Minja Miletić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Minja Miletić je poznata TV voditeljka na „N1“ televiziji, koja je po vokaciji doktor medcine, ali kako nije uspela da pronađe posao u svojoj struci, odlučila je da se oproba u pomenuton javnom poslu, te je kako sama ističe veoma zadovoljna svojim trenutnim angažmanom.

Inače, Minja važi za jedno od naših najlepših TV lica, te je pored nespornog šarma i inteligencije, krasi i vanredna lepota i cenjena je u svom sadašnjem poslu kao veliki profesionalac.

Minja Miletić – biografija 

Minja Miletić je rođena 26. juna 1980. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu, kao i XIV Beogradsku gimnaziju, nakon čega je upisala Medicinski fakultet u Beogradu, gde je i stekla zvanje doktora opšte medicine, 2007. godine.

Loading...

Minja ima mlađu sestru Aleksandru, sa kojom je proivodila najlepše dane u detinjstvu, i za koju je ona oduvek veoma vezana, a koja je pak bila udata za poznatog fudbalera „Crvene zvezde“, Novaka Martinovića, sa kojim ima i ćerku Unu, a sa kojim se Aleksandra nedugo nakon rođenja ćerke i razvela.

Od malih nogu, dok je još pohađala osnovnu školu, Minja je imala talenta za glumu, te je uz podršku svoje majke, i pohađala časove dikcije i glume kod čuvenog Bate Miladinovića, a kasnije je u nekoliko navrata gostovala u radio emisijama koje je na tadašnjem Radio Beogradu, vodio poznati Mika Aleksić.

Javnosti je manje poznata činjenica da je nakon završene treće godine srednje škole, Minja uspela da upiše i Akademiju dramskih umetnosti, i da postane student glume, a u klasi profesora Vlade Jevtovića, ali je već nakon prve godine studija shvatila da je njena najveća ljubav ipak medicina, te je napustila Akademiju i upisala Medicinski fakultet, nakon što je vanredno završila četvrti razred XIV Beogradske gimnazije.

Iako su Minjini prvobitni planovi, nakon završenog Medicinskog fakulteta, bili usmereni na to da se ostvari kao lekar, te da upiše specijalizaciju, njen napor da pronađe posao u struci, nije urodio plodom, te je ona odlučila da se preorjentiše na medijski posao, i prvi profesionalni voditeljski angažman, imala je na tadašnjem Trećem kanalu RTS-a.

Minja je duže vreme bila u vezi sa poznatim srpskim političarem Branislavom Prostranom, koji je jedan od lidera Srpske napredne stranke, ali je njihova veza okončana 2012. godine.

Karijera Minje Miletić – umesto lekara postala je TV voditeljka 

Iako sama Minja često ističe, nikada nije žalila što je lekarsku profesiju zamenila voditeljskom, ipak smatra da na neki način, i „lepa reč i vedar duh“, kojim obraduje sve svoje gledaoce, ima lekoviti efekat, te u šali kaže da se njena današnja profesija ne razlikuje u smislu „humanosti“ od njenog osnovnog poziva, za koji se školovala.

Minja je kako je i napomenuto, svoju voditeljsku karijeru započela na RTS-u, i to na tada veoma popularnom „Trećem kanalu“, ali je nakon izvesnog vremena napustila pomenutu TV kuću, te je dobila angažman na kanalu „Yu Info“, kod tadašnjeg urednika Zorana Predina.

Loading...

Kako je bila vrlo elokventna i profesionalno obavljala voditeljski posao, lepa plavuša je postala omiljena i kod svojih kolega i kod svog šefa, te je nakon raspada pomenutog kanala, ona sa svojih dvadeset kolega, prešla da radi kao voditeljka i novinar na TV „Politika“, a koju je tada osnovao pomenuti Zoran Predin.

Na TV „Politika“, Minja Miletić je imala svoju autorsku emisiju „Dan sa Minjom Miletić“, koja je bila informativnog karaktera, a nakon propasti pomenute TV kuće, lepa voditeljka je radila kratko vreme i na TV „Studio B“ i na TV „Košava“, da bi se na kraju prebacila na popularnu TV stanicu „Fox“.

Međutim, kako je postala vrlo zapažena i tražena voditeljka, svoju veliku šansu da napreduje i da se profesionalno usavršava, Minja je videla u ponudi da 2010. godine, pređe na TV „Pink“, koju je i prihvatila, i na kojoj je sa kolegom Vladimirom Vladom Stanojevićem, sve do 2014. godine, uređivala i vodila vikend emisiju „Jutarnji program“.

U martu 2014. godine, Minja je sa TV „Pink“ prešla na televiziju „N1“, koja je poznati regionalni ogranak čuvenog CNN-a, te na ovom kanalu radi i danas, gde uređuje i vodi emisiju „Novi dan“.

