Semir Jahić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Nakon što je u emisiji takmičarskog karaktera ,,Zvezde granda” u sezoni 2014/2015 zauzeo drugo mesto, muzička karijera Semira Jahića je krenula uzlaznom putanjom. Iako je od malena primećen njegov neosporan talenat za muziku,

Semir Jahić se do 27 godine njom uglavnom bavio u privatnoj režiji, dok je 7 godina svog odraslog života živeo u Nemačkoj, u kojoj je radio u fabrici bicikala.

Pogledajmo njegovu biografiju u nastavku teksta.

Loading...

Biografija

Semir Jahić je rođen 15. aprila 1987. godine u Tuzli, u Bosni i Hercegovini.

Još kao mali, Semir se sa svojom porodicom preselio u Srebrenik, u kojoj  je završio osnovnu školu, u kojoj je inače i bio član hora  član KUD ,,Mehmed Ibrahimović”, a potom i srednju školu.

Malo po završetku srednje škole, Semir Jahić se 2008. godine seli u Nemačku, gde je našao posao u jednoj lokalnoj fabrici bicikala, te je u Nemačkoj ostao da živi i radi punih 7 godina.

Po povratku u svoj dom, Semir Jahić se prijavio za muzičko takmičenje ,,Zvezde Granda”, na kom je osvojio 2. mesto, a auto marke ,,Škoda”, koji je dobio kao nagradu, poklonio je svojim roditeljima, za koje je inače i izuzetno vezan.

O svom ljubavnom životu Semir Jahić ne priča puno, ali su mediji uspeli da dođu do informacije da je Semir Jahić do 2016. godine bio u vezi sa izvesnom Šejlom, a u poslednje vreme je primećeno i da Semir Jahić ima novu devojku u svom životu, ali o toj temi izbegava da priča u javnosti.

U medijima su se izvesno vreme pojavljivale spekulacije da je na jednom od svojih nastupa Semir Jahić zaprosio svoju devojku, mada nije bilo nikakvih vizuelnih dokaza za to.

Ipak, Semir Jahić je te izjave odmah demantovao, te sa svojom novom devojkom još uvek uživa bez ikakvog ubrzavanja.

Inače, ona ga prati na svakom njegovom nastupu, a par uživa u svakom zajedničkom momentu.

Loading...

Trenutno Semir Jahić živi u Srebreniku i često preko svog instagram profila svoje pratioce upoznaje sa svojim psom Tisom.

Inače je veoma vezan za svoje roditelje, što često ističe u javnosti, a sam ističe da skuplja pesme za svoj prvi album i da bi želeo uspešnu karijeru na polju muzike, ali da ne bi voleo da ga slava ponese, već da ostane prizeman i skroman momak, kakav je pored svoje porodice i naučio da bude.

Karijera

Semir Jahić je od malih nogu znao da želi da se bavi muzikom, te se još u osnovnoj školi prijavio za članstvo u školskom horu, a njegov tadašnji učitelj je primetio njegov talenat, te ga je postavio za solistu. U to vreme je Semir Jahić je bio i član KUD – a ,,Mehmed Ibrahimović” u Srebreniku.

Prvo muzičko takmičenje na kom je Semir Jahić nastupao je bilo ,,Djeca pjevaju hitove” 2000. godine, kada je osvojio ubedljivo prvo mesto, a na istom takmičenju je pobeđivao i naredne dve godine.

Nakon ovih takmičenja, Semir Jahić se prijavio i na bosansko pevačko takmičenje ,,Folk Show”, na kom je osvojio 2. mesto, ali, što je još bitnije, postao popularan širom države i regiona, te je počeo da niže nastupe po zemlji i inostranstvu, a naročito je postao popularan među ženskom publikom.

Loading...

Uprkos činjenici da je njegova popularnost sve više rasla, Semir Jahić je angažovan samo za veselja, kao što su svadbe i krštenja, te je pevao i u različitim klubovima i bio zvan kao gost u brojnim kafanama, Semir Jahić nije bio zadovoljan putanjom kojom je krenula njegova karijera.

Zbog toga je 2008. godine odlučio da svoju sreću okuša u Nemačkoj, ali ne kao pevač, već je njegov cilj bio samo da materijalno obezbedi svoju porodicu.

Ubrzo po odlasku u Nemačku, Semir Jahić se zaposlio u jednoj fabrici bicikala, što mu je obezbedilo dovoljno finansijskih sredstava, kojima je mogao i da znatno pomogne svojoj porodici u Srbiji.

U ovoj fabrici se Semir Jahić zadržao 7 godina, ali je ipak shvatio da je ipak muzika njegov pravi poziv, te se vratio u Srebrenik i krajem 2014. godine se prijavio za učešće na takmičenju ,,Zvezde Granda”.

Na ovom takmičenju je Semir Jahić najčešće pevao hitove Šabana Šaulića, zbog čega je i prozvan ,,Novi Šaban Šaulić”, a u ovoj sezoni je osvojio drugo mesto, odmah iza prvoplasiranog Harisa Berkovića.

Po završetku takmičenja ,,Zvezde Granda”, Semir Jahić je snimio i nekoliko numera u saradnji sa ,,Grand produkcijom” i to ,,2015. godine numeru ,,Sa tobom sam htio”, 2016. godine ,,Kako mi je, tako mi je”, 2017. godine ,,Ono čudo jedno”, 2017. godine ,,Ostavila mi”, ,,Ne daj da mi srce plače” i ,,Žig na tjelu”, te 2018. godine i ,,Daj mi barem broj” i ,,Ne krijem”.

Sa svojim muzičkim idolom, Šabanom Šaulićem, je Semir Jahić ostvario i saradnju, a želja mu je da sledeća velika zvezda sa kojom će otpevati neki duet bude Lepa Brena, za koju inače tvrdi da mu je i dalja rođaka, mada je nikada nije upoznao.

Ime i prezime: Semir Jahić

Datum rođenja: 15. april 1987. godine

Mesto rođenja: Tuzla, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: Pevač pop muzike

Facebook: https://www.facebook.com/semir.jahic.official.page/

Instagram: https://www.instagram.com/semir.jahic/

Sponzorisano:

Loading...