Nina Badrić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Popularna hrvatska pop pevačica je, nakon što je nastupala kao prateći vokal popularnim rok grupama ,,Parni valjak” i ,,Prljavo kazalište”, započela solo karijeru, koja ju je ubrzo vinula do zvezda.

Posle njenog hita ,,Takvi kao ti” je naročito stekla ogromnu popularnost među svim generacijama, mada se slobodno može reći da joj ni pre ove numere nije naročito manjkala.

Do sada je učestvovala na velikom broju festivala, održala dosta koncerata, a može se pohvaliti i velikim brojem priznanja u sferi muzike.

Loading...

Biografija

Nina Badrić je rođena 4. jula 1972. godine u Zagrebu, u Hrvatskoj, u porodici prepunoj ljubavi, u kojoj je odrastala uz roditelje Sima i Milu, stariju sestru Dijanu i mlađu sestru Sunčicu.

U svom rodnom Zagrebu je Nina Badrić završila osnovnu školu ,,Otokar Keršovani”, a tokom koje je započela svoju pevačku karijeru, nastupajući najpre kao član dečijeg hora ,,Zvjezdice” sa 9 godina.

Sa ovim dečijim horom je Nina Badrić, tokom sedmogodišnjeg članstva, proputovala ceo svet, te snimila i nekoliko albuma, a ono najvažnije, stekla je značajno muzičko iskustvo, kako u horskom, tako i u solo pevanju.

Nakon 7 godina članstva u dečijem horu ,,Zvjezdice”, Nina Badrić je prešla na studijska snimanja, gde je pevala prateće vokale za velike balkanske rok grupe, među kojima su bili i ,,Prljavo kazalište” i ,,Parni valjak”.

Nakon završetka srednje škole, Nina Badrić se zaposlila u jednom lokalnom butiku kao prodavačica, a tu ju je pronapao i veliki umetnik sa naših prostora – Dino Dvornik, koji je i zaslužan za njenu karijeru. On ju je odmah uzeo pod svoje okrilje i sa njom obišao nekoliko produkcijskih kuća u Zagrebu, što je i označavalo početak njene karijere.

2001.godine je Nina Badrić započela romansu sa Bernandom Krasićem, a ovaj par je svoju vezu krunisao brakom 2006. godine.

Ipak, 2012. godine je par objavio da se razvodi, a pevačicu su brojni mediji povezivali sa velikim brojem muškaraca, mada se ona nije oglašavala tim povodom.

Karijera

Loading...

Nina Badrić je svoju karijeru pevačice započela sa 9 godina, nastupajući kao članica dečijeg hora ,,Zvjezdica”. Zajedno sa horom, Nina Badrić je bila u prilici da poseti mnoga mesta širom sveta, što joj je donelo i bogato iskustvo, koje će joj poslužiti u daljem radu.

Nakon sedmogodišnjeg članstva u dečijem horu ,,Zvjezdica”, Nina Badrić je prešla na studijsko snimanje i izvesno vreme bila prateći vokal poznatim grupama, poput ,,Parnog valjka” i ,,Prljavog kazališta”.

U tom periodu se Nina Badrić zaposlila u butiku, u kom ju je jednom prilikom zapazio i pevač i glumac Dino Dvornik. Naime, Dino Dvornik je Ninu Badrić čuo jednom prilikom dok je u butiku pevušila uz radio.

On je tada ugasio radio i zamolio je da otpeva istu numeru, ali ovaj put bez pratnje muzike. Njen mini – nastup ga je oduševio, te ju je odmah uzeo za ruku i proveo kroz nekoliko diskografskih kuća širom Zagreba, te je u tom periodu započeta njena profesionalna muzička karijera.

Prvi zapaženiji nastup je Nina Badrić imala na ,,Croviziji”, na kojoj je sa numerom ,,Ostavljam te”, u saradnji sa muzičarem i kompozitorom Rajkom Dujmićem, te svojim prvim menadžerom Danijelom Koletićem i Jesenkom Hourom, osvojila prvo mesto. Ubrzo nakon ovoga, Nina Badrić potpisuje i svoj prvi profesionalni muzički ugovor i to sa izdavačkom kućom ,,Croatia Records”.

