Sladja Allegro – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Slađa Allegro je jedna od najpoznatijih pop pevačica na našoj domaćoj sceni, koja osim vrlo velikog pevačkog talenta ima i veliki broj prijatelja u svetu estrade, te važi za jednu od najlepših ali i najskromnijih javnih ličnosti, koja je karijeru izgradila vrednim radom i bez skandala i bilo kakvih tračeva.

Pored toga što je poznata kao vrsna pevačica, Slađa je u žižu javnosti dospela i nakon svoje vrlo uporne borbe da se ostvari kao majka, te je nakon dve izgubljene trudnoće, u junu mesecu 2018. godine, dobila ćerkicu Milu, te je ostvarila svoj najveći san.

Slađa Allegro – biografija 

Poznata pevačica „Allegro benda“, rođena je u Obrenovcu, kao Slađana Vujičić, 29. juna 1979. godine, gde i danas živi sa svojim suprugom Zoranom Dragašom, za koga se udala 2016. godine.

Loading...

U rodnom Obrenovcu, Slađa je odrasla u ljubavi i toplini porodičnog doma, sa svojim roditeljima i sestrom, te sa bakom i dekom koji su nju i sestru čuvali kada su im roditelji bili zauzeti poslom.

Dok je išla u osnovnu školu u Obrenovcu, poznata pevačica je bila i članica folklornog ansambla i tada je otkrila i svoju ljubav prema pesmi i javnim nastupima, te je već tada znala da će jednom postati pevačica, i tu svoju nameru je i ostvarila.

Sa svojim suprugom, ekonomistom Zoranom Dragašom, Slaša se venčala nakon dugogodišnje veze, i danas žive u skladnom braku, u svom luksuznom domu u Obrenovcu, a njihovu sreću je upotpunilo rođenje prve ćerke Mile.

Muzička karijera Slađe Allegro – od početaka do danas 

Muziku je kao svoje opredeljenje, Slađa izabrala još u detinjstvu, a već sa 19 godina je počela da peva, te je 1999. godine, postala i članica popularnog benda „Frenky“, sa kojima je snimila samo jedan album, pod nazivom „Ovaj svet“, sa koga se kao najveći hit izdvojila pesma „Ostani“.

Iako je pop grupa „Frenky“, u to vreme bila veoma popularna, nesreća je bila u tome što su svoju karijeru i gradili u vreme ratnih dešavanja u našoj zemlji, te su se ubrzo kao sastav „raspali“, a Slađa je ostala istrajna u nameri da pronađe novi bend sa kojim će nastupati i nastaviti karijeru.

Sticajem okolnosti, Slađa je upoznala u svom rodnom Obrenovcu, muzičare koji su imali želju i ambiciju da se ostvare u svom poslu, te je sa njima 2001. godine, oformila „Allegro bend“, koji je u početku bio relativno nepoznat javnosti, te su po klubovima i diskotekama svirali tuđe numere.

Međutim, veoma brzo je Slađin talenat i „moćni vokal“ postao prepoznatljiv među ljubiteljima noćnog života i dobre muzike, pa je bend odlučio da prikupi materijal i da potom snimi svoj prvi solistički album.

Loading...

Bend su u to vreme činili pored Slađe i Božidar Popović, te i Svetozar Andrić sa svojim bratom, basista Stefan i bubnjar Šaran Nikolić.

Do realizacije pomenute ideje, došlo je 2005. godine, kada je „Allegro bend“ objavio album prvi „Pesma o nama“, na kome se kao najveći hit izdvojila numera „Živim za to“.

Drugi album, pod nazivom „Samo jedna“, snimljen je 2007. godine, i na njemu se osim naslovne numere, izdvojila i pesma „Izdao si me“, te je karijera benda krenula uzlaznom putanjom, i postajali su sve popularniji i traženiji u zemlji i u regionu.

Jedan od najpopularnijih albuma „Allegro benda“, bio je treći po redu solo album, „Imendan“, koji je izdat 2009. godine, a pomenuta pesma postala je lični pečat kako samog benda, tako i znak Slađinog izuzetnog vokala, te je ona stekla status velike zvezde, i postala je rado slušana na svim proslavama i u brojnim noćnim klubovima.

  1. godine, izašao je CD „Allegro band – live“, koji je sadržao kompilaciju svih hitova ove grupe, koji su snimljeni na „živim svirkama“.

Iste godine, izašla su i dva singla popularnog benda, pesme – „Hiljadu zima“ i „Na tvojoj strani“.

Već naredne 2012. godine, „Allegro bend“ je objavio i dva nova singla – „Život bez tebe ne živim“ i „Neka ide život“.

Loading...

Poslednji zajednički album Slađe i „Allegro benda“, objavljen je 2015. godine, i to pod nazivom „Allegromania“, nakon čega se sastav „raspao“, jer je Slađa imala privatne probleme, zbog kojih je odlučila da napusti grupu.

