Nataša Ninković – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Srpska glumica, Nataša Ninković, je tokom svoje glumačke karijere ostvarivala uloge u brojnim, domaćim, TV serijama i filmovima, a pored toga, poznata je i u pozorišnim krugovima.

Najveću medijsku pažnju i samim tim i popularnost, stekla je nakon uloge u filmu „Spasitelj“, gde je igrala zajedno sa Denisom Kvejdom, čuvenim holivudskim glumcem.

Biografija

Nataša Ninković je rođena 22. jula 1972. godine u Trebinju, Bosna i Hercegovina. Njena majka Milena je bila radnik u tekstilnoj industriji, otac Branko je po profesiji bio inžinjer, a Nataša ima i brata Petra, koji je stariji od  nje.

Loading...

U Trebinju je Nataša završila osnovnu školu, da bi dalje obrazovanje nastavila u srednjoj medicinskoj školi, takođe u rodnom Trebinju. Kada je imala samo 7 godina, krenula je glumačkim stopama i to na časovima glume koje je tada držao profesor Moma Brkić, da bi već nakon dve godine, sa samo 9 godina ostvarila svoju prvu ulogu pred pozorišnom publikom.

Međutim, gluma joj se u prvi mah nije svidela, te je prestala da se bavi ovom umetnošću, te je bila rešena da nakon svršetka srednje medicinske škole, nastavi sa studijama stomatologije ili medicine.

Srećom, Nataša Ninković je rešila da se vrati svojoj današnjoj profesiji. Ono što je uticalo da, verovatno jedna od najtalentovanijih i najlepših glumica sa ovih prostora, promeni svoju prvobitnu odluku je učešće na festivalu amaterskih pozorišta, koje se održavalo u tadašnjoj Jugoslaviji.

Na ovom festivalu je Nataša pokazala zavidno glumačko umeće, postigavši zapažen uspeh. Nakon ovih događaja, ona se seli u Beograd i upisuje FDU na Beogradskom univerzitetu.

Prijemni ispit za upis je prošao sjajno, gde je Nataša zablistala, položivši ga iz prvog pokušaja.

Na studijama glume, Nataša se nalazila u klasi profesora Vladimira Vlade Jevtovića, a među kolegama sa njene klase bili su i neki od danas jako poznatih glumaca i glumica, kao što su: pokojni Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Vojin Ćetković, Boris Pingović, a takođe i Danijela Nela Mihajlović, Karolina Cimeša, Danijela Ugrinović i Danijela Kuzmanović. 1994. godine, Nataša Ninković završava studije, kada diplomira na odseku glume.

Privatni život

Iako je vaoma poznata širom naše zemlje i kako je javna ličnost, ono što krasi Natašu Ninković je činjenica da svoj privatni život ne iznosi u medijima, čuvajući na taj način svoju porodicu i sebe od spoljašnjih uticaja.

Loading...

Kako kaže sama Nataša, oduvek se trudi da njena deca odrastaju u zdravom i normalnom okruženju, kako njena slava ne bi uticala na njih, a takođe ističe da ih uči da se ne ponašaju bahato, iako bi mogli da imaju sve što im se prohte.

Godine 1996. Nataša je upoznala Nenada Šarenca, poznatog biznismena koji je takođe veoma uspešan u svom poslu i koji je od Nataše stariji čak 15 godina. Njen sadašnji suprug, za koga se udala 14. decembra 1997. godine, pre braka sa Natašom je već imao jedan brak, kao i dvoje dece, koje je dobio sa bivšom ženom.

2001.godine su Nenad i Nataša dobili blizance, dva sina koji se zovu Matija i Luka. Ta trudnoća je za Natašu bila izuzetno teška, zbog čega je ona rešila da više ne želi da rađa, te je izjavila i da se sa svojim suprugom i dva sina potpuno ostvarila, kao i da je sa njima došla njena sreća i mir.

Danas ovaj poznati bračni par živi sa svojom decom na Lionu, beogradskom naselju, u svojoj kući koja poseduje i dvorište. To im omogućava da imaju i ljubimca Dinu, koji je pas rase labrador i kako kaže Nataša, najveće uživanje su joj topli porodični trenuci u kojima uživaju svi zajedno.

Kao svoje najbliže prijatelje, Nataša Ninković ističe svog dragog kolegu glumca Vojina Ćetkovića, a takođe i njegovu ženu, glumicu Slobodu Mićalović ,a u prilog tome ide i činjenica da je upravo Vojin krstio njene blizance, dečake Luku i Matiju.