Njen album prvenac izlazi 1995. godine i nosi naziv ,,Godine nestvarne”, a na njemu je radio profesionalni tim, koji je uključivao Dejana Parmaka i Tihomira Borošaka, kao i izvršnog producenta Denisa Curmana. Iako je ovaj album bio dosta zapažen od strane publike i medija, Nina Badrić svoj prvi veliki uspeh beleži tek u duetu  ,,Ja sam vlak” sa koleginicom Emilijom Kokić.

Loading...

1996.godine Nina Badrić okušava sreću na još jednom festivalu, i to festivalu ,,Split”, na kom nastupa sa pesmom ,,Ja neću za ljubav moliti”, a sledeće, 1997. godine, nastupa na ,,Hrvatskom radijskom festivalu”, na kom izvodi numeru ,,Budi tu”. Baš te 1997. godine, nakon što izdaje svoj album pod nazivom ,,Personality” u saradnji sa izdavačkom kućom ,,Zg Zoe Music”, njena karijera doživljava nagli uspeh.

Na albumu ,,Personality” se našlo 13 pesama: ,,Budi tu”, ,,Pusti me da živim”, ,,Daleko od tebe”, ,,I’m so excited”, ,,Ako odeš ti”, ,,Ja za ljubav neću moliti”, ,,Bolja od najbolje”, ,,Ako pogledaš u mene”, ,,Trebam te”, ,,Ostani”, ,,Ako odeš ti (Remix)”, ,,I’m so excited (Remix)” i ,,Ja za ljubav neću moliti (Remix)”. Ovaj album je proglašen najprodavanijim albumom tokom 1997. i 1998. godine, a Nina Badrić je za njega dobila 2 Porina – jedan za najbolju žensku vokalnu interpretaciju i drugi za najbolji album pop i zabavne muzike.

Nakon što se spustila prašina oko albuma ,,Personality”, Nina Badrić objavljuje svoj 3. album ,,Unique”, koji je odrađen u saradnji sa diskografskom kućom ,,Croatia records”. Na ovom albumu se nalazilo 13 pesama: ,,Tko si ti?”, ,,Nije mi svejedno”, ,,Jedino moje”, ,,Woman in love”, ,,Woman in love (Remix)”, ,,Ne ostavljaj me”, ,,Na kraj sveta”, ,,Poljubi me”, ,,Više me nije strah”, ,,Po dobru ti me pamti”, ,,Po dobru ti me pamti (Instrumental)”, ,,Još i sad” i ,,Kao u snu”.

Na sledećem albumu, koji nosi naziv jednostavno ,,Nina”, su radila neka od najvećih muzičkih imena – Sandra Sagena, Brešković Brothers, Miroslav Lesić, Aleksandra Kovač, Ivana Husar, Baby Dooks, Sonja Kovač, Predrag Martinjak, Fresh Jay, Miro Vidović, Nino Mlinac, Darko Juranović, koji je bio i producent ovog albuma, pa i sama Nina Badrić.

Ovaj album je objavljen 2000. godine u izdanju ,,Croatia recordsa”, a inače je snimljen u studiju ,,Morris” u Zagrebu, a Nina ga je najavila jednom od pesama sa istog albuma – ,,Nek ti bude kao meni”.

Osim ove numere, na albumu ,,Nina” se nalazi još 11 pesama: ,,Ako kažeš da me ne voliš”, ,,Ako kažeš da me ne voliš (Remix)”, ,,Ostavljam ti sve”, ,,Ostavljam ti sve (Remix), ,,Sva tebi pripadam”, ,,Slobodna”, ,,Vječita ljubav”, ,,Igraj se”, ,,Budi mi blizu”, ,,Zbog tebe živim” i ,,Lately I’m missing you”.

2003.godine Nina Badrić objavljuje svoju kompilaciju pod nazivom ,,Collection” i svoj peti studijski album pod nazivom ,,Ljubav”, koji je objavljen u saradnji sa izdavačkom kućom ,,Aquarius records”, a na kom se našlo 13 pesama – ,,Za dobre i loše dane”, ,,Za dobre i loše dane (Remix)”, ,,Čarobno jutro”, ,,Čarobno jutro (Remix)”, ,,Sreću duguješ meni”, ,,Moja ljubav”, ,,Ti ne znaš kako je”, ,,Ne daj mi da odem”, ,,Neka te voli”, ,,Takvi kao ti”, ,,Što da ti dam”, ,,Kosa” i ,,Kosa (Remix)”. Iste godine je Nina Badrić učestvovala i na festivalu ,,Dora” sa pesmom ,,Čarobno jutro”, a numera koja se plasirala kao najpopularnija numera Nine Badrić je bila ,,Takvi kao ti”.