Iako se u medijima spekulisalo da je osnivač benda Božidar Popović, tužio Slađu i zabranio joj da koristi njihovo ime u svojoj daljoj karijeri, on je tu činjenicu demantovao, te je potvrdio da je pak do sudskog spora zaista došlo, ali zbog toga što su nekadašnji članovi benda, braća Andrić, nakon što su zbog neprofesionalizma otpušteni, pokušali da osnuju svoj bend, ali pod baš istim imenom „Allegro“.

Međutim, u javnost je dospela informacija da je Slađa svojim nekadašnjim članovima benda, ponudila da sarađuju sa njom, te da joj budu „prateći bend“, koji bi bio plaćen po svakom svom nastupu, dok bi ona bila solo pevačica, ali su to nekadašnji članovi „Allegro benda“ odbili, jasno ističući da ih je poznata pevačica takvim pozivom javno ponizila, te da im je za takav angažman ponudila po nekoliko stotina evra, dok su kao bend zarađivali daleko veće sume na svojim vrlo posećenim nastupima.

Ipak, kako je muzika njena najveća ljubav, Slađa je odlučila da nastavi da se bavi pevanjem, te je kao Slađa Allegro 2016. godine snimila pesmu „Jelen“, koja je postala veliki hit.

Danas Slađa nastupa samostalno, te je postala prepoznatljiva pevačica na raznim veseljima, te i u svojim intervjuima ističe da  je nije sramota da prizna da peva na rođendanima, svadbama i na krštenjima, i da je njena karijera uvek bila bez ikakvog skandala, te da uživa u poslu kojim se bavi, i voli da uveseljava ljude.

Slađa je 2017. godine sa svojim bivšim momkom, a i danas velikim prijateljem, bubnjarom grupe „Allegro band“, Šaranom Nikolićem, odlučila da u novom aranžmanu objavi CD „Projekat za plakanje“, na kome se nalazi ukupno 15 starih vrlo lepih narodnih pesama, a kako sama pevačica kaže, posebnu emociju ovom albumu je dala njena želja da ga posveti svom preminulom ocu, za koga je bila vrlo vezana.

Privatni život Slađe Allegro 

Iako je svima poznata pod svojim umetničkim imenom, svojim najmilijima je popularna pevačica uvek bila Slađa Vujičić, sve dok se u januaru 2016. godine, nije udala za svog dugogodišnjeg partnera Zorana, te promenila prezime u Dragaš.

Svog sadašnjeg supruga je upoznala na jednom letovanju, i od tada su postali praktično sasvim i nerazdvojni, a imali su veliku želju da se što pre ostvare u ulozi roditelja, dok sa samim činom venčanja, uopšte nisu bili opterećeni.

Kako Slađa u šali kaže, muža su joj „donele poplave“, aludirajući na to da su baš u vreme kada su Obrenovac zadesile katastrofalne poplave u maju 2014. godine, ona i Zoran otpočeli svoj srećni zajednički život u njenom rodnom gradu.

Nakon godinu dana zajedničkog života, Slađa je saznala da je ostala u drugom stanju, u avgustu 2015. godine, ali je nakon samo dva meseca izgubila bebu, te tu 2015. godinu smatra jednom od najtežih u svom životu.

Tada je potpuno skrhana bolom, odlučila da se povuče iz javnosti, te je i napustila „Allegro bend“ koji je upravo te godine i zvanično prestao da postoji kao muzička grupa.

Kako je kasnije ispričala u jednom od svojih intervjua, u tom teškom periodu, imala je vrlo veliku podršku svoje porodice i prijatelja, i ističe da je upravo zahvaljujući toplini i ljubavi koju je tada dobijala od dragih ljudi, uspela da se izbori sa gubitkom, i da ne upadne u depresiju.

Sa svojim današnjim suprugom Zoranom, Slađa se venčala u januaru 2016. godine, te su imali dva „manja“ venčanja, u Obrenovcu i u Foči (odakle je Zoran poreklom), a malo kome je poznata činjenica da je to drugi brak popularne pevačice.

Slađa i Zoran su nakon venčanja, priželjkivali samo jedno – da se što pre ostvare u ulozi roditelja, te su bili presrećni kada je pevačica saznala da je po drugi put ostala trudna, ali se na žalost i ovaj put dogodio spontani pobačaj, u novembru 2016. godine.

Međutim, već naredne 2017. godine, Slađa je objavila da je opet u drugom stanju, te je otkazala brojne nastupe kako bi održavala svoju trudnoću, i u junu 2018. godine, na svet je donela ćerkicu Milu.

Ime i Prezime: Slađana Vujičić (udata Dragaš)

Nadimak: Slađa Allegro

Datum i mesto rođenja: 29. jun 1979. godina, Obrenovac, Srbija

Zanimanje: pop-pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: facebook.com/sladjaallegroofficial

Instagram: https://www.instagram.com/sladja.allegro/

Twitter: https://twitter.com/allegro_band

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...