Rizo Hamidović – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Rizo Hamidović je jugoslovenski, da budemo precizniji, bosanski izvođaš sevdalinki.

Rizo zaista izbegava da se toliko često pojavljuje u javnosti i daje intervjue, bilo o svom profesionalnom, bilo o privatnom životu.

Ipak činjenica je da njegov rad govori puno o ovom vrsnom muzičaru.

Loading...

Sada ćemo u nastavku prvo videti njegovu biografiju.

Biografija

Rizo Hamidović je rođen u Novom Pazaru, u kom danas živi i radi.

Posle osnovne škole je upisao zanat – mašin – bravar, zbog čega se često šali da ima isto zanimanje kao nekadašnji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito.

Po završenoj srednjoj školi, Rizo Hamidović je upisao Višu upravnu školu.

Tokom studiranja, jedan od profesora je primetio njegov talenat za muziku, te ga je posavetovao da se okane škole i lati mikrofona, što je Rizo Hamidović naposletku i učinio.

Rizo Hamidović je srećno oženjen Ismetom, sa kojom živi u Novom Pazaru, a sa njom ima dvoje dece – sina Rijana i ćerku Rijanu, koji su izuzetno ponosni na svog oca.

Sada ćemo videti više o njegovoj karijeri.

Karijera

Loading...

Svoju prvu singl ploču je Rizo Hamidović izdao 1980. godine, a na njoj su se našle dve pesme – ,,Ti si meni sve što imam” i ,,Dugo te, dugo očekujem”, a potom 1982. godine i singl ploču sa pesmama ,,Sevdalija” i ,,Još te sanjam”.

Svoj prvi album Rizo Hamidović objavljuje 1984. godine i on nosi naziv ,,Čudna nasta ova godina”.

Na ovom albumu, koji je inače objavljen u saradnji sa diskografskom kućom ,,Jugoton”, našle su se pesme ,,Čudna nasta ova godina”, ,,Zapjevala sojka ptica”, ,,Tri su ptice zapjevale”, ,,Kiša pada, trava raste”, ,,Ja uranih jutros rano”, ,,Istiha me glava boli”, ,,Kiša bi pala, pasti ne može”, ,,Tamna noći, tamna li si”, ,,Bilbul mi pjeva, ruža mi cvjeta” i ,,Ja prošetah seftel sokakom”.

Sledeće godine Rizo Hamidović objavljuje album ,,Zašto te dugo nema?”, na kom su se, pored naslovne numere, našle i pesme ,,Mino, Mino”, ,,Bez tebe prazan je dom”, ,,Ljubičice za tebe”, ,,Podstanar”, ,,Crna ženo”, ,,Svako se nekome nada” i ,,Moja si ljubav”. 

Pogledajmo sada ukratko o Rizo Hamidović.

Ime i prezime: Rizo Hamidović

Loading...

Mesto rođenja: Novi Pazar, Jugoslavija

Zanimanje: Pevač narodne i folk muzike i izvođač sevdalinki

Instagram: https://www.instagram.com/rizo_hamidovic/

To bi bilo sve o ovom pevaču, nadamo se da su vam informacije bile korisne.

Sponzorisano:

Loading...