Šerif Konjević – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Šerif Konjević je jedna od najpoznatijih i nekada najangažovanijih pevača jugoslovenske estrade i najpopularniji član nekadašnje grupe ,,Južni vetar”.

Tokom svoje bogate karijere, koja inače traje još od 1975. godine, Šerif Konjević je objavio 6 singl albuma, a od 1981. godine aktivno snima i obimnije, te je do sada sa njegovim imenom objavljeno oko 30 albuma.

Biografija

Šerif Konjević je rođen 26. aprila 1958. godine u mestu Sanica u Bosni i Hercegovini, a odrastao je uz roditelje i dva brata – Adema i Mehmeda.

Loading...

Od malena je Šerif Konjević pokazivao ljubav i talenat za muziku, a svoju profesionalnu muzičku karijeru je započeo već sa 17 godina, u saradnji sa iskusnim harmonikašem i pevačem Ljubom Kešeljom. Kasnije je Ljuba Kešelj Šerifa Konjevića upoznao sa Nazifom Gljivom, sa kojim je Šerif Konjević sarađivao na svojim albumima, sve dok nije kasnije izbio rat u Bosni i Hercegovini.

O svom privatnom životu Šerif Konjević izbegava da priča, a, pored toga, obično se ne nalazi u centru skandala.

Što se tabloida tiče, Šerif Konjević se jednom našao na njihovoj meti i to kada je objavljeno da je pevač u vezi sa folk pevačicom Indirom Aradinović – Indi, te da su se navodno razišli zbog velike razlike u godinama.

Dok je Indi ove vesti potvrdila, Šerif Konjević je, sa druge strane, izjavio da ništa od tih navoda nije tačno, te da Indira samo traži medijsku pažnju, te da ga iskorišćava u te svrhe.

Šerif Konjević je već dugo godina u stabilnom braku sa suprugom Kanitom, sa kojom ima i sina, ali zbog posla ovaj par ne živi zajedno, već je Šerif Konjević nastanjen u Bosni i Hercegovini, a Kanita i njihov sin u Nemačkoj.

Svaki slobodan trenutak Šerif Konjević provodi na svom velelepnom imanju na Ilidži. Takođe se deklariše kao veliki vernik, te kaže da tokom muslimanskih praznika nikada ne nastupa, niti snima nov materijal.

Karijera

Šerif Konjević svoju profesionalnu muzičku karijeru započinje 1975. godine, kada se udružuje sa poznatim harmonikašem i pevačem Ljubom Kešeljom. Te godine, u saradnji sa diskografskom kućom ,,Suzy”, izlazi i njegova singl ploča na kojoj su se našle numere ,,O, suze moje” i ,,Đul Zulejka”, a 1979. godine, u saradnji sa produkcijskom kućom ,,Sarajevo disk” izlaze još dva singla – ,,Zagrli me, zagrli” i ,,Uvjek sam ti vjeran bio”.

Loading...

1980. godine Šerif Konjević objavljuje i jedan singl ,,Golubice bijela” i ploču sa numerama ,,Još samo ove noći” i ,,Mi se sada rastajemo”, a 1981. godine, u saradnji sa diskografskom kućom ,,Diskos” objavljuje i novu ploču sa numerama ,,Opet je proleće, jedina moja” i ,,Ne ljuti se što opet dolazim” i izlazi njegov prvi album ,,Vrati se pod stari krov”.

Na albumu ,,Vrati se pod stari krov”, koji je Šerif Konjević 1981. godine objavio u saradnji sa diskografskom kućom ,,Diskos” su se našle numere ,,Vrati se pod stari krov”, ,,Ništa vječno nije”, ,,Znam da sam te izgubio”, ,,Zašto se život igra sa nama”, ,,Ti si k’o divna srebrna duga”, ,,Ne mogu da živim  bez tebe”, ,,Gledam sliku sad udate žene” i ,,Opet je proljeće, jedina moja”.

Sledeća, 1982. godina, je bila presudna za dalju karijeru Šerifa Konjevića, koji je tada započeo saradnju sa Novicom Uroševićem, uz čiju pomoć je snimio i album ,,Bela venčanica”, koji je prodat u preko 800 hiljada kopija i te godine bio proglašen najtiražnijeg albuma, čime je Šerifa Konjevića uvrstio u najveća imena estrade. Na ovom albumu su se našle i numere ,,Bela venčanica”, ,,To je ono što me boli”, ,,Sanjam je, sanjam je”, ,,Poludeću za tobom”, ,,Plaćam noćas zbog ljubavi”, ,,Ej, moja malena”, ,,Zašto me ne voliš više” i ,,Imaš li malo ljubavi za mene” i single ,,Ništa vječno nije”.

