorom Vanjom Miloševićem, sa kojim je romansu otpočela 2017. godine, ali je nije potencirala u medijima, jer ona nikada nije ni volela da se preterano eksponira po pitanju svoje porodice i privatnog života uopšte.

Ime i Prezime:Snežana Đurišić

Nadimak: Sneža

Datum i mesto rođenja: 6. jun 1959. godine, Gornji Milanovac, Srbija

Zanimanje: istaknuta estradna umetnica; pevačica narodne muzike

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/SnezanaDjurisicOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/snezanadjurisic_official/

Twitter: https://twitter.com/snezanadjurisic

YouTube: https://www.instagram.com/snezanadjurisic_official/

Sponzorisano:

Loading...