Mira Škorić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Mira Škorić je jedna od najpoznatijih pop i folk pevačica sa naših prostora, koja je devedesetih godina bila na vrhuncu svoje popularnosti, te je bila poznata kao kuma i najbolja prijateljica najveće balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović.

Iza sebe, Mira Škorić ima veliki broj hitova, od kojih su najpoznatije pesme – „Manastir“; „Otkači“; „Ti si k’o i ja“; „Ne daj me, majko“; „Zašto nosiš prsten moj“; „Niz vene mi tiho tečeš“; „Strah od ljubavi“; „Nisi mi sudbina“; „Ista nam je tuga“; „Kosa crna“ „Rodiću ti sina“; „Karta tuge“; „Najbolji prijatelji“, i mnoge druge.

Mira Škorić – biografija 

Poznata pevačica je rođena kao Mirjana Škorić, 8. jula 1970. godine, u Beogradu, od oca Vase i majke Milke, a u kome je stekla svoje osnovno obrazovanje, te je završila istovremeno i srednju trgovačku i muzičku školu.

Loading...

Mira ima rođenu sestru Biljanu.

Muzički talenat, ali i ljubav prema pesmi, Mira je nasledila od svog oca Vase, koji je bio tada baš popularni svirač, te je već 1986. godine nastupila na muzičkom festivali „Raspevana jesen“, na kome je za interpretaciju pesme „Vrati se jeseni“, osvojila drugu nagradu.

Zvanično je svoju pevačku karijeru, Mira Škorić otpočela 1988. godine, kada je izašao njen prvi solo album „Niko kao mi“, koji je sa orkestrom Dragana Radovanovića objavila za muzičku kuću „Diskos“.

Muzička karijera Mire Škorić 

Muzički počeci Mire Škorić, vezani su kako je i ranije istaknuto, za davnu 1988. godinu, kada je snimljen njen debi album „Niko kao mi“, koji nije postigao zapaženiji uspeh, da bi već odmah i izdala svoj drugi album, „Mi možemo sve“, 1990. godine, ali koji takođe nije postigao željeni uspeh.

Sa Mirnog trećeg albuma, „Oči moje ponosite“, a koji je pak u saradnji sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Futom Radulovićem, ona izdala 1991. godine, izdvojila se kao najveći, ali ujedno i jedini hit, pesma „Zašto nosiš prsten moj“.

Četvrti album Mire Škorić, „Imam želju“; urađen je u saradnji sa velikim estradnim imenima, kao što su Ljubo Kešelj; Rođa Raičević; Zlaja Timotić, i izdat je 1992. godine, a hit pesme su tad bile „Kog’ da ljubim posle tebe“; „Imam želju“ i „balada o vojniku“.

Mirinim najuspešnijim albumom u karijeri, smatra se album iz 1993. godine, koji je uradila sa Draganom Brajovićem Brajom, i koji nosi naziv „Ne daj me majko“, gde su se osim ove naslovne numere, kao veliki hitovi izdvojile pesme – „Niz vene mi tiho tečeš“; „Otkači“; kao i „Manastir“ i „Strah od ljubavi“.

Loading...

Zanimljiva je činjenica da je na ovom albumu trebala da se nađe i pesma „Kukavica“, koju je Mira Škorić odbila da snimi, a koja je kasnije postala jedan od najvećih hitova njene koleginice Cece Ražnatović.

Nakon svog petog solo albuma, Mira Škorić je održala solistički koncert u Beogradu, 1994. godine, u „Hali sportova“, te je i imala turneju po Srbiji.

U nastavku karijere, Mira je od 1995. godine pa sve do 2016. godine, objavila još ukupno devet albuma – „ Rodiću ti sina“; „U službi ljubavi“; „Kosa crna“; „Srcekradica“; „2000!“; „Kafano!“; „Još uvek te volim“; „Najbolji prijatelji“ i „Za moj rođendan“.

Takođe je učestvovala na velikom broju muzičkih festivala (oko 12 takmiečnja, u periodu od 1986. do 2015. godine), te i snimila popularne duetske pesme sa Anom Bekutom („Nije kuma dugme“; „Dobro smo se našle“); sa Cecom Ražnatović („Ne računaj na mene“); te sa Lepom Brenom i Vesnom Zmijanac („Muškarci“); sa Šerifom Konjevićem („Tragovi sećanja“); sa Željkom Bebekom („Dve oluje“); sa Acom Lukasom („Vrati nam se, druže moj“); sa Zoranom Mladenovićem („Moja duša čista“); sa Zlajom Timotićem („Volim te“; „Tanana, Milena“); sa Pecom Jovanovićem („Kad me više ne bude“); sa grupom „Oliver Twist“ („Ne žali zbog nas“).

