Miloš Bojanić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Miloš Bojanić je jedan od najpoznatijih domaćih pevača folk i narodne muzike, koji ima brojne hitove u svojoj kerijeri dugoj više od trideset godina, sa preko dvadeset snimljenih albuma.

Poznati pevač je pobednik reality programa „Farma“, u kome je učestvovao 2010. godine, i tada osvojio prvu nagradu u vrednosti od 100 hiljada evra, a od 2011. godine se bavi i politikom, te je postao član Srpske napredne stranke.

Miloš Bojanić – biografija 

Miloš Bojanić je rođen u Bijeljini u Bosni i Hercegovini, 16. oktobra 1950. godine, gde je završio osnovnu školu.

Loading...

Bojanić se ubrzo iz Bijeljine preselio u Novi Sad, gde je vanredno upisao i završio Saobraćajnu školu, a potom i diplomirao na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Iako je dosta rano počeo da se bavi muzikom, te je imao brojne angažmane kao pevač, Miloš je radio kao direktor preduzeća „Parking“ u Novom Sadu, odmah nakon završenog fakulteta, ali je taj posao napustio nakon snimanja prvog albuma, jer je shvatio da je muzika ipak njegov jedini pravi životni izbor.

Pevač je iz svog prvog braka sa Dragicom dobio dva sina, Branislava i Mikicu Bojanića, a danas je oženjen sa 24 godine mlađom suprugom Brankom, sa kojom sada živi u svom vrlo luksuznom domu u Sremskoj Kamenici.

Muzička karijera Miloša Bojanića 

Kako je na početku i napomenuto, Miloš Bojanić je u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri, snimio preko dvadeset albuma, i učestvovao na brojnim festivalima, te spada u plejadu starih i vrsnih muzičara koji su se proslavili u vreme Jugoslavije, i čija slava i danas ne bledi.

Najpoznatije pesme ovog pevača su – „Kad Bosanac u Bosnu se vraća“; „Grešnica“; „Tuđina“; „Ruka te ne miluje“; „Prijatelj samoće“; „Stari grešnik“; „Čigra“; „Dao sam ti prsten“; „Zar i ti“; „Evo ide, evo žuri“; „Sanjam te“; „Konobaru druže“; „Hoćemo li brate zapjevati“; „Nema više druga mog“; „Kao kockar“; „Krivo mi je“; „Crna žena“; „Ljubav ne broji godine“; „Dogodi se il’ ne dogodi“; „Ajmo na noge“; „Zbog tebe jedina moja“; „Ne zovite doktore“; „Tako, tako, samo tako“; „Oči zelene“; „Dva sokola“; „Bosno, moja jabuko u cvatu“ i mnoge druge.

Među najtiražnijim albumima poznatog folk pevača se izdvajaju – „Kad Bosanac u Bosnu se vraća“; „Preboleću“; „Tako, tako, samo tako“; „Digi, digi daj“; „Pade sneg na Đurđevdan“; „Sanjam te“; „Hajmo na noge“.

Pevač se i danas bavi muzikom, te nastupa na brojnim svadbama u inostranstvu, te je čest gost TV emisija na brojnim televizijama, iako kako sam kaže nema potrebe da radi, jer je sebi i ženi obezbedio pet kuća, te i apartmane u Crnoj Gori, koje izdaje u toku turističke sezone, pa može da uživa kao svaki penzioner.

Loading...

Početkom ove godine, brojni mediji su preneli informaciju da je pevač odlučio da napusti estradu, te da se sa svojom suprugom preseli kod sinova u inostranstvo, pa da sa njima tako i provodi prvu polovinu godine (jer ovako ima vremena da ih viđa samo za praznike), a da drugu polovinu svake godine zatim kao i do sada provede na relaciji Srbija – Crna Gora (gde se sa suprugom bavi već dobro razrađenim ugostiteljskim poslom, i turistima u toku letnje sezone izdaje svoje apartmane an moru).

Miloš Bojanić kao učesnik i pobednik reality programa „Farma“ 

Bojanić je učestvovao i pobedio u drugoj sezoni reality programa „Farma“, na TV „Pink“, koji se emitovao 2010. godine.

U toku svog učešća u ovom TV formatu, Miloš Bojanić je uspeo da se posvađa sa skoro svim ostalim učesnicima, a najveće sukobe je imao sa reperom Ivanom Ivanovićem Đusom, kao i sa svojom koleginicom i dugogodišnjom prijateljicom Zoricom Brunclik, koja ga je nakon izlaska iz programa i tužila za uvrede.

