Miloš Biković – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Među mladim glumcima sa naših prostora, svakako treba izdvojiti Miloša Bikovića, kao jednog od najtalentovanijih. Svoju glumačku karijeru Miloš je otpočeo u seriji „Stižu dolari“, sa manjom ulogom.

Današnju popularnost, kako kod nas tako i u Rusiji, gde je dobio status zvezde i gde Miloš uglavnom snima u poslednje vreme, stekao je zahvaljujući ulozi u domaćem filmu i seriji „Montevideo, Bog te video“, te nastavku „Montevideo, vidimo se“

Biografija Miloša Bikovića

Miloš Biković se rodio 13. januara 1988. godine u Beogradu. Njegov stariji brat Mihailo, od koga je Miloš mlađi čak 16 godina, posvetio je svoj život veri, zamonašivši se, a danas je iguman manastira Jovanje.

Loading...

Svog brata Miloš vrlo često posećuje, prilikom čega vode duge razgovore, koji Milošu, kako i sam kaže, jako puno znače, te mu pružaju spokoj, a takođe mu reči starijeg brata omogućavaju da shvati besmisao materijalnog života.

Detinjstvo Miloša Bikovića nije bilo baš najsjajnije. Naime, njegovi roditelji su se razveli kada je on bio veoma mali, tada je Miloš imao samo pola godine, a otac mu je preminuo 2006. godine.

Iako nije odrastao sa njim, zbog činjenice da je njegov otac konstanto bio na relaciji Srbija – Nemačka, Miloš je očevu smrt jako teško podneo.

Mladi glumac je osnovno školovanje završio u Beogradu, te i srednju školu, pohađajući XIV Beogradsku gimnaziju. Tokom školovanja Miloš je trenirao razne sportove, počev od košarke, preko aikida i tekvonda, pa sve do plivanja. I pored velikog broja obaveza, tokom srednjoškolskih dana, nalazio je vremena i da ide kod Neše Nenadovića na časove glume.

Miloš Biković je završio Fakultet dramskih umetnosi u Beogradu, diplomirajući u klasi prof. Dragana Petrovića, a od 2012. godine, zaposlen je na FDU kao asistent glume. Danas, Miloš Biković je i na doktorskim studijama.

Privatni život

Iako se o Miloševom privatnom životu malo zna, jer on sam retko priča o tome, želeći da zadrži svoju privatnost, (poznato je da je prilikom jednog gostovanja na TV „Prva“, tokom festivala „Kustendorf“, voditeljka te emisije je konstantno navaljivala da Miloš priča o svom životu, postavljajući mu intimna pitanja, dok je on na svako od tih pitanja odgovarao sa „nemam komentar“), ono što je znano u vezi Miloša je to da je tokom studiranja bio u vezi sa svojom koleginicom iz klase, inače ćerkom naše proslavljene glumice Vesne Čipčić, Anjom Alač. Anja i Miloš su nakon raskida ostali u jako dobrim odnosima o čemu svedoči i to da su diplomsku predstavu pripremali zajedno.

Veza sa koleginicom Brankicom Sebastijanović, došla je nakon što je Miloš prekinuo sa Anjom. Sa Brankicom je bio 4 godine, tokom koje su njih dvoje i profesionalno dosta sarađivali, glumeći zajedno u TV seriji „Samac u braku“, u filmu „Kad ljubav zakasni“, a takođe su skupa radili i pozorišnu predstavu „Kad su cvetale tikve“.

Loading...

Raskid svoje romantične veze, ni Brankica ni Miloš nisu želeli da komentarišu za medije, a sam Miloš je već uveliko planirao i spremao svoju glumačku karijeru u Rusiji. Tokom jednog snimanja, koje je Miloš radio za ruski „Vog“, upoznao se sa Sašom Lus, ruskom manekenkom. Njih dvoje su bili u kratkoj vezi koja se okončala zbog Aglaje Tarasove, ruske glumice sa kojom je Miloš snimio flim „Led“.

Kako je doživljavao sve veću popularnost, Miloš Biković je postajao nezaobilazna tema medija koji su ga sve više spajali sa poznatim ženama. Tako je dovođen u vezu sa Nevenom Božović, pevačicom koja je Miloševa jako dobra prijateljica i sa kojom je snimio njen muzički spot, a takođe i sa Ninom Janković i Tamarom Dragičević, koleginicama koje su sa njim glumele u „Montevideo, Bog te video“.

