Saša Kovačević – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Jedan od najpopularnijih pevača pop muzike mlađe generacije, na prostorima naše zemlje a i šire, je definitivno Saša Kovačević.

Ono što ga izdvaja od ostalih pop pevača jesu njegov raskošan glas, talenat, a zahvaljujući atraktivnom fizičkom izgledu nosi epitet pravog zavodnika, naročito među ženskom publikom.

Biografija

Aleksandar Saša Kovačević je rođen u Zemunu, u Beogradu 27. jula 1985. godine. Njegov stariji brat, Rade, javnosti je poznatiji kao nekadašnji momak Milice Todorović, poznate „Grand“ pevačice.

Loading...

Roditelji su Sašu i Radeta upisali u školu muzike „Kosta Manojlović“, kada su oni imali oko pet godina. Na taj način je Saša, kada je imao šest godina, krenuo u tzv. muzičko obdanište, a kada je imao sedam godina postao je đak osnovne muzičke škole, na odseku za klavir.

Kao učenik osnovne škole, Saša je bio povučen i miran i bio je vrlo dobar, a sportom je aktivno počeo da se bavi pred kraj osnovne škole, i to kik – boksom i košarkom. Prvu klavijaturu je dobio kada je imao 14 godina, a tada se javila želja za sviranjem na veseljima. Njegovi roditelji su bili protiv toga i zahtevali su da prvo završi Akademiju.

Zahvaljujući svojoj upornosti, kada je imao šesnaest godina otac ga vodi na nasup u piceriju koja se nalazila u blizini njihovog stanovanja. Kasnije je upravo Sašin otac postao i njegov menadžer i počeo je da svira na čuvenom spalvu „Hrabro srce“.

Saša je zbog svog talenta odlučio da pohađa i završi Akademiju muzičkih umetnosti, a izbor mu je bio odsek za dizajn zvuka i snimanje. Kao student je bio uspešan i u roku je diplomirao, te je od 2004. godine počeo aktivno da se bavi komponovanjem i muzikom.

U medijima je Saša Kovačević bio povezivan sa mnogim devojkama, a dešavalo se i da bude zaista u vezi sa nekom od njih ali njegovi pokušaji da te veze sakrije od očiju javnosti nisu bili uspešni.

Danas je izabranica Sašinog srca Zorana Tasić, bivša misica i manekenka, a ova ljubav traje već duže od jedne i po godine. Zorana iz veze koja je prethodila ovoj, ima ćerku, Iskru. Zanimljivo je da je u spotu za pesmu „Bez tebe me nema“ upravo mala Iskra bila jedan od aktera.

Privatni život

Popularni pevač je bio u brojnim vezama sa devojkama koje su u većoj ili manjom meri bile poznate u javnosti.

Loading...

Od kada je upoznao devojku sa kojom je sada u vezi, odnosno verenicu Zoranu Tasić, Saša sve manje izlazi i retko se može sresti u ludom noćnom provodu. Upravo suprotno, posvetio se porodičnom i zdravom životu, posvećen je verenici Zorani i njenoj ćerki Iskri i željno iščekuje trenutak kada će se ostvariti u ulozi oca.

Prvu devojku, Ivonu Laković, Saša je upoznao kada je imao 17 godina. Ova ljubavna veza je trajala čitavih šest godina, a Ivona je učestvovala u Sašinom spotu za numeru „Ruka za spas“.

Na kastingu koji je održan kako bi bila izabrana devojka koja će učestvovati u spotu za pesmu „Kome da verujem“, Saša je izabrao Jovanu Koković. Jovana je bila javnosti nepoznata studentkinja prava i 2009. oni su započeli vezu. Kako je popularni pevač i zavodnik stalno imao obaveze, ova veza je, pored toga što je bila puna nesuglasica i trzavica, bila kratkog veka.

Sledeća Sašina devojka bila je manekenka Jovana Jocić. Ona je devet godina mlaša od Saše i nju je takođe upoznao prilikom snimanja spota za numeru „Lapsus“. Njihova veza je počela 2012. godine. Saša je 2013. godine kupio stan u naselju koje je elitno i rezervisano za osobe dubljeg džepa, „West 65“, na Novom Beogradu. Tu je živeo sa devojkom Jovanom i sa svojim bratom, Radom.

