Sanja Kužet – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Sanja Kužet je poznata srpska TV voditeljka, koja je široj publici postala poznata kao lice TV „Pink“, na kome je vodila najpre emisiju „TV Bingo“, da bi kasnije postala „zaštitno lice muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, koja se danas emituje na TV „Prva“.

Lepa Sanja je publiku osvojila svojom neposrednošću i elokventnošću u voditeljskom poslu, te je poznata i kao neko ko očigledno uživa uposlu kojim se bavi, i često se može primetiti kako peva i igra dok mladi takmičari nastupaju u popularnom muzičkom šou programu.

Sanja Kužet – biografija 

Sanja Kužet je rođena u Beogradu, 9. avgusta 1983. godine, od oca Dalmatinca Milovana, i majke Crnogorke Verice, kao mlađa ćerka pomenutog bračnog para, a koji ima i stariju ćerku Sandru.

Loading...

Sanja je odrasla u beogradskom naselju Banovo Brdo, gde je pored vrtića i predškolskog obrazovanja, naučila i svoje prve baletske korake, dok je osnovnu školu, ali i prvo muzičko obrazovanje (za odsek klavir), stekla u naselju Miljakovac.

U rodnom gradu, lepa voditeljka je pohađala XII Beogradsku gimnaziju na Voždovcu, a zatim je upisala i studije geografije, na Univerzitetu u Beogradu.

Iako nije stekla diplomu Geografskog fakulteta, Sanja je ipak diplomirala Međunarodnu poslovnu administraciju, na jednom privatnom fakultetu.

Lepa brineta ima dva sina, Andriju, kojeg je dobila iz braka sa kolegom Zoranom Piperom, i svog mlađeg Strahinju koga je dobila sa partnerom biznismenom Nemanjom Živojinovićem, sa kojim i dalje uživa u skladnoj ljubavnoj vezi, ali kako ističe nema u planu da se po drugi put udaje.

Od manekenke do poznate TV voditeljke 

Iako je u početku imala u planu da postane profesorka geografije, Sanja je otkrila tokom studija svoju ljubav prema javnom poslu, te je počela da se bavi manekenstvom, radeći brojne reklamne kampanje, modne editorijale i muzičke spotove (pojavila se u jednom spotu pokojnog muzičara Rođe Raičevića), a 2010. godine je imala epizodnu ulogu u filmu „Doba nevinosti“, te se tako prvi put oprobala i u „glumačkom pozivu“.

Sanja je potom sa 22 godine, imala epizodnu ulogu devojke Senke, i u kultnom srpskom filmu „Šejtanov ratnik“.

Svoju voditeljsku karijeru, Sanja Kužet je započela na popularnoj „BK“ televiziji, ali kako se ubrzo dogodilo da se TV stanica koja je bila u vlasništvu porodice Karić „ugasi“, Sanja je prešla na TV „Pink“, u vlasništvu medijskog magnanta Željka Mitrovića, gde je punih šest meseci radila kao volonter, i odlučila je da se sasvim posveti poslu koji je zanima, i napustila je studije.

Loading...

Nakon što su je čelnici „Pinka“ zapazili kao vrlo vrednu i požrtvovanu devojku, koja je uz to bila i vrlo prefinjena i elokventna, Sanja je u svojoj 21. godini, dobila stalni angažman na „ružičastoj televiziji“, te je počela da vodi emisije informativnog i zabavnog programa, a najviše pažnje je i privukla, kada je postala voditeljka emisije „TV Bingo“, te i kao lepa prezenterka vremenske prognoze u „Jutarnjem programu“.

Preokret u njenoj karijeri, nastupio je onog momenta kada je Saša Popović prepoznao njen vrli potencijal, te je tada dobila ponudu da vodi emisiju „Zvezde Granda“, koja se emitovala tada na pomenutoj televiziji.

Nedugo pošto se pokazala kao veliki profesionalac, te je i „pobrala brojne simpatije“ naroda i profesionalnog žirija, Sanja je od „Grand produkcije“ dobila i svoju autorsku emisiju „Halo, halo“, koju je sama uređivala i vodila.

  1. godine, Sanji se desio manji zdravstveni problem, koji je po njenim rečima uzrokovao njen veliki stres i naporan tempo snimanja, te je bila prinuđena da na kratko napusti obe emisije koje je vodila, a uspešna zamena joj je bila koleginica Dragana Katić.

Nakon kraćeg odsustva, Sanja se vratila svom voditeljskom angažmanu, te je uspešno i privela kraju prvu sezonu poznatog takmičenja „Zvezde Granda“, jer su lekarske analize utvrdile da je lepa voditeljka imala samo manji pad imuniteta, prouzrokovan minornom virusnom infekcijom.

  1. godine, Sanja je ponovo napustila svoj voditeljski angažman, kada je u petom mesecu trudnoće, napustila snimanje „Zvezda Granda“, a kao uspešna zamena se pokazala mlađa i manje iskusna koleginica Sanja Ćulibrk.

