Mima Karadžić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Milutin Mima Karadžić je jedan od najpopularnijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije.

Ostvario je brojne uloge na televiziji, filmu i pozorištu i uloge koje je igrao i još uvek igra ostaju večno upamćene.

Važi za glumca koji odiše šarmom, miljenik je ženskog dela publike a takođe je i veliki zavodnik.

Loading...

Biografija

Mima Karadžić je još kao vrlo mlad dobio ovaj nadimak po kome je poznat. Poreklom je iz Crne Gore, tačnije iz Bijelog Polja, u kome je rođen 9. aprila 1955. godine.

U Nikšiću je proveo svoje mladalačke dane, gde je i završio osnovnu isrednju školu, a tamo se sa roditeljima preselio dok je još bio vrlo mali.

Mima Karadžić iza sebe ima jedan brak. Naime, 21. novembra 1992. godine oženio je Sunčicu ĐurićSvedok na venčanju mu je bio Hajdan Baletić, poznati dramaturg, a kum Žarko Laušević. Sunčica je danas savetnica za marketing u „Starom DIF – u“.

Sve ovo nije mnogo poznato široj javnosti jer popularni Mima važi za „večitog neženju“. Po sopstvenom priznanju, u njegovom ljubavnom životu mesto su našle mnoge lepotice, neretko dosta mlađe od njega.

Brak sa Sunčicom nije dugo trajao, a Mima voli da kaže da u braku nikada nije ni bio. To što ga mediji često nazivaju „večitim neženjom“ mu ne prija, jer je vaspitan u patrijarhalnom duhu.

Takođe on lično ne smatra da je ženskaroš, sa partnerkama u kojima je bio u emotivnoj vezi je nekada živeo i više godina.

Veruje da uvek ima vremena da se ostvari kao otac i da se okrene porodičnom životu, tako da ga činjenica da se to još uvek nije desilo ne obeshrabruje.

Karijera

Loading...

Mima Karadžić aktivno počinje da se bavi glumom još 1975. godine. Od tada pa sve do danas je igrao u mnogim filmovima, pozorišnim predstavama kao i TV serijama. Producirao je i mnoge serije, a jedna od njih je „Budva na pjenu od mora“, u kojoj takođe i glumi.

Njegov rođeni brat, Milan Karadžić, je čuveni režiser i često su sarađivali na brojnim projektima.

1975.godine je ostvario svoju prvu ulogu, a u pitanju je film „Sinovi“. U tom filmu se našao u ulozi Crnogorca, a sam film je režiran od strane čuvenog Slavoljuba Stefanovića Ravasija. Filmovi i Tv serije u kojima je Mima igrao su:

1976.godine „Imamo nastup“, „Erogena zona“, „Vojnici“, „Sedam sekretara SKOJ – a“, zatim „13. jul“, „Priče preko pune linije“ i „Poslednji čin“ (1982.). „Kako sam sistematski uništen od idiota“, „Dani AVNOJ – a“, „Igmanski marš“ (1983.). Dalje „Nema problema“, „O pokojniku sve najbolje“, „Maj nejm iz Mitar“, „Vojnici“ i „Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca“ (1984.).

„Davitalj protiv davitelja“ (pored Taška Načića), „Debeli i mršavi“, „Šest dana juna“ (1985.). „Smešne i druge priče“, „Odlazak ratnika, povratak maršala“, „Misija majora Atertona“, „Sivi dom“, u pitanju su serije a takođe i sledeći filmovi „Druga Žikina dinastija“, „Medved 007“, „Majstor i Šampita“ i „Lepota poroka“ u kojoj je igrao u čuvenoj ulozi Luke (1986.).

„Uvek spremne žene“, „Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K.“, „Milan – Dar“, „Waitapu“, „Hajde da se volimo“, „Oktoberfest“ i TV serija „Vuk Karadžić“ (1987.). „Tajna manastirske rakije“, „Rudi“, „Slučaj Harms“ (1988.). „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Boj na Kosovu“, „Atoski vrhovi“ kao i serije „Specijalna redakcija“ i „Drugarica ministarka“ (1989.).

Loading...

„Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove“, „Ožalošćena porodica“, „Ljubav je hleb sa devet kora“, „ Hajde da se volimo III“, „Bolji život“ i „Specijalna redakcija“ (1990.). „Tesna koža IV“ (1991.). „Policajac sa Petlovog brda“, „Prokleta je Amerika“, „Volim i ja nerandže no trpim“ i čuvena humoristična monodrama „Prva bračna noć“ (1992.).

Serije u kojima je ostvario reprizne uloge su „Volim i ja nerandže no trpim“ i „Policajac sa Petlovog brda“ kao i film u kome je ostavrio kultnu ulogu je „Tri karte za Holivud“ (1993.). U periodu od 1995. – 1999. godine Mima Karadžić je igrao u filmovima „Džandrljivi muž“, „Udri jače, manijače“, „U ime Oca i Sina“, „Kneginja iz Foli Beržera“, „Kod lude ptice“, „Oriđinali“.

„Sve je za ljude“ je film u kome je Mima igrao 2001, godine. Serija „Porodično blago“ u kojoj je takođe glumeo snimana je od 1998. – 2002. godine. „Ko čeka dočeka“ je film snimljen 2002. godine a „Volim te njaviše na svetu“ i „Ledina“ su filmovi snimljeni 2003. godine.

„Sivi kamion crvene boje“, čuveni film koji je režirao Srđan Koljević snimljen je 2004. godine. „Mješoviti brak“ i „Potera za Sreć(k)om“, serije snimljene 2005. godine. „Premijer“, „To toplo ljeto“, „Pozorište u kući“, film „Promeni me“ (2007.).

„Selo gori, a baba se češlja“ – serija u kojoj je Mima Karadžić takođe igrao asnimana je od 2009. – 2016. godine. „Pare ili život“ (2008. – 2010.), „Budva na pjenu od mora“ (2012. -2015.), „Montevideo, Bog te video“ (2012.), „Komšije“ (2015. – 2018.), „Na putu za Montevideo“ (2013.) filmovi „Atomski zdesna““ (2014.), „Montevideo, vidimo se“ (2014.), „Biser Bojane“ (2017.), „ Gorčilo – jesi li to došao da me vidiš?“ (2015.).

„Atelje 212“ je pozorište čiji je duži niz godina Mima Karadžić bio član, a tu je igrao u brojnim predstavama. Neke od njih su: „Gorčilo – jesi li to došao da me vidiš?“ (istoimeni film je snimljen po ovoj predstavi) i „Prva bračna noć“.

Privatni život

Mimu Karadžića mediji često pominju kao velikog zavodnika koji stalno menja partnerke. Međutim, ovi navodi nisu tačni, a Mima retko govori o svom emotivnom i privatnom životu generalno, tako da on retko kada bilo da demantuje ili potvrđuje novinske spekulacije. Mima Karadžić danas živi u Beogradu, tačnije na Vračaru, u svom luksuznom domu.

S obzirom na činjenicu da je još uvek neoženjen, slobodno vreme najčešće provodi sa članovima svoje porodice, sestrom, majkom i bratom, a deca njegove sestre su mu naročito draga. Posvećen porodici, retko se pojavljuje u štampi osim kada najavljuje neku predstavu ili film.

Mima je u medijima povezivan sa skoro svakom devojkom ili ženom sa kojom je bio viđen ili pak uslikan. Neke od tih veza nisu bile ostvarene i izmišljene su a neke je opet čuveni glumac i potvrdio.

Pevačica Ana Nikolić je samo jedna u nizu žena sa kojima je Mima bio povezivan, a upoznali su se na snimanju serije „Pare ili život“. „Plejboj zečica“ i manekenka Mila Kaluđerović, koleginica Tamara Tomanović, model Sandra Vasić su samo neke od devojaka sa kojima su ga takođe povezivali. Jednom prilikom, kada je davao duži intervju, Mima je objasnio da su to sve bile samo „ekskluzivne“ vesti.

Danas je aktuelna informacija da je advokatica Nevena Matić izabranica Miminog srca, a poznati glumac je od nje stariji 33 godine. Međutim, ovaj podatak još uvek nije niti potvrđen niti demantovan, ostaje da se samo nagađa da li je to tačno ili ne. A do tada, publika može da uživa u maestralno odigranim ulogama ovog glumačkog velikana.

Datum rođenja: 9. april 1955. godine

Visina:

Težina:

Sponzorisano:

Loading...