Osim njih, Nataša ima jako dobre odnose i sa nekadašnjom koleginicom sa klase, Nelom Mihajlović, koju ističe kao jako blisku prijateljicu i čijoj je ćerki bila kuma na krštenju.

Loading...

Tokom snimanja filma „Spasitelj“, nakon kog je Nataša stekla veliku popularnost, ostvarila je i blizak odnos sa svetski poznatom zvezdom, glumcem Denisom Kvejdom, koji je bio njen partner u ovom filmu. Nataša je nakon ovog filma bila ugošćena od strane Denisa Kvejda i njegove tadašnje supruge, Meg Rajan, u njihovoj kući u SAD-u.

Jedan od Natašinih velikih prijatelja, a takođe i bliskih saradnika je bio glumac Nebojša Glogovac, koji nas je, na žalost, prerano napustio. Smrt Nebojše Glogovca je Natašu veoma pogodila, a pored toga što je bio i njen kolega sa klase, bio je i istinski prijatelj.

Kako za sebe kaže da je veoma impulsivna i vrlo često nepromišljena, Nataša je sa druge strane veoma samosvesna, pa zbog toga ona ne prihvata uloge u zavisnosti od visine honorara, već isključivo ako se pronalazi u njima, a takođe, kako kaže, odbija one uloge u kojima ima bilo kakve pozadine vezane za politiku.

Svoj plahoviti temperament je Nataša pokazala u leto 2016. godine, javno, kada je napustila snimanje serije „Prah“ koje se odigravalo u Budvi. Naime, ono što je zametalo Nataši i zbog čega je i napustila set je preglasna muzika koja je dopirala iz kafića u neposrednoj okolini, te je tom prilikom izjavila da na ovom mestu više nikada neće nastupati.

Nataša Ninković važi za veoma oštrog kritičara reatlity programa, te postoji i jedna zanimljiva priča gde je, tokom izlaska sa svojim drugaricama, u taj isti klub ušla i Tijana Ajfon, nakon čega je Nataša momentalno napustila lokal.

Pored svih svojih kvaliteta, Nataša Ninković se bavi i humanitarnim radom. Učestvovala je na brojnim manifestacijama tog karaktera, a jednom prilikom se čak oprobala i kao manekenka, na događaju koji je takođe orrganizovan u humanitarne svrhe, gde je sav novac od prodatih kreacija otišao u „Sigurnu kuću“.

Sem toga, glumela je i u predstavi „Prah“, 2017. godine, kada je novac dobijen  od pprodaje ulaznica poslat onima kojima najviše treba. Nataša je takođe i ambasador „Fondacije Tijane Jurić“, koja se bavi bezbednošću dece.

Glumačka karijera

Početak glumačke karijere Nataše Ninković se vezuje za 1989. godinu, kada je još bila na studijama glume. Tada je imala role u kultnim filmovima „Tri karte za Holivud“ i „Najbolji“.

Kao što je rečeno, ono što je bilo prekretnica u karijeri Nataše Ninković, svakako je film „Spasitelj“ iz 1998. godine, gde pored Denisa Kvejda igra i Sergej Trifunović. Među producentima ovog filma našlo se i ime čuvenog Olivera Stouna, a Nataši je poverena uloga Vere.

Posle ovog filma, Nataša se vratila u Srbiju i te iste, 1998. godine, je radila na seriji „Porodično blago“ gde je imala jednu od glavnih uloga, sa kojom je privukla pažnju još većeg broja domaće publike.

Karijera Nataše Ninković se nastavlja ulogom u filmu „Profesionalac“ iz 2003. godine, koji je bio nominovan za Oskara. Nakon toga, glumela je u filmu „Ilka“, te i u filmu „Ivkova slava“ iz 2005. godine.

Posle role u filmu „Klopka“ (pokojni Nebojša Glogovac i Miki Manojlović), Nataša je imala brojne uloge, kako u filmovima tako i u serijama: „Ulica lipa“, „Gorki plodovi“, „Ranjeni orao“, „Cvat lipe na Balkanu“, „Nije kraj“, „Ubice mog oca“, kao i u filmu „Santa Maria della Salute“.

Projekat na kom Nataše trenutno radi jeste film „Princ Rastko Srpski“, gde joj je poverena uloga Ane Nemanjić, supruge Stefana Nemanje.

Datum rođenja: 22. jul 1972. godine

Visina: 170 cm

Težina: 59 kg

Sponzorisano:

Loading...