Sanju Kužet milioni gledalaca, danas ponovo gledaju kao voditeljku „Granda“, te je smatraju nezamenljivom na ovoj poziciji, i uživaju u svakoj njenoj pojavi, a ona za svoje šefove i saradnike sa TV „Prva“, na kojoj se poznati muzički šou emituje, ima samo reči hvale, i navodi da je mnogo uspela da nauči i da napreduje.

Iako je tokom svoje karijere, lepa voditeljka dobijala brojne ponude da učestvuje u nekim reality formatima na raznim televizijama, ona smatra da joj takav vid promocije nije potreban, te ističe da nije pristalica takve vrste medijskog eksponiranja, jer je veliki tradicionalista, ali i ne želi da svojim sinovima daje „loš primer“.

Loading...

Privatni život Sanje Kužet 

Iako o svojoj privatnosti nerado govori, javnost je upoznata sa činjenicom da lepa Sanja ima dva sina, te da je starijeg Andriju, dobila iz braka sa Zoranom Piperom, sa kojim se zabavljala dve godine, dok je radila na TV „Pink“, i sa kojim je bila u braku nešto manje od godinu dana.

Ipak, ona ističe da se sa prvim suprugom razvela sasvim civilizovano i bez ikakvih ružnih reči i osećanja, te da u odgajanju svog sina imaju jednaki udeo, i da se trude da mu pruže pažnju i ljubav koju zaslužuje.

Neki mediji su Sanju Kužet, tokom 2014. godine, romantično povezivali sa poznatim muzičarem Aleksandrom Acom Sofronijevićem, koji je šef „Grand orkestra“, ali je lepa vositeljka takve vesti demantovala, naglasivši da sa Acom ima samo poslovni i prijateljski odnos.

  1. godine, Sanja Kužet je sa svojim partnerom Nemanjom Živojinovićem (biznismenom i marketing direktorom kompanije „Pežo“ za Srbiju), dobila svog drugog sina Strahinju, te sama ističe da nije spremna da se ponovo uda, i da sa svojim partnerom uživa i „bez papira“.

Veoma je interesantna i činjenica, da su Sanja i Nemanja bili u emotivnoj vezi u svojim ranim dvadesetim godinama, ali da su tada bili i emotivno nezreli, te i profesionalno neostvareni, pa im je veza „pukla“, ali ih je sudbina ponovo spojila.

Sanja i Nemanja su uspešno skrivali svoju dvogodišnju romansu (koju su otpočeli krajem 2014. godine), te je medije iznenadila vest da je lepa voditeljka trudna, te da čeka svog drugog sina.

Danas srećna porodica uživa u svim zajedničkim trenucima, a kako Sanja često ističe, ona priželjkuje da dobije i devojčicu, iako se često šali da ima tri deteta, jer je pored Andrije i Strahinje, njen mezimac maltezer Todor, taj koji zahteva svu njenu posvećenost i ljubav.

Planovi Sanje Kužet za budućnost 

Lepa Sanja ističe kako je trenutno sasvim ispunjena i srećna, i poslovno i privatno, te da uživa i u poslu koji radi, i u trenucima opuštanja sa svojim najmilijima,. Ali da ima ambiciju da se jednoga dana bavi istraživačkim novinarstvom, te da joj je u tom smislu glavni uzor poznatio novinar Jovan Memedović.

Sanja je jedna od retkih dama sa domaće scene koja je otvoreno priznala da je radila estetsku korekciju na grudima, nakon svog prvog porođaja, a da je sve ostalo na njenom telu sasvim prirodno, te da svoj vitak stas i mladolik izgled duguje redovnim treninzima, zdravoj ishrani i genetici.

Iako se u medijima 2014. godine, pojavila informacija da se Sanja Kužet udaje po drugi put, ispostavilo se da je reč o njenom učešću na Sajmu venčanja povodom „Dana zaljubljenih“, gde je kao manekenka prošetala pistom u jednom od prelepih modela venčanih haljina.

Iako je upravo završena još jedna sezona „Zvezda Granda“, Sanja je stekla ogromnu popularnost i simpatije kod publike, te je sasvim izvesno da će ponovo od naredne sezone biti deo dobro uigranog tima „Grand produkcije“.

Kako sama  Sanja često ističe, zadovoljstvo joj je da radi sa tako vrsnim profesionalcima, ali pak takođe naglašava, i to da se na pauzama snimanja veoma često šali sa svojim dragim kolegom TV voditeljem Vojom Nedeljkovićem, kao i sa članovima žirija, koji su sasvim pristupačni i prizemni ljudi, iako su u pitanju velike estradne zvezde sa zavidnim karijerama i uspesima u svojoj branši.

Ime i Prezime: Sanja Kužet

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 9. avgust 1983. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka; novinarka

Visina: 175 cm

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/SanjaKuzetOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/sanja_kuzet/

Twitter: https://twitter.com/kuzetsanjakuzet

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...