Snežana Babić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Snežana Babić Sneki, jedna je od najpopularnijih pevačica folk muzike na našim prostorima, i vrlo je zanimljiva činjenica da je ona jedna od retkih estradnih ličnosti, u čijoj karijeri ne postoji ni jedan skandal, te je Sneki svoj put gradila vrednim radom i trudom, zbog čega je veoma voli i narod i njene brojne kolege.

Snežana Babić Sneki – biografija 

Poznata dugonoga pevačica, rođena je u Pančevu, 1. oktobra 1967. godine, u tadašnjoj SFRJ, odakle se preselila u Beograd, gde je završila srednju elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, ali uporedo se i muzički obrazovala, u osnovnoj i u srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“, odsek solo-pevanje.

Manje je poznato da je Sneki bila članica operskog ansambla KUD „Abrašević“, sa kojim je nastupala širom Evrope, te je nakon pobede na takmičenju koje je organizovao Radio Beograd, davne 1988. godine, dobila priliku da snimi svoju prvu ploču, „Neka stari ko voleti ne zna“, i postala članica Radio Beograda, sa čijim je ansamblom nastupala na raznim festivalima i koncertima.

Loading...

Snežana Babić se oprobala i kao glumica, te iza sebe ima uloge pevačica, a u filmovima „Tesna koža 4“ iz 1991. godine i  „Novogodišnja priča“ iz 1994. godine, kao i u seriji „Tesna koža“ iz 2015. godine.

Sneki se 2002. godine, udala u Hamburgu za nemačkog biznismena srpskog porekla Radomira Stojanovića, te je sedam godina živela u Nemačkoj, ali se 2009. godine razvela i vratila u Srbiju.

Muzička i glumačka karijera Snežane Babić 

Svoje prvo pevačko iskustvo, Snežana Babić je stekla kao solista KUD „Abrašević“, kada je kao pevač amater, pobedila na festivalu u organizaciji Radio Beograda, i dobila priliku da snimi svoj prvi solo album, koji je dobio naziv po tada najpopularnijoj pesmi, „Neka stari ko voleti ne zna“.

Nakon što se Sneki pojavila u tada vrlo popularnoj muzičkoj emisiji „Disko folk“, te je milione gledalaca ostavila bez daha svojim stasom i glasom, dobila je priliku da sa PGP RTS-om, potpiše ugovor i snimi svoj drugi album „Dušo moja tanana“, sa koga je najveći hit bila pesma „Rupica na bradi“, te je Sneki pomenutu ploču prodala u više od 150 hiljada primeraka, i dobila nagradu „Zlatna ploča“.

  1. godine, Sneki je objavila i treći album, „Takni me, takni“, a na kome je imala veliki broj hitova, kakvi su pesme – „Pijmo“; „Živote, grešila sam“; „Harmoniko sviraj sama“; „Takni me, takni“; „Ja nisam prva ni poslednja“.

U međuvremenu je Sneki učestvovala 1991. godine i na Svetskom prvenstvu u Italiji, kao jedna vrsta „maskote“ naše fudbalske reprezentacije, te je tada snimila i numeru „Ti saluto Italia“, a već krajem iste godine se oprobala kao glumica u filmu poznatog reditelja Siniše Pavića, „Tesna koža 4“.

  1. godine, Sneki je objavila album „Hopa, cupa“, koji je imao tiraž od preko pola miliona primeraka, i doneo joj brojne nagrade, a kasnije 1994. godine, sledi još jedan solo album pod nazivom „Igračka“.

Loading...

Snežana Babić je nakon izdatih pet albuma, održala brojne solističke koncerta, te je ponovo imala uspeha kao glumica u „Novogodišnjoj priči“, ali je imala i svoj šou program, „Sneki show“, gde je sa tada poznatim komičarskim ansamblom „Foliranti“, izvodila razne skečeve.

Već na svom sledećem albumu „Moj dragane“, Sneki se oprobala čak i kao kantautor, te je sama napisala numere „Ne smem više da te ljubim“; „Loša karta“; „Pojačaću radio“, a takođe je sa tada popularnom izdavačkom kućom „Južni vetar“, snimila poznati album „Sneki i Južni vetar“, 1992. godine.

  1. godine, Sneki je snimila album „Caki, Caki, Cale“, koji je imao velike i vrlo poznate hitove „Moram da te napijem“ i „Vozi ljubavi“, da bi već 1999. godine objavila novi album „Majko“, a 2001. godine i solo album „Hajmo Jovo, na novo“.
  1. godine, Snežana Babić je objavila album „Nisam ti ja dadilja“, kao i singlove „Opa bato“; „Nije kuća na prodaju“ i „Ljubavni maraton“.

Od učešća na muzičkim festivalima, posebno se ističu „Šumadijski sabor“, održan 1989. godine, gde je Sneki nastupila sa pesmom „Mi smo sreću ispili“, te veliki festival u Kragujevcu,„Dragiša Nedović“, na kome je Sneki predstavila pesmu „Čarapani“ 2017. godine.

Sneki je 2013. godine, učestvovala u prvoj sezoni šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“, gde je oduševila sve svojom sposobnošću transformacije, ali i još jednom pokazala svoje muzičke i vokalne kvalitete, pevajući numere iz sasvim različitih muzičkih žanrova.

Privatni život Snežane Babić 

Iako javnost vrlo malo zna o privatnom životu popularne pevačice, jer je ona svoju intimu uvek čuvala za sebe, i nikada nije imala ambiciju da na skandalima izgradi svoju kariujeru, mediji su uspeli da dobiju informaciju od same pevačice, da se 2009. godine i razvela od svog supruga Radomira Stojanovića, ali i da je iste godine izgubila oca za koga je bila veoma vezana.

Sneki i dan danas, u svojoj 51-oj godini izgleda fenomenalno, i mnoge koleginice joj zavide na besprekornom stasu, i na dugim nogama, po kojima je na estradi postala poznata, te je i dobila nadimak „najduže noge estrade“.

Sneki je u svom poslu veliki profesionalac, što je u više navrata i dokazala, a poslednji takav nastup, bio je u julu mesecu tekuće godine, kada je nastupila u emisiji „Žikina šarenica“, gde je uživo pevala na kiši, i sasvim oduševila i samog voditelja i brojnu publiku.

Za svoj mladalački izgled i energiju kojom zrači, poznata pevačica kako kaže zahvalna je zdravoj ishrani, redovnom vežbanju i genetici, te tvrdi kako nikada nije bila pobornik estetske hirurgije i da na sebi još uvek nije imala nikakve korekcije i intervencije u cilju podmlađivanja. 

Loading...

Ime i Prezime: Snežana Babić

Nadimak: Sneki

Datum i mesto rođenja: 1. oktobar 1967. godine, Pančevo, Srbija

Zanimanje: folk pevačica i glumica

Visina: 181 cm

Težina: 70 kg

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/snezanababicsneki/

Instagram: https://www.instagram.com/snezanababicsneki/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC208FZeQ-4zd5tvVM7q2m5Q

Sponzorisano:

Loading...