Mira Škorić je u periodu od 2008. do 2016. godine, snimila i pet singlova – „Neću preživeti“; „Ime moje tuge“; „Obrni, okreni“; „Medaljon“ i „Loš za lošeg ne brine“.

Na „Grand festivalu“, Mira je učestvovala 2006. godine, sa pesmom „Ista nam je tuga“, i osvojila je drugu nagradu, a ponovo je na istom takmiečnju nastupala i 2007. godine, sa numerom „Tako si pao“; te i 2012. godine sa pesmom „Beli anđeo“.

Loading...

Koncert za doček 2015. godine, Mira Škorić je imala na Trgu republike u Beogradu, što je bio i njen svojevrsni povratak na estradnu scenu, da bi već 2016. godine učestvovala na poznatom „Svetosavskom balu“ u Bijeljini, te je naredne 2017. godine pobedila u šou programu TLZP („Tvoje Lice Zvuči Poznato“), imitirajući pevačicu Mariju Šerifović, a iste godine je u jednoj od emisija „Zvezde Granda“, zamenila u žiriju svog kolegu Acu Lukasa.

Privatni život Mire Škorić 

Prvi brak Mire Škorić, bio je sa poznatim hirurgom Vasom Jeremićem, sa kojim je 1996. godine dobila ćerku jedinici Milicu Jeremić, koja je krenula očevom stopama, te je upisala Medicinski fakultet u Beogradu, na kome do sada ima prosek 10, 00.

Iako su se Mira i Vasa razveli, ostali su i dan danas u dobrim odnosima, te su oboje ćerki Milici veliki oslonac i podrška.

  1. godine, Mira Škorić se drugi put udala u tajnosti, za muža koji nije javna ličnost, i koji je kako kaže „pravi gospodin i ne voli da se eksponira“.

Međutim ni taj brak nije potrajao, te je Mira opet postala razvedena žena, nakon samo nekoliko meseci bračnog života.

Krajem 2017. godine, Mira se verila za jednog nemačkog biznismena Jozefa Milera, ali je ubrzo i raskinula veridbu, a zbog toga što je otkrila, po navodima medija, da ju je verenik prevario sa ni manje ni više, drugim muškarcem.

Iako o tome Mira nikada nije pričala, poznati imitator Goran Stojićević Karamela, priznao je da je Miri izjavio ljubav, jer je u nju bio godinama zaljubljen, ali da je ona to sve „okrenula na šalu“, i da su i dan danas veliki prijatelji.

Mira Škorić je imala i nekoliko zdravstvenih problema, od kojih su najozbiljnije bile ona iz 2013. godine, kada je pevačica koja je ljubitelj konja, tokom jahanja, pala i povredila koleno.

Druga ozbiljna zdravstvena situacija, desila se kada je Mira otkrila da ima karcinom štitne žlezde, zbog koga je i operisana čak četiri puta, a bolest je sakrila čak i od svoje porodice, te je jedino njena rođena sestra Biljana, znala sa čime se Mira suočila u tom periodu.

  1. godine, Miri Škorić je preminula majka Milka, što je pevačica veoma teško prihvatila, jer je za nju bila vrlo vezana.

Tada je došlo do prekida dugogodišnjeg prijateljstva sa Svetlanom Ražnatović, koja joj nije zbog gubitka ni „izjavila saučešće“, a pomirila se sa pevačicom Jelenom Karleušom, koja je postupila veoma čovečno, te je uprkos dugogodišnjem sukobu sa Mirom, pozvala pevačicu u njenom vrlo teškom životnom trenutku.

O prijateljstvima sa estrade Mira retko govori, ali je poznato da je Ana Bekuta njena kuma, a da se veoma dugo družila i sa Svetlanom Cecom Ražnatović (sa kojom je prestala da se druži, jer je nije pozvala nakon majčine smrti, i danas više nisu u kontaktu), te da su joj i danas zaista velike prijateljice Snežana Đurišić; Dragana Mirković; Lepa Brena i modna kreatorka Marijana Mateus.

Među muškarcima sa javne scene, Mira Škorić je veliki prijatelj sa Sašom Popovićem; te i Acom Lukasom i Goranom Stojićevićem Karamelom.

Mira je pored pomenutog šou programa „TLZP“, učestvovala i u reality formatima – „VIP Veliki Brat“; „Farma“ i „Parovi“.

Ime i Prezime: Mira Škorić (rođena Mirjana)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 8. jul 1970. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop-folk i narodna pevačica

Visina: 175 cm

Težina: 58 kg

Facebookhttps://m.facebook.com/miraskoric.fanklub/ (nema zvanični profil na FB)

Instagram: https://www.instagram.com/miraskoricofficial/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/MiraSkoricVIPPER

Sponzorisano:

Loading...