Pedja Medenica – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Peđa Medenica je poznati pevač, kompozitor i tekstopisac, koji je široj publici postao poznat tek kada je objavio svoju prvu pesmu „Imam ljubav, ali kome da je dam“, koja je ubrzo postala veliki hit, te su svi hteli da saznaju ko je tada mladi momak koji je interpretira.

Iako je za sve svoje numere, Peđa sam pisao i muziku i tekstove, u početku nije imao nikakvih ambicija da postane pevač, sve dok njegov talenat nije „isplivao“ na površinu, a njegov vokal je postao prepoznatljiv i sam pevač je stekao ogromnu popularnost i počeo intenzivno da nastupa.

Peđa Medenica – biografija 

Popularni muzičar, rođen je u Prištini, 27. juna 1980. godine, kao Predrag Medenica, i u rodnom gradu je živeo i školovao se sve do 1999. godine, kada je usled rata na Kosovu sa svojom porodicom, najpre prebegao u Niš, a kasnije se odselio u Bačku Palanku, u kojoj i danas radi i živi.

Loading...

U samom početku, Peđa nije imao nikakvu preteranu želju da se posveti muzici, iako je sa svojih 15 godine, od oca dobio na poklon klavijature, te počeo na njima da uči da komponuje i da piše tekstove.

Tada mladi Peđa, imao je želju da postane advokat, te je upisao Pravni fakultet, ali kako je sve više kolega prepoznavalo njegov talenat, dobijao je ponude da peva u raznim klubovima i/ili na slavljima, te je ubrzo zapostavio studije i odlučio da se posveti muzici.

Kako sam muzičar nije preterano sklon da u javnost plasira priče iz svog privatnog života, on se dugo godina nije pojavljivao na televiziji, već je svoje nove pesme promovisao na nastupima, gde su ga čuli mnogi estradni menadžeri i kolege, koji su mu preporučili da se počne ozbiljnije baviti pevanjem i komponovanjem jer za to očigledno ima izvanredan talenat.

Peđa je danas u braku sa svojom dugogodišnjom devojkom Jovanom, sa kojom se on zabavljao punih 17 godina, a u maju mesecu 2017. godine su dobili i sina prvenca Dušana.

Početak muzičke karijere Peđe Medenice 

Kako sam Peđa kaže, komponovanjem je počeo da se bavi sasvim slučajno, učeći na klavijaturi koju mu je poklonio otac, te je svoju prvu pesmu koja je već i pomenuta „Imam ljubav“, napisao sa samo 19 godina, te je kao neafirmisan i mlad kompozitor, istu ponudio velikim estradnim imenima, Saši Matiću, Ljubi Aličiću i Radiši Trajkoviću – Đaniju, ali pesmu niko od ovih pevača nije prepoznao kao hit, te su odbili da je snime.

Međutim, to Peđu nije pokolebalo, i doneo je odluku da sam otpeva svoju pesmu i da je pak date 2013. godine postavi na sajt YouTube, kao demo verziju, ne računajući da će pesma imati veliki uspeh kod publike i da će za kratko vreme sakupiti na milione pregleda.

U međuvremenu, Peđa je 2000. godine, upoznao menadžera i muzičkog producenta i aranžera, Endžija Mavrića koji mu je uradio aranžmane za neke pesme koje je Peđa napisao za svoj prvi solo album, ali ipak njegov prvenac tada nije objavljen, pa je Peđa počeo da piše tekstove i da komponuje, a njegove hitove su pevale brojne estradne zvezde.

Loading...

Kako sam Medenica ističe, njegova pesma „Imam ljubav“, je sasvim neočekivano postala veliki hit među publikom, i iz korena mu je promenila život, jer je publika bila oduševljena i samom numerom i Peđinim vokalom, te je on počeo da nastupa sa nekim svojim već veoma afirmisanim pevačkim kolegama, Acom Pejovićem; Indirom Radić; Sašom Matićem; Ildom Šaulić; Đanijem; Miletom Kitićem, kojima je radio i dosta pesama, koje su se pojavljivale na njihovim albumima.

U samom početku, Peđin talenat je bio više prepoznat u dijaspori i u regionu (posebno u Bosni i Hercegovini), dok se u Srbiji proslavio znatno kasnije, a kako i sam priznaje u početku je bio baš nepoznat, te ga obezbeđenje nije puštalo bez ulaznice na njegove sopstvene nastupe, te sve dok nije postao popularan, kroz smeh navodi da je plaćao karte za svoje sopstvene koncerte.

Svoj prvi honorar od muzike, Peđa je dobio 2000. godine, kada je nastupao u jednoj diskoteci u Bačkoj Palanci, kada se sasvim slučajno dogodilo da njihov stalni bend otkaže nastup, te je puka sreća dovela do toga da tadašnji vlasnik lokala, Nebojša Tubić Žabac, angažuje Peđu koji je u toj diskoteci radio narednih nekoliko godina, pevajući tuđe numere.

U međuvremenu se Peđa Medenica okumio sa Endžijem mavrićem, te je na njegov nagovor počeo da snima i svoje pesme, uporedo radeći numere i za svoje kolege.