Avgusta 2016. godine mediji su objavili da Jovana i Saša više nisu u ljubavnoj vezi. Sa sadašnjom verenicom, Zoranom, je u vezi od 2017. godine. Sve ukazuje na to da se Popularni Saša konačno smirio i da se posvetio porodičnom životu.

Muzička karijera

Početkom muzičke karijere Saše Kovačevića smatra se 2004. godina. Tada je snimio numeru „Pakao i raj“ i sa njom se takmičio na „Sunčanim skalama“.

Loading...

Međutim, na ovom muzičkom festivalu ova pesma nije ostvarila neki naročiti uspeh, a sa druge strane velikom brzinom je postala popularna i slušana a takođe je ponela i epitet pop hit godine.

Saša je iste godine snimio još jednu pesmu, „Jedina si vredela“. I ova pesma je vrlo brzo postala slušana i stekla je mnoge obožavaoce.

2005.godine Saša Kovačević je učestvovao na „Radijskom festivalu“ i tom prilikom je promovisao pesmu „Korak do dna“. 2006. godine je za izdavačku kuću „City records“ Saša snimio svoj album – prvenac pod nazivom „Jedina si vredela“.

Osim pesme istog naziva, na ovom albumu su se našle još i pesme „Kada nisi tu“, „Korak do dna“, „Pakao i raj“, „Jasno ko dan“, „Ne umem sa njom“, „Ostavi me“, „Ruka za spas“ i „Lagala me il ne lagala“.

Već naredne godine, tačnije 2007. , Saša Kovačević je pobedio na izboru za pop pevača godine i okitio se ovom laskavom nagradom. Pored toga, proglašen je i „otkrićem godine“, a sa pesmom „Lažu te“, nastupio je na festivalu muzike u Vrnjačkoj banji, iste godine, kada je završio na drugom mestu.

Ova 2007. godina je za Sašu bila jako uspešna, te je iste godine bio i pobednik „Radijskog festivala“ sa izvođenjem pesme „Bolji čovek“.

Sa Eminom Jahović, poznatom estradnom umetnicom, Saša je naredne, 2008. godine, napravio duet sa pesmom „Još ti se nadam“, koja je ubrzo postala veliki hit. Već sledeće godine, Saša je opet proglašen najboljim pop pevačem godine, a ujedno je i dobio nagradu, „duet godine“, za već spomenutu numeru sa Eminom.

Album koji se zove „Ornament“ je snimljen 2011. godine i to je Sašin drugi po redu studijski album. Osim istoimene pesme, po kojoj je album i dobio ime, tu su se još našle i pesme: „Bolji čovek“, „Ludak“, „Lažu te“, „Kome da verujem“, „Mila“, „Kako sada sam“, „Još ti se nadam“, „Ponosna na nas“, „Moje poslednje“ i „Tišina“.

Danas, Saša uveliko radi na svom najnovijem albumu, a ujedno sprema i koncert koji će se održati u „Beogradskoj Areni“. Numera koja do sada ima najviše pregleda na „Youtube“, te ujedno i njegova najpopularnija pesma je numera „Slučajno“, koju je Saša snimio 2013. godine.

Saša Kovačević se do sada ni sa kim sa naše estradne scene nije sukobio, te zbog toga uživa epitet jednog od najomiljenijih kolega. On veruje da je neophodno da se kolege muzičari poštuju između sebe, davajući nesebičnu podršku jedni drugima, a u prilog tome ide i činjenica da je jednako u dobrim odnosima sa Jelenom Karleušom, kao i sa Svetlanom Cecom Ražnatović, koje su već dugi niz godina u „ratu“.

Kao najveće idole i osobe koje su mu bile uzor, Saša Kovačević ističe Majkla Džeksona i Maraju Keri, a takođe i proslavljenog, na žalost pokojnog, velikana muzičke scene sa ovih prostora, Olivera Dragojevića. Saša namerava da posle koncerta u „Areni“, koji već uveliko priprema, takođe održi koncerte i na „Ušću“, kao i na „Marakani“.

Pored brojnih koncerata koje je održao u svojoj karijeri, jedan od najznačajnijih i najboljih je bio koncert održan u Skoplju u „Areni Boris Trajkovski“. Tada je hala bila ispunjena do poslednjeg mesta, a prezadovoljni ljubitelji Sašine muzike su zajedno sa njim u glas pevali svaku pesmu koju je izvodio.

Visina: 177 cm

Težina: 74 kg

Datum rođenja: 27. jul 1985. godine

Sponzorisano:

Loading...