Nives Celzijus – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Nives Celzijus je jedna od najpoznatijih hrvatskih javnih ličnosti, koja je uspela da pored „žene fudbalera“, ostvari i zavidnu karijeru u modelingu, pevanju i glumi, a 2008. godine se oprobala i u ulozi književnice, kada je napisala i objavila svoju autobiografsku knjigu „Gola istina“, a nešto kasnije i još dve knjige, „Gola istina 2“ i „U krevetu sa Kristijanom“.

Danas je lepa Nives razvedena ali je uspešna poslovna žena, i majka sina Leona i ćerke Taiše Drpić, koje ima iz braka sa poznatim fudbalerom „Dinama“ iz Zagreba, Dinom Drpićem.

Nives Celzijus – biografija 

Lepa Hrvatica je rođena kao Nives Zeljković, 18. decembra 1981. godine u Zagrebu, da bi nešto kasnije preuzela prezime svog oca Čanković, a zatim sa početkom karijere i umetničko ime Nives Celzijus.

Loading...

Naime, roditelji Nives Celzijus, poznati slovenački pisac Spaso Čanković i majka Mira Zeljković, razveli su se pre nego što se Nives rodila, te joj je na rođenju majka dala svoje prezime, a otac je za svoju kćer saznao tek kada je ona imala godinu i po dana.

Nives je osnovnu i srednju školu pohađala u rodnom Zagrebu, gde je pak završila XIII prirodno-matematičku gimnaziju, gde su joj pored muzičkog, na iznenađenje mnogih najbolje „išli“ matematika i hrvatski jezik i književnost.

Uporedo je u Zagrebu, lepa pevačica išla i na časove glume u Zagrebačkom pozorištu mladih, te je uzimala i časove pevanja, kako bi usavršila svoje pevačke sposobnosti, kojih je postala svesna kao vrlo mlada.

U junu 2005. godine, nakon jednogodišnje veze, Nives se u Las Vegasu udala za fudbalera Dina Drpića, sa kojim je krajem iste godine dobila sina Leona, a 2007. godine i ćerku Taišu.

Brak poznatog fudbalera i pop pevačice, okončan je 2012. godine, pa iako u početku nisu bili u prijateljskim odnosima, danas zajednički učestvuju u odgajanju njihovo dvoje dece.

Poslovni uspesi Nives Celzijus 

Iako je mnogi u Hrvatskoj i u regionu, nazivaju starletom, Nives ističe da joj takav „epitet“ pak uopšte ne smeta, jer je ostvarena u mnogim segmentima javnog posla, te je uz posao pevačice i glumice, postala i vrlo uspešna književnica.

Prvi javni nastup, lepa Nives je imala kao manekenka u spotu Mladena Burlaća, za pesmu „Ne zovi me mala, policajče“, sa svojih šesnaest godina, a kao glumica se prvi put oprobala u ulozi pevačice, u rediteljskoj predstavi Dražena Ferenčica, „Vitez slavonske ravni“, u osječkom HKN.

Loading...

Svoj prvi album, „Cura moderna“, Nives Celzijus je snimila 1999. godine, na kome se kao najveći hit istakla pesma „Gazim, gazim, pregazim“, za koji je atraktivna pevačica uradila i vrlo provokativan muzički spot.

Međutim, album prvenac nije postigao očekivani uspeh kod publike i muzičke javnosti, te je pak Nives nastavila da se bavi modelingom, a dve godine je živela i u Srbiji, te je zbog svoje veoma izražene lepote i provokativnog izgleda, često povezivana sa problematičnim momcima, kao i sa brojnim sportistima i javnim ličnostima.

  1. godine, hrvatska starleta i pevačica je dobila ponudu da se slika za srpsko izdanje magazina „Playboy“, koju je i prihvatila, te je uradila set veoma provokativnih fotografija.

U narednom periodu, Nives Celzijus je izdala veliki broj hit singlova, među kojima su se istakli kao najpoznatiji – „Na koljena“ (2007. godine); „Pobesneo“ (2009. godine); „Loše sam“ (2010. godine); „Gol“ (2012. godine); te četiri hit singla – „Karanfil“; „Take me to Brasil“; „Inferno“ i „Ooh, romantika“ (2014.godine); kao i četiri nove pesme 2015. godine – „Kolinda“; „Lutrija“; „Kada je žena rano“; „Biondina“.

Pevačku karijeru, Nives je nastavila uporedo sa pisanjem i glumom, te je i u 2016. godini izdala dve nove pesme – „Momačko veče“ i duetsku numeru „Ti inata“ sa „Tarapana bendom“; a zatim naredne 2017. godine je snimila i objavila pesme – „Život pogledaj“; „Ramos“ i „Kukulele“.

  1. godine, izašla je najnovija pesma Nives Celzijus, pod nazivom „Jen, dva, tri“, za koju ona očekuje da će biti veliki hit.

Kada je u pitanju glumačka karijera poznate Hrvatice, pored pomenute pozorišne uloge, Nives je 2007. godine imala sporednu ulogu u seriji „Zauvjek susedi“, te je kasnije 2017. i 2018. godine, glumila i u poznatoj hrvatskoj TV noveli – „Čista ljubav“, gde je imala ulogu Snežane Mamić, koja je bila jedanm od glavnih likova u ovoj seriji.

Karijera spisateljice i skandali zbog objavljene autobiografije 

Svoju autobiografsku knjigu, „Gola istina“, Nives Celzijus je objavila 2008. godine, i u njoj je iznela razne šokantne tvrdnje, među kojima je bila i ona u kojoj navodi da ju je otac u detinjstvu zlostavljao, što je poznati slovenački književnik odlučno demantovao, te je istakao da Nives samo traži pažnju „preko njegovog imena“.

Loading...