Osim toga, u medijima je postojala priča da je u vezi sa poznatom manekenkom Sofijom Milošević, te i sa Marijom Gorban, glumicom iz Rusije.

Početkom 2018. godine, nakon što se njegova veza sa Aglajom Tarasovom završila, Miloš Biković je započeo vezu sa Barbarom Tatalović, poznatom srpskom manekenkom, koja se sa njim pojavila i na crvenom tepihu tokom Filmskog festivala u Veneciji koji se održao ove godine.

Glumačka karijera

Kao zvaničan početak glumačke karijere Miloša Bikovića, navodi se TV serija „Stižu dolari“ , koja je počela sa prikazivanjem 2004. godine, a emitovana je do 2006. godine.

U ovom ostvarenju, Miloš je imao malu ulogu, tačnije, glumeo je sina Branke Pujić i Dragana Jovanovića Gagija, a osim njih, imao je privilegiju da u istoj seriiji radi i sa velikanom naše glumačke scene, Aleksandrom Berčekom, kao i sa, na žalost, pokojnim Milenkom Zablaćanskim. Nakon ove uloge, dobio je još jednu manju, ulogu Filipa Pantića u seriji „Bela lađa“, gde je igrao uz Milana Laneta Gutovića.

Loading...

Svakako, najveći uspeh dosadašnje karijere Miloša Bikovića, a takođe i pravi početak njegove glumačke karijere bio je film koji je režirao Dragan Bjelogrlić, „Montevideo, Bog te video“. Ovaj film je snimljen 2010. godine, a u njemu je Milošu bila poverena uloga našeg proslavljenog fudbalera Miloša Tirnanića Tirketa, a sam film je bio i nominovan za „Oskara“.

U periodu od 2011. do 2016. godine, Miloš je dobijao uloge u brojnim serijama i filmovima. Od serija u kojima je glumeo treba pomenuti: „Montevideo, Bog te video“, po istoimenom filmskom ostvarenju, „Mešano meso“, seriji „Šešir profesora Koste Vujića“, po kojoj je snimljen i film, a takođe je glumeo i u seriji „Ravna gora“. U 2014. godini, glumac je dobio ulogu u seriji „Samac u braku“, a kasnije, 2016. godine glumeo je u seriji „Bićemo prvaci sveta“.

Što se tiče filmova koje je Miloš snimio u ovom periodu, treba navesti: „Montevideo, Bog te video“, nemački film „Great“, „Kad ljubav zakasni“, „Montevideo, vidimo se“, rusku dramu „Sunčanica“, „Bezdušni 2“, „Bićemo prvaci sveta“, „Za kralja i otadžbinu“, „Bez granice“, „Južni vetar“, ruski film „Iza granice“…. Još jedan projekat u kom Miloš glumi i koji se snimao za američko tržište jeste film „Apsurdni eksperiment“.

Naš mladi glumac je imao priliku da sarađuje u sa Armanom Asanteom, poznatim holivudskim glumcem. Pored toga, Miloše je 2017. godine snimio film „Muzika tišine“ u kome glumi sa holivudskim velikanom, Antoniom Banderasom, koji treba da počne sa prikazivanjem ove godine.

Pozorišna karijera Miloša Bikovića nije baš bogata, a među zapaženijim ulogama su one u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Dama sa kamelijama“, „Moj sin malo sporije hoda“, i „Zbogom SFRJ“.

Idol Miloša Bikovića, kako on sam kaže, je neponovljivi, jedan jedini, Zoran Radmilović.

Takođe, Miloš navodi Dostojevskog kao pisca čija su mu dela omiljena. Ono što mnogima upada u oko jeste njegova  arogantnost i nepristupačnost, koja je, po njegovim rečima samo privid, to jest predstavlja neku vrstu odbrambenog mehanizma i garda, kako bi sačuvao svoju privatnost i svoj mir. Na taj način Miloš izbegava neprijatna pitanja kojim ga novinari svakdnevno zasipaju.

Datum rođenja: 13. januar 1988. godine

Visina: 188 cm

Težina:

Sponzorisano:

Loading...