Inače, u periodu između objavljivanja albuma ,,Nina” 2000. godine i albuma ,,Ljubav” 2003. godine, Nina Badrić je učestvovala na 2 festivala – ,,Melodije Jadrana” u Splitu 2001. godine, sa numerom ,,Pomiluj ljubav moju”, i na istom festivalu 2002. godine sa numerom ,,Ne daj mi da odem”, a 2004. godine na ,,Hrvatskom radijskom festivalu”  nastupa u duetu sa Dinom Merlinom, sa numerom ,,Ti si mene”.

Šesti po redu studijski album Nine Badrić je zapravo bila kompilacija, u kojoj je objedinjeno 23 njenih pesama koje su pokrile njenu muzičku karijeru. Ovaj CD je nazvala ,,Ljubav za ljubav – live”, a pomenute pesme su izdate u novom aranžmanu, na kom su radili Ante Gelo i Darko Juranović.

Inače, CD ,,Ljubav za ljubav – live” je zapravo kompilacija hitova koje je otpevala na svom velikom solističkom koncertu 14. februara 2005. godine u Domu sportova u Zagrebu, a koji je bio humanitarnog karaktera. Ovim koncertom je Nina Badrić poržala akciju pokrenutu od strane UNICEF – a za zbrinjavanje napuštene dece.

Svoje nove pesme Nina Badrić predstavlja objavljivanjem novog albuma pod nazivom ,,07”, koji objavljuje novembra 2007. godine. Njen 7. album po redu je rađen u saradnji sa diskografskom kućom ,,Aquarius records”, a sniman je u više različitih muzičkih studija širom Londona. Na ovom albumu su se našle numere ,,Kralj života mog”, inače duet sa popularnom romskom divom Ljiljanom Petrović – Buttler, ,,Osećaj”, ,,Nek voda nosi ljubav”, ,,Vlak”, ,,Da se opet tebi vratim”, ,,Ne dam te nikom”, koji je snimila u duetu sa američkim pevačem Montelom Jordanom,  ,,Imati pa nemati”, ,,Moje ludilo”, ,,Dodiri od stakla”, ,,Sila prirode” i ,,Iz inata”.

U nastavku svoje karijere, Nina Badrić je nastupala na još nekolik festivala – ,,Runjićeve večeri”, sa numerom ,,Ča je život vengo fantažija” – 2006. godine, ,,Hrvatski radijski festival”. na kom predstavlja numeru ,,Kralj života mog” – 2008. godine, ,,Hrvatski radijski festival”, na kom prezentuje duet sa Harijem Mata Harijem ,,Ne mogu ti reći šta je tuga” – 2009. godine i ,,Evrosong 2012”, na kom se takmiči sa numerom ,,Nebo”.

Svoj, za sada, poslednji album Nina Badrić izdaje 2011. godine u saradnji sa ,,Aquarius records” – om i on nosi naziv ,,U ritmu ljubavi”. Na ovom albumu se nalazi 14 numera i to ,,Neopisivo”, ,,Ljudi od ljubavi”, ,,Sve je u redu”, ,,Nebo”, ,,Sanjam da smo skupa mi”, ,,Na zidu plača”, ,,Sve mi pamti”, ,,Moje oči pune ljubavi”, ,,Dat’ će nam Bog”, ,,Pokazat’ ću ti kako da se vratiš”, ,,Velika ljubav”, ,,Prospi riječi”, ,,Znam te ja” i ,,Mama”.

Ime i prezime: Nina Badrić

Nadimak: Badrich

Datum rođenja: 4. jul 1972. godine

Mesto rođenja: Zagreb, Hrvatska

Zanimanje: Pevačica pop muzike, glumica

Facebook: https://www.facebook.com/NinaBadricOfficial

Twitter: https://twitter.com/ninabadric7/

Instagram: https://www.instagram.com/badrich/

YouTube: https://www.youtube.com/user/OfficialNinaBadric

Sponzorisano:

Loading...