Nino Rešić – Biografija, Visina, Težina

Popularni pevač Nino Rešić, poznatiji samo kao Nino, bio je velika zvezda narodne i folk muzike devedesetih godina, a ponovo je njegovo ime došlo u jevnost kada se njegova ćerka Sandra Rešić prijavila i takmičila u „Zvezdama Granda“.

Nino Rešić – biografija 

Poznati pevač je rođen u Bosanskoj Dubici, u tadašnjoj Jugoslaviji, kao Amir Rešić 22. januara 1964. godine, te je nakon svog završenog školovanja u Bosni i Hercegovini, prešao u Kruševac, u Srbiju i promenio islamsku veru u hrišćansku, te i svoje ime iz Amir u Nikola Rešić.

Kako se nikada nije saznao pravi razlog zbog koga je Nino odlučio da promeni svoju veru, najpre se spekulisalo da je to uradio ili zbog svoje supruge koja je bila pravoslavne vere, ili pak kako bi uspešnije izgradio pevačku karijeru na našem tržištu.

Loading...

Poznati pevač se ženio tri puta, te iz tri braka ima i tri ćerke – Amelu, Sandru i Tamaru, a njegova ćerka Sandra je takođe pevačica i bila je jedna od učesnica takmičenja „Zvezde Granda“.

Nino je posle teške bolesti pankreasa, a koja je usledila zbog toga što je pevač godinama previše konzumirao alkohol, umro u Opštoj bolnici u Bijeljini, 18. oktobra 2007. godine, a sahranjen je u Bosanskoj Dubici.

Muzička karijera Nina Rešića 

Nino je muzičku karijeru zvanično započeo 1991. godine, i to spletom srećnih okolnosti, kada ga je na jednom njegovom kafanskom nastupu, čula tada već popularna pevačica Dragana Mirkovič, te ga je preporučila nekim svojim tadašnjim saradnicima, i pevač je snimio svoj prvi album „Žena je žena“, ali sa svojim prvim albumom i nije postigao neki zavidan uspeh.

Međutim, već 1992. godine, Nino snima svoj drugi album za „ZAM“ pod nazivom „Što mi noći nemaju svanuća“, na kome su se pored naslovne pesme izdvojila i hit numera „Noć ne noćim“.

  1. godine, izlazi najpopularniji album Nina Rešića – „Zbogom mala“, na kome je bilo čak 8 hit pesama – „Od kada te nema“; „Usne vrele kao žar“; „Ne voliš me više ti“; „Ne brini se“; „Da li veruješ“; „Vatra i vino“; „Daj mi tvoje crne oči“ i „Zbogom mala“.

Naredne 1994. godine, Nino izdaje album za PGP RTS pod imenom „Šta ću mala s’ tobom“, na kom se pored naslovne pesme našlo još nekoliko popularnih numera – „Donesi divlje mirise“; „Udahni duboko“; „Zaćutale sve gitare“ i „Oči bez sjaja“, a pevač za naslovnu pesmu „Šta ću mala s’ tobom“, iste godine osvaja nagradu „Oskar popularnosti“.

Karijera Nina Rešića se nastavlja novim albumom, za diskografsku kuću „Diskos“, 1995. godine a pod nazivom „Tvoje oči“, na kome su se posebno izdvojile numere – „Idi, moram da ti kažem“; „Otrovana grehom“; „Nemirna si kao čigra“; „Nije meni“.

Loading...

U PGP RTS, Nino se vratio 1996. godine, te je za ovu diskografsku kuću snimio album „Tebe želim noćas“, te i 1997. godine album „Za prošlu ljubav“, a na kojima su se kao hitovi najviše publici dopale numere – „Kao vetar lak“; „Za prošlu ljubav“; „Imala pa nemala“; „Prijatelji gde ste“; „Kada odem“; „Ljubav je slepa“ i „Ne mogu više“.

  1. godine popularni Nino je izdao svoj album „Ko te samo takne“, na kome se osim naslovne numere nije izdvojila ni jedna druga pesma, dok su na sledećem albumu iz 1999. godine „Kraljica Balkana“, hitovi postale tri numere – „Ti si ćerko, tatin sin“; „Ružo mirisna“ i naslovna numera „Kraljica Balkana“.

Na albumu iz 2000. godine „Trebaš mi“, Nino je imao pored naslovne numere i još samo jedan hit, pesmu „Kunem ti se“, dok je na albumu iz 2001. godine „12 meseci“, hit bila samo istoimena pesma.

  1. godine pevač je snimio album „Opet onaj stari“; 2005. godine album „Novembar 05“ i 2006. godine album „Jedan na jedan“, ali ni jedan od tri pomenuta albuma nije mu doneo veći uspeh.

Nino je u toku svoje karijere snimio ukupno 14 albuma, te i tri kompilacije sa najvećim hitovima, 1993.; 1995. i 2004. godine.

Od duetskih numera, najpoznatije su saradnje sa – Draganom Mirković (pesma „Divlja devojka“) te sa Snežanom Đurišić (pesma „Tanka žica tanke niti“) i sa Sonjom Mitrović Hani (pesma „Ja ljubim druge“).

Privatni život Nina Rešića 

Kako je napred i napomenuto, poznati pevač se ženio tri puta i ima tri ćerke (Amelu, Sandru i Tamaru), a njegov prvi brak je bio sa koleginicom pevačicom Sarom Marković, a koju je Nino Rešić upoznao na snimanju jedne novogodišnje emisije, i kada joj je ponudio da se uda za njega, ona je pristala, te su iz braka koji je trajao punih sedam godina, dobili ćerku Tamaru.

Kao razlog razvoda od svoje prve supruge, Nino je naveo njenu želju da se preseli u Nemačku, te da tamo živi blizu svojih roditelja, što on nije mogao da prihvati, delimično i jer je u Srbiji gradio svoju muzičku karijeru.

Ubrzo nakon razvoda od svoje prve supruge Sare, popularni pevač se oženio po drugi put, i to sa Jasnom Konjević, koja je bila bivša supruga tada poznatog pevača Šerifa Konjevića, sa kojom je Nino bio u braku četri godine.

Loading...

Nino je preminuo u svojoj 43. godini od posledica perforacije pankreasa, a sve jer je dugo godina prekomerno konzumirao alkohol, te je samo dva sata nakon što je primljen kao hitan slučaj u Opštu bolnicu u Bijeljini, pevač umro u veoma teškim mukama, 18. oktobra 2007. godine.

Među njegovim najvećim prijateljima su bili pevačica Dragana Mirković, kao i pevač Halid Muslimović, te i menadžer poznatog pevača Nermin Ademović.

Ime i Prezime: Nikola Nino Rešić (rođen kao Amir Rešić)

Nadimak: Nino

Datum i mesto rođenja: 22. januar 1964. godine, Bosanska Dubica, Jugoslavija

Datum i mesto smrti: 18. oktobar 2007. godine, Bijeljina, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: narodni i folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGL7ZJu9mlrrFEYC7Pux3-A;  https://www.youtube.com/channel/UCAae0WQlPjbdFJ7C_N1ef6w

Sponzorisano:

Loading...