Iako je delovalo da je odluka koja je bila pred lepom voditeljkom vrlo laka, i da nema razloga da se premišlja, Minja ističe da je vrlo dugo „vagala“ da li da prihvati novi angažman, te da postane jedno od lica najpoznatije informativne mreže na svetu, ili da ostane deo uigranog tima domaće TV „Pink“, gde je imala vrlo uspešan posao i odličnu saradnju sa svojim kolegama i šefovima.

Kako je Minja uvek bila osoba koja je težila novim i većim izazovima, ona je ipak odlučila da pomenute 2014. godine, prijateljski prekine saradnju sa TV „Pinkom“, te je prešla na TV „N1“ gde danas uređuje i vodi pomenutu emisiju „Novi dan“, koja se emituje svakog radnog dana u jutarnjem terminu, od 8:00 – 10:00 h.

Loading...

U svojoj emisiji, Minja je ugostila brojne javne ličnosti iz različitih sfera – od sportista, preko političara, glumaca i pevača, te kaže da ne postoji „tajna“ njenog uspeha, već je suština u tome što o svakom svom gostu i temi koju će sa njim „prodiskutovati“, pre emisije detaljno prouči i na svoj posao uvek odlazi dobro pripremljena, te sebi ne dopušta greške i amaterizam u poslu.

Minjina omiljena domaća TV emisija jeste „Utisak nedelje“, koju je uređivala i vodila na TV „Studio B“, te kasnije na TV „B92“, Olja Bećković, a koja je na žalost prestala sa emitovanjem pre nekoliko godina, tačnije 2014. godine.

Privatni život Minje Miletić 

O emotivnom životu Minje Miletić se vrlo malo zna u domaćoj javnosti, jer se voditeljka trudi da svoju privatnost zadrži za sebe, te iako su je često povezivali sa brojnim javnim ličnostima, ona je obelodanila jedino svoju vezu sa političarem Branislavom Prostranom, sa kojim se ipak veoma prijateljski rastala, 2012. godine.

Lepa Minja je trenutno bez dečka, ali kako ističe, potpuno je ispunjena i ostvarena kao osoba, te se posvetila poslu i građenju svoje karijere, iako je kako u šali kaže, svi često pitaju kada planira da se uda i ostvari kao majka.

Kako je Minja Miletić, vrlo atraktivna devojka, ona je dobila i status „modne ikone“, zbog svog istančanog ukusa i besprekornog stila i načina odevanja, te je 2013. godine dobila i nagradu za „Najbolje stilizovanu javnu ličnost“, na 22. beogradskom „Fashin Selection“-u.

Takođe je Minja u novembru protekle 2017. godine, dobila i prestižnu nagradu modnog magazina „Elle“, kao „TV ličnost godine“.

Kao pobornik zdravog života, Minja ponosno ističe da se amaterski bavi tenisom, te vitku liniju održava redovnim vežbanjem i zdravim načinom ishrane.

Od estetskih intervencija, Minja je imala operaciju nosa, 2012. godine, a zbog urođene devijacije koja ju je od detinjstva mučila, te joj znatno otežavala pravilno disanje.

U slobodno vreme, lepa voditeljka uživa u čitanju i putovanjima, te ne krije svoje oduševljenje i još uvek „sabira utiske“, nakon posete Turskoj, gde je išla na letovanje.

Minjin životni moto je poznata latinska poslovica, „Mislim, dakle postojim“, a najbolji savet za uspeh je kako kaže dobila od svoje majke, koja joj je rekla da uvek ostane „prizemna“ i skromna, te da se nikada ne izdiže previsoko, i da je uspeh ne ponese, jer je tada poraz svakako uvek teži.

Lepa voditeljka u šali kaže da je u detinjstvu imala nadimak „Šiško“, jer je rođena sa puno kose, i da i danas njeni frizeri jedva uspevaju da se „izbore“ sa njenom bujnom plavom kosom, a koja je na malim ekranima, uvek ipak besprekorno sređena.

Od svojih najvećih „mana i slabosti“, Minja navodi skoro opsesivnu kupovinu cipela, kojima ni sama ne zna broj u svom garderoberu, te kaže da još uvek nije pronašla „lek za šoping“, pa se pak trudi da svoj zarađeni novac racionalnije troši, kako ne bi zbog prevelike ljubavi prema modi lako ušla u „finansijski minus“.

Ime i Prezime: Minja Miletić

Nadimak: Šiško (u detinjstvu)

Datum i mesto rođenja: 26. jun 1980. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka; novinarka; doktor medicine

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/MinjaMileticN1/

Instagram: /

Twitter: https://twitter.com/mileticminja

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...