Za pomenute neistine, otac je tužio svoju ćerku, a takođe je kao svojevrstan „odgovor“ na njeno delo, objavio knjigu „Kamo sutra“, u kojoj je istakao da je svoju ćerku samo povremeno viđao, te da je sa njom svaki kontakt prekinuo kada je napunila šesnaest godina, jer nije podržavao njenu majku koja ju je bodrila da se provokativno oblači, te da postane starleta i pevačica.

Nives je dalje u prvom delu svoje autobiografije, takođe izjavila da je sa samo 16 godina, bila žrtva i doživela silovanje od strane poznatog fudbalera „Dinama“, koga nije htela da imenuje.

Iako je knjiga „Gola istina“, postala najtiražnija i najprodavanija knjiga u Hrvatskoj, i za nju je Nives bila nominovana 2013. godine za nagradu „Kiklop“, koju je i osvojila, ipak je odlučeno da starleti zbog „burne prošlosti“, nagrada ne bude dodeljena, što je i poznata hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, oštro osudila kao svojevrsnu diskriminaciju, i javno je podržala Nives i istakla njen književni talenat.

Nives je zbog pomenutog slučaja, podnela tužbu Županijskom sudu u Puli, te joj je nagrada ipak uručena 2013.godine, ali su joj i diploma i prateća statua, a koje čine ovu prestižnu književnu nagradu, uručene putem pošte.

  1. godine, izašla je druga knjiga popularne Nives, pod nazivom „U krevetu sa Kristijanom“, a koja se bavila njenim poznanstvom i susretom u hotelu „Hyatt“ u Beogradu, sa najpoznatijim fudbalerom današnjice, Kristijanom Ronaldom.
  1. godine, Nives je objavila i drugi deo svoje popularne autobiografske knjige „Gola istina 2“, a u kojoj se osvrnula na razvod od supruga Dina Drpića, te i navela da mu je tokom braka bila neverna, i da je to razlog što ju je poznati fudbaler ostavio.

Kada je njen tadašnji suprug Dino, 2009. godine potpisao ugovor za nemački FK „Karlsrue“, Nives je pisala kolumne za poznati časopis „Bild“, te su ona i njen tadašnji suprug bili proglašeni u nemačkoj pokrajini Badem, za pandan Viktoriji i Dejvidu Bekamu.

U tom periodu, Nives Celzijus se slikala za naslovnicu nemačkog izdanja magazina „FHM“, te je i bila među petnaest najseksepilnijih žena fudbalera, a pored toga je u Nemačkoj dobila ponudu da se oproba kao voditeljka, ali je istu morala da odbije zbog nedovoljnog poznavanja jezika.

Iako uvek ističe da je poreklom Srpkinja, Nives je 2015. godine snimila pesmu „Kolinda“ (koja je obrada istoimenog hita iz 1967. godine), te je iste godine bila i gost na inauguraciji „prve dame“ hrvatske, predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Privatni život Nives Celzijus 

Kao i njena karijera, i ljubavni život poznate Hrvatice, bio je vrlo buran i široj javnosti zanimljiv, a sama Nives je o svim svojim vezama vrlo otvoreno pričala, te je još više tako na sebe privlačila dodatnu pažnju.

Nivesin prvi momak, bio je muzičar grupe „Pips, Čips i Videoclips“, Dubravko Ivaniš Riper, za koga je Nives u svojoj autobiografskoj knjizi iznela tvrdnje da ju je fizički maltretirao.

U međuvremenu je starleta imala kraće avanture sa brojnim poznatim biznismenima, sportistima i muzičarima, da bi 2004. godine, upoznala mladog fudbalera FK „Dinamo“, Dina Drpića, sa kojim je ubrzo potom ostala u drugom stanju, i za koga se udala 2005. godine, te i rodila prvenca Leona.

Iako su imali vrlo turbulentan brak, ispunjen navodnim obostranim prevarama, te i stalnim vrlo burnim svađama i skandalima, koji su ispunjavali stranice „žute štampe“, Nives i Dino su uspeli da sačuvaju svoj brak, te su 2008. godine ponovo postali roditelji devojčice Taishe.

Nakon što su se razveli 2014. godine, Nives je javno priznala da je varala svog supruga, ali da su ipak ostali u dobrim odnosima, pre svega zbog svoje dvoje dece.

Posle razvoda je Nives povezivana sa poznatim fudbalerom Kristofom Metzelderom, a sama je istakla kako je imala avanturu sa Inzagijem, te i da je bila u jednomesečnoj romansi sa pevačem Enrikeom Iglesijasom.

Iako ističe da je operisala samo nos, očigledno je da je Nives stavila i silikonske implante u grudi, iako sama to nikako ne želi da prizna javnosti.

Danas je Hrvatica kako sama kaže pre svega ostvarena kao majka i poslovna žena, te nastavlja da uživa sa svojim naslednicima, i da uporedo gradi svoju muzičku karijeru.

Trenutno je i „vatrena navijačica“ Reprezentacije Hrvatske, koja je ostvarila plasman u finale Svetskog prvenstva u fudbalu, te atraktivna Nives ne propušta priliku da svojim vrlo izazovnim pozama na društvenim mrežama, bodri svoje sunarodnike u pohodu na titulu svetskih šampiona.

Ime i Prezime: Nives Celzijus (rođena kao Nives Zeljković)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 18. decembar 1981. godine, Zagreb, Hrvatska

Zanimanje: pop-pevačica; model; književnica; glumica

Visina: 168 cm

Težina: 60 kg

Facebook: https://www.facebook.com/nivescelsius69/

Instagram: https://www.instagram.com/nivescelsius/

Twitter: https://twitter.com/nivescelsius

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW8kXejatHuxknYNak9cOIA

Sponzorisano:

Loading...