1983.godine izlazi i album ,,Kunem se u brata svoga”, na kom su se našle ,,Ej, šta ću ja”, ,,Ja sam putnik zaostali”, ,,Srećno svima”, ,,Ja bi’ da se zabavljamo”, ,,Pozdravljam te na rastanku”, ,,Mili dome moj” i ,,Pravda stiže, ali kasno”, a sledeći album izlazi već 1984. godine i nosi naziv ,,Naći ću je po mirisu kose”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i ,,Pošao sam da nađem sreću”, ,,Budi uvek u mojoj blizini”, ,,Malo sam se umorio”, ,,Jedino s tobom mogu da dišem”, ,,Stari krčmar zna”, ,,Primam te u srce svoje” i ,,Kiše dolaze”.

1984.godine Šerif Konjević prekida saradnju sa diskografskom kućom ,,Diskos” i započinje saradnju sa diskografskom kućom ,,Sarajevo disk” i započinje svoju saradnju sa Miodragom Ilićem, zvanom Mile Bas, te objavljuje i nov album ,,Hej, kafano, ostavljam te”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i ,,Pred očima tvoja slika”, ,,Najlepši je moj rodni kraj”, ,,Golubice bijela”, ,,Zašto mi uvek nanosiš bol?”, ,,Jasmina”, ,,Zagrli me, zagrli me” i ,,Vrati se”.

U ovom periodu, Šerif Konjević napušta ,,Južni vetar” i od tog momenta počinje da niže nove albume:  ,,Bez tebe ja živjet neću” iz 1986. godine, a na kom se nalaze i neke numere na kojima su radile njegove poznate kolege, kao što su Haris Džinović, za pesmu ,,Pusti me već jednom” i Šaban Šaulić za ,,A onda mi pričajte o njoj”.

Loading...

1987. godine izlazi album ,,Lani je bio mraz”, a potom i ,,Djevojačke suze” i ,,Zbog tebe sam vino pio” 1988. godine, a 1989. godine i ,,No. 8”. Inače, albumi ,,Lani je bio mraz”, ,,No. 8” i ,,Zbog tebe sam vino pio” su snimljeni uz orkestar Dragana Stojkovića Bosanca.

1991.godine je Šerif Konjević uz pratnju orkestra Perice Simonovića objavio album ,,Neko čudno vrijeme”, a 1993. godine, u saradnji sa diskografskom kućom ,,Embex” i album ,,Teško je živjeti bez tebe”.

1992.godine izlazi album ,,Ja i dalje živim”, a 1997. godine Šerif Konjević objavljuje albume ,,Ti si tu iz navike”, nakon čega je 1999. godine usledio i abum ,,Znam da idem dalje”.

2001. godine Šerif Konjević objavljuje album ,,Da se opet rodim”, a već 2002. godine i ,,Kasno će biti kasnije”, koji je sniman uz pratnju Džavid benda. U saradnji sa ,,Vip production” Šerif Konjević

2004. godine snima i album ,,Mogu dalje sam”, praćen albumima ,,Znakovi” iz 2006. godine i ,,Nek’ mi oproste” iz 2009. godine i ,,Ljubavi” iz 2011. godine.

Tokom 2012. godine Šerif Konjević je objavio i 2 nova albuma pod nazivima ,,Znam da idem dalje” i ,,Da se opet rodim”, a potom naredne dve godine snima samo singlove i to 2016. godine singl ,,Gde si sad?”, a 2017. godine i ,,Kad nisam tu”, ,,Ti nisi bila to” i ,,Ja bez tebe nisam ja”. Poslednji album, barem za sad, Šerif Konjević je objavio 2018. godine pod nazivom ,,Ti si tu iz navike”.

Šerif Konjević će za svagda biti upamćen po pesmama ,,Zauvjek si ostala u meni”, ,,Imaš li malo ljubavi za mene?”, ,,Ja bez tebe nisam ja”, ,,A onda mi pričajte o njoj”, ,,Naći ću je po mirisu kose”, ,,Žuta banka”, ,,Da se opet rodim”, ,,Bela venčanica”, ,,Gdje su sada?”, ,,Nije taj čovjek za tebe”, ,,Nisam te ponizio”, ,,Ne zovite doktore”, ,,Burma”, ,,Lani je bio mraz”, ,,Sanjam je, sanjam”, ,,Put do bola”, ,,Koliko plavo nebo je”, ,,Rodi me majko ponovo”, ,,Kasno će biti kasnije”, ,,Zbog tebe sam vino pio”, ,,Pusti me već jednom”, ,,Nek’ mi oproste”, ,,Pitaju me, pitaju” i brojnim drugim.

Ime i prezime: Šerif Konjević

Datum rođenja: 26. april 1958. godine

Mesto rođenja: Sanica, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: Pevač narodne i pop – folk muzike

Facebook: https://www.facebook.com/SerifKonjevicofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/serifkonjevic/

Sponzorisano:

Loading...