Olivera Ćirković – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Olivera Ćirković je trenutno jedna od najintrigantnijih javnih ličnosti u Srbiji, te je od bivše vrlo uspešne košarkašice u Jugoslaviji, postala članica kriminalne grupe „Pink Panter“, a zatim i u zatvoru napisala knjigu „Pink Panter – moja zatvorska ispovest“.

Olivera Ćirković – biografija 

Poznata plavuša je rođena u Beogradu 1969. godine, te je kao vrlo mlada pak počela da se bavi sportom, i igrala je košarku najpre u KK „Voždovac“, pa u KK „Crvena zvezda“, a postala je i reprezentativac Jugoslavije u ovom sportu.

Kasnije je igrala i u košarkaškim klubovima „Jedinstvo“ iz Tuzle, kao i u slovenačkom KK „Celje“, a onda i u grčkom klubu „Panatenaikos“ i „Pagrati“ iz Atine, u kome je i završila svoju profesionalnu karijeru.

Loading...

Kada je završila svoju profesionalnu sportsku karijeru, Olivera Ćirković je najpre u Grčkoj započela jedan privatni posao, ali kako je bila žrtva prevare, ona je odlučila da se priključi tada kriminalnoj grupi „Pink Panter“, koja je na međunarodnom nivou bila poznata kao organizacija koja pljačka zlatare i juvelirnice širom sveta.

Kako je Olivera od košarkašice postala pljačkaš, zatvorenica i spisateljica? 

Nakon što je poznata košarkašica postala članica „Pink Pantera“, ona je dobila nadimak „žena pauk“ i „žena zmaj“ u Grčkoj, a ističe u svojoj knjizi da je ukradenu robu, uglavnom bunde i nakit, prodavala i u Beogradu, i tako zarađivala i do 50 hiljada evra mesečno.

Inače, pomenuta kriminalna grupa „Pink Panter“, je međunarodna organizacija, u kojoj se nalazi veliki broj ljudi i koja „deluje“ širom sveta, a glavni vođe grupe je bio Mitar Mijatović, koji je uhapšen u Rimu 2012. godine, te i još dvoje Srba – Dragan Mikić i Olivera Vasić Ćirković.

Olivera je u velikoj akciji Interpola uhapšena u Atini u martu 2012. godine,ali je ipak uspela da u julu iste godine pobegne iz jednog od najbolje čuvanih zatvora na svetu, gde je izdržavala kaznu od 12 godina zatvora.

Olivera je u zatvoru opisala svoj život u vreme dok je „radila“ u „Pink Panterima“, kao i svoj život u zatvoru, odluku o bekstvu, i spektakularni način na koji je uspela da prevari čuvare i pobegne iz zatvora.

Nakon što je uhvaćena i vraćena u zatvor, Olivera Ćirković je odslužila još pet godina zatvorske kazne, te je 2017. godine izašla na slobodu i trenutno promiviše svoju pomenutu knjigu „Pink Panter – moja zatvorska ispovest“, a veliki broj medija i TV stanica se utrkuje u tome ko će dobiti višeekskluzivnih informacija od nekadašnje košarkašice.

Kako je Olivera uspela da pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora i koji je bio motiv? 

Loading...

Nekadašnja košarkašica je u Atini kao članica pomenute kriminalne grupe, uhapšena zbog pljački nekoliko ekskluzivnij juvelirnica, kako u Atini, tako i na Rodosu i Santoriniju, te je uz dodatnu optužbu za ranjavanje policajca u koga je pucala prilikom hapšenja, osuđena na 12 godina zatvora.

U Grčkoj su je mediji prozvali „žena pauk“ i „žena zmaj“, te je Olivera pod naznakom „opasna za bekstvo“, marta 2012. godine uhapšena i sprovedena na služenje kazne u zatvor „Koridalos“ u blizini Atine.

Kada je hapšena, ona je svom sinu dala obećanje da će uspeti da pobegne iz zatvora i da će ponovo biti zajedno, te je i jedina osoba koja je uspela da u „filmskom bekstvu“ i pobegne iz „Koridalosa“ u julu 2012. godine.

Naime, Olivera je kao motiv za bekstvo navela to što nije mogla da viđa svog sina, za koga je bila jako vezana, ali i to što je smatrala da je njen advokat imao manjkavu odbranu, te da su joj često bili uskraćivani slobodni dani na koje je zbog dobrog vladanja imala pravo, a koje je pak koristila kako bi posetila svog sina u Beogradu.

Takođe, Olivera je u svojoj knjizi navela i da je u zatvoru delila ćeliju sa najopasnijom ženom iz Grčke, koja je ubila ljubavnicu svog muža te je njeno telo isekla na komade, ispekla ih u rerni i poslužila kao večeru svom suprugu i njegovim roditeljima.

Oliverino bekstvo iz zatvora je opisano kao „spektakularno“, iako ona smatra da je to malo sada i preuveličano, te da je strategiju lako smislila, nakon što se njen slikarski talenat koji je pokazala u oslikavanju murala, dopao komandirki koja joj je nabavljala slikarsku opremu.

Komandirka je Oliveri predložila da oslika kancelariju direktora zatvora, što je ona videla kao svoju veliku šansu za bekstvo, te je u detalje isplanirala beg i telefonom o tome obavestila svog sina, bivšeg muža u Beogradu, te i Dragana Mikića, koji je tada takođe kao član ove grupe, bio u zatvoru.

Loading...

Kako je navela Olivera Ćirković, njen drug Toni je doneo traženi pribor za slikanje, te je udario komandirku pištoljem u glavu, te su oini mirno odšetali kroz glavni hol sve do izlaza, seli na motor i uputili se u stan koji je pre bekstva iznajmila Oliverina poznanica iz Beograda.

Nakon nekog vremena je došla u Beograd kod svog sina, gde je preprodavala ukradenu robu koju je imala kod sebe kako bi se izdržavala, ali je ubrzo ponovo uhapšena, te je odslužila kaznu od 5 godina, nakoin što joj je Apelacioni sud u Grčkoj smanjio kaznu koja je prethodno određena.

Olivera u svojoj knjizi opisuje spektakularne pljačke, svoj život koji je vodila kao članica „Pink Pantera“, te ovu grupu naziva „umetnička družina“, i namerava da posle stečene popularnosti pak i dalje nastavi sa pisanjem.

Ime i Prezime: Olivera Vasić Ćirković

Nadimak: „žena zmaj“; „žena pauk“

Datum i mesto rođenja: 1969. godine, Beograd, Jugoslavija

Zanimanje: bivša košarkašica; pripadnica kriminalne grupe „Pink Panter“; spisateljica

Visina: 193 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/olja.cirkovic391

Instagram: https://www.instagram.com/oliveracirkovic/; https://www.instagram.com/moja.zatvorska.ispovest/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=VHrLb15nlhg

Sponzorisano:

Loading...