Poznati reper Đus, je Bojaniću dao i nadimak „Braćala“, te o njemu i snimio pesmu kao parodiju na učešće u „Farmi“, i na sukobe sa popularnim folkerom.

Miloš je nakon pobede u reality-ju „Farma“, gde je osvojio nagradu od sto huljada evra, ponovo ušao u jedan poznati reality program, „Dvor“, 2011. godine.

Međutim, i u ovom šou programu je provocirao ostale učesnike, koristeći se svojom „taktikom“ sa „Farme“, te je poznati muzičar Ivan Fece Firči, folkera gađao plastičnom flašom, te ga vrlo i povredio, zbog čega je Bojanić prebačen u Urgentni centar, što je i okončalo njegovo učešće u „Dvoru“, u koji je odbio da se vrati.

Loading...

Privatni život Miloša Bojanića

Miloš Bojanić iz svog prvog braka sa suprugom Dragicom Bojanić, ima dva sina Baneta i Mikicu Bojanića, koji su se kao i on bavili pevanjem, ali kako im u Srbiji karijera nije uspela, otišli su u inostrastvo, gde Bane radi i živi u Americi, a Mikica u Kanadi.

Popularni pevač, Miloš Bojanić je ponosni deda čak šestoro unuka, jer sin Bane sa suprugom Suzanom ima tri ćerke – Bojanu, Aleksandru i Milicu, dok Mikica sa suprugom Dušicom, ima ćerku Anđeliju i dva sina – Miloša i Marka.

Njegova prva žena Dragica, danas živi kod svojih i Miloševih sinova, gde pomaže u odgajanju unuka, i često putuje po svetu, a sa Milošem je i dalje u dobrim odnosima, uporkos razvodu.

Danas je popularni folker u braku sa svojom suprugom Brankom Bojanić, sa kojom se uprkos velikoj razlici u godinama odlično slaže, a neki mediji i njegove kolege su navodili da je pre braka sa Milošem, njegova sadašnja supruga bila devojka njegovog rođenog brata.

Međutim, Bojanić je to demantovao, i objasnio da je njega i Branku upoznala njena koleginica sa posla, koja je ujedno bila i Miloševa prijateljica, te su se najpre dopisivali porukama, a onda su se i najpre odlučili na zajednički život, te su se venčali 2010. godine i žive u vrlo skladnoj zajednici.

  1. godine, popularni pevač je imao operaciju malignog tumora kože, koji se proširio sa leđa na predeo stomaka, te iako je sve prošlo u najboljem redu, pevač se kako sam priznaje veoma i uplašio i zabrinuo za sopstveni život.

Kako sam ističe, Bojanić je počeo da se bavi restauriranjem oldtajmera, jer su mu automobili od davnina velika strast, te je velike sume upravo uložio u kupovinu ovih četvorotočkaša, a takođe prijatelji Miloša Bojanića znaju i kao veoma strastvenog ribolovca.

Iako je decenijama na estradi, Bojanić je zbog svog „oštrog jezika“, uspeo da se zameri brojnim kolegama, te nema dobre odnose sa većinom pevača i pevačica, a poznato je da su njegovi baš veliki sukobi na estradi sa pevačicama Zoricom Brunclik; Vesnom Vukelić Vendi; te i Zoricom Marković; Marinom Perazić i Vesnom Rivas, kao i sa pokojnim folk pevačem Sinanom Sakićem i sa poznatim reperom Ivanom Ivanovićem Đusom.

Poznati folker sa svojom suprugom često ide kod svojih sinova, te kaže da razmišlja i o tome da se odseli iz Srbije i da neko vreme pomaže sinovima u odgajanju unuka, i da uživa u ulozi dede.

Iako se u medijima pojavila vest da Bojanić rasprodaje svu imovinu da bi se odselio, on je to i demantovao, te kako je i navedeno, odlučio da pola godine živi u inostranstvu, a u jeku turističke sezone u Srbiji (u Sremskoj Kamenici nadomak Novog Sada, gde folker ima velelepnu kuću sa bazenom) i Crnoj Gori (u Baošićima, kod Herceg Novog, gde Miloš ima brojne apartmane).

Ime i Prezime: Miloš Bojanić

Nadimak: Mile; „Braćala“

Datum i mesto rođenja: 16. oktobar 1950. godine, Bijeljina, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: narodni i folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...