Nakon što je pomenuta demo verzija pesme „Imam ljubav“, postigla neverovatan uspeh, Peđa je objavio i numere „Dođeš mi u san“, te i odlično prihvaćene pesme „Neka boli“ i „Samo da znaš“.

Dalje su se nizale i numere „Posle tebe“; „Ne traži me“; „Bivši čovek“; „Ne lupaj mala“; „Gde si“; „Da me neko pita“; „Na pragu ludila“, koje su ubrzo nakon objavljivanja postajale veliki i traženi hitovi, i za koje je Peđa uradio muzičke video spotove.

Loading...

Privatni život Peđe Medenice 

Kako često i sam ističe, Peđa ne voli da se previše eksponira u javnosti, te smatra da je ostao isti onaj skromni i „normalni“ momak, i da ga slava koju je stekao uopšte nije promenila.

U Prištinu kaže vrlo retko ide, jer tamo više i nema njegovih prijatelja iz detinjstva, a sa većinom se sreće u Beogradu ili u inostranstvu, obično na svojim nastupima.

Supruga Jovana, nije medijska ličnost, te iako je Peđa kako sam kaže „ne skriva od javnosti“, nisu skloni da svoju ljubav i brak previše eksponiraju, i trude se da svog sina koji ima godinu dana, odgajaju u mirnoj porodičnoj atmosferi, te će se truditi i da on u toku odrastanja ne bude pod pritiskom slave svog oca.

Iako je Peđa danas veoma popularan, on se nije preselio u Beograd kao većina njegovih kolega, te uživa u Bačkoj Palanci, a na gostovanja putuje i uvek se rado vraća u svoj „drugi rodni grad“, što stanovnici ovog mesta jako cene, i Peđu smatraju sasvim prizemnim i dobrim čovekom.

Iako sada ima prilike da svoje spotove snima na egzotičnim destinacijama, vrlo je zanimljivo da je većinu svojih numera, Peđa ekranizovao upravo u Bačkoj Palanci, što ga je još više uzdiglo u očima žitelja ovog mesta.

Zanimljivosti sa nastupa i prijateljstva u svetu estrade 

Iako je sa svojih nastupa širom zemlje, regiona i dijaspore, Peđa poneo brojne anegdote i nekada vrlo neprijatne događaje, najzanimljiviji mu je kako kaže bio doček Pravoslavne Nove godine, a kada je trebalo da nastupi u Beogradu, na popularnom splavu „Akapulko“.

Naime, te 2017. godine, srpska Nova godina je „pala“ baš na petak 13., te je došlo do otkazivanja nastupa jer je splav u Zemunu udario u santu leda, i otkačio se, te je morao da bude evakuisan.

Peđa je tada sa svojom dobrom drugaricom, Andreanom Čekić, odlučio da ode na nastup njihove koleginice Katarine Grujić, koja je nastupala u jednom beogradskom klubu.

Međutim, i na Kaćinom nastupu se umalo dogodila tragedija, kada je zbog loših vremenskih prilika, plafon kafane počeo da se urušava, te pao baš ispred pevačice, i na svu sreću, veća tragedija je izbegnuta.

Iako su prijateljstva na domaćoj estradi vrlo retka, jer su pevači obično vrlo sujetni i rezervisani prema svojim kolegama, Peđa je kao veoma skroman i prizeman čovek, uspeo da stekne brojne i vrlo vredne drugove i prijatelje među popularnim pevačima, te sa njima rado deli svoje srećne ili tužne momenta, a među njegovim brojnim prijateljima su i Andreana Čekić, Saša Matić, Kaća Grujić, Mile Kitić, Tanja Savić, Đani, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, te i mnogi drugi.

Najveći uspeh i ostvarenje sna Peđe Medenice 

Iako je poslednjih godina veoma popularan pevač, te ni jedna dobra žurka ili koncert ne može da se zamisli bez neke od pesama ovog pevača, Peđa kao svoj najveći uspeh ističe upravo to što je 22. maja 2017. godine postao otac sina Dušana, te ostvario porodičnu idilu sa svojom lepom ženom Jovanom.

Sa druge strane, popularni muzičar često navodi da se na svojim nastupima i sam uvek odlično zabavlja, posebno kada nastupa sa svojim kolegama Đanijem i Sašom Matićem, te da voli i da popije koju čašicu više, ali da alkohol ne smatra za svoj porok, već ga doživljava kao jedan vid relaksacije i razbibrige nakon napornih „tezgi“.

Peđa navodi da nikada nije koristio narkotike, iako su oni u estradnim krugovima jedna sasvim uobičajena pojava, te da je na nagovor prijatelja u svojoj tridesetoj godini probao marihuanu, ali da mu je bilo veoma loše, i ponosno ističe da je uvek pobornik zdravog života, te da nikome ne savetuje da konzumira bilo koju vrstu droge.

Ime i Prezime: Predrag Medenica

Nadimak: Peđa; Pekonja

Datum i mesto rođenja: 27. jun 1980. godine, Priština

Zanimanje: pop-folk pevač; kompozitor i tekstopisac

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Pedja-Medenica-565742286778346/

Instagram: https://www.instagram.com/medenica_pedja/

Twitter: https://twitter.com/pedja_medenica

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCupqvc7ERdrTiANWSD_NsLA

Sponzorisano:

Loading...