Maja Volk – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Maja Volk je jedna od najmodernijih dama naših prostora, koja je poznata javnosti po svojoj inteligenciji i životu koji živi punim plućima, te nije ni čudo što je postala uzor brojnim ženama sa naših prostora, kojima je dosta monotonije i života domaćice – majke – profesionalke.

Maja Volk je žena koja nas je naučila da, čak i pored 3 deteta, bogate i uspešne karijere, možemo biti svestrana ličnost i do kraja uživati u svim blagodetima koja nam život pruža, bez ikakvog straha od propasti i osuda drugih ljudi. Maja Volk nas je naučila da volimo sebe i živimo pozitivno, svakodnevno radeći na svojoj ličnosti i unapređivanju svog života.

Takođe nam je poznata i kao trenutni gastronom našeg teniskog asa, Novaka Đokovića.

Loading...

Ipak, put Maje Volk do duhovnih zvezda nije bio nimalo lak. Pogledajmo kroz šta je sve ona prošla pre nego što je postala osoba kakvu poznajemo sad.

Biografija

Maja Volk je rođena 30. januara 1959. godine u Beogradu. Njen otac je bio Petar Volk, naš poznati filmski i pozorišni kritičar, teoretičar i istoričar, a majka joj je bila poznata filmska i pozorišna glumica Mirjana Kodžić.

U svom rodnom gradu, Beogradu, Maja Volk je završila osnovnu školu, u kojoj je, kao napredni učenik, i preskočila jedan razred. Nakon osnovne škole je upisala srednju muzičk školu ,,Josip Slavenski”, odsek za klasičnu gitaru, a onda je, posle srednje škole, diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti i, uporedo sa studijama na Fakultetu dramskih umetnosti, studirala i na Filološkom fakultetu, gde je učila španski i engleski jezik.

Posle diplomiranja na Filološkom fakultetu i Fakultetu dramskih umetnosti, Maja Volk se prijavila i dobila stipendiju francuske vlade, te je započela i postdiplomske studije na Novoj Sorboni, koje je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, magistrirajući tezom ,,Drame Žan – Pol Sartra na jugoslovenskim scenama”.

Posle ovog, doktorirala je i u Stokholmu, na temu stvaralaštva Augusta Strindberga – ,,Dramaturgija Augusta Strindberga u svetlu njegovih pozorišnih teorija”, da bi kasnije izašao i njen drugi doktorat na temu ,,Dramaturgija modernog američkog filma od 1970. do 1990. godine”.

Danas, Maja volk govori tečno engleski, španski, portugalski, italijanski i francuski jezik, a veoma rado peva na hebrejskom, jidišu, katalonskom, arapskom, kineskom i japanskom jeziku.

O svom privatnom životu se Maja Volk trudi da otkrije samo ono što ona želi da javnost zna, bez prevelikog eksponiranja u medijima.

Na primer, ono o čemu nerado govori je njen prvi brak, o kom se generalno zna da je postojao, ali sav splet okolnosti je zaista bio loš po Maju Volk. Njih dvoje su se upoznali u Australiji, a njen bivši suprug, ratni veteran, ju je veoma često i fizički i psihički maltretirao, zbog čega je ubrzo došlo i do razvoda.

Loading...

1989. godine, Maja je uplovila u bračne vode sa izvesnim Zoranom, sa kojim je dobila troje dece – Milenu, Teodoru i Mihaila. Ipak, ovaj brak joj je trajao do 2005. godine, kada je sporazumno okončan.

Danas, Maja Volk je otkrila javnosti da je upoznala izvesnog Grka preko sajtova za upoznavanja, te da planira da se u skorije preseli kod njega, ali javnost ni do kakvih drugih detalja nije došla.

Nakon što je došlo do razvoda braka sa drugim suprugom, kod Maje Volk su se razvili i brojni zdravstveni problemi. Najpre je došlo do infekcije koksaki virusom, poznatog i kao ,,bolest prljavih ruku”, koja oštećuje srce, a kasnije je vodila borbu i sa karcinomom dojke, koji je uspešno pobedila.

Tokom braka sa Zoranom, Maja Volk je zapala i u teži oblik depresije, mada to nije imalo neke veze sa njenim suprugom, već sa celokupnim životom. Jedna od stvari koja je pokrenula ovaj poremećaj kod Maje Volk bila je i činjenica da je kod njene ćerke Teodore, nakon 7 meseca života, prestao i da se razvija slušni aparat.

Nakon razvoda, Maja Volk je odlučila da iz korena promeni svoj život, počev od ishrane, te svoj spas pronašla i u svojoj ljubavi iz detinjstva, muzici. Odlučila je i da svoj život živi punim plućima.

Loading...

Karijera

Maju Volk prati izuzetno bogata karijera. Najpre je u periodu od 1981. do 1986. gdine radila u ,,Centar filmu”, kao dramaturg, a u njenoj režiji je u tom periodu ekranizovano 25 dugometražnih igranih i 10 dokumentarnih filmova.

U isto vreme je radila i mini – serije na Televiziji Beograd, koje su bile obrazovnog i muzičkog karaktera, te je u to vreme ekranizovano sledećih nekoliko emisija – ,,Kako početi početak” (1982. godine), ,,Muzički magazin” (1982 – 1983 godine) i ,,Istorija zemlje” (1984).

  1. godine je, u režiji srpskog filmskog i pozitivnog režisera Miomira Stamenkovića, a u produkciji ,,Centar filma”, izašao je njen prvi igrani dugometražni film, po njenom scenariju, ,,Lager Niš”.
  2. godine je na poslednjem festivalu Jugoslovenskog filma u Puli prikazan njen drugi igrani film ,,Čudna noć”, ovog puta u režiji Milana Jelića.

Od 1998. do 2005. godine bila je autor emisije novogodišnjeg karaktera ,,Leti, leti, pesmo moja mila”, a paralelno sa njom, tokom 1998. i 1999. godine, vodila i uređivala emisiju  ,,Subotom na palmi”.

Godinama je uređivala emisliju ,,Klasiku, molim”, u kojoj je bila i voditelj, te ,,Odisej, magazin kulture”, a tokom 2007. i 2008. godine uređivala i vodila emisiju ,,Tangero”, koja je govorila o argetinskom tangu.

Maja Volk je dala poseban doprinos kombinovanju muzičke i dramske forme, kada je radila na ,,Kamernoj sceni”, ,,Rodoslovu jednog valcera” i ,,Život je marš”. Inače, njeno delo ,,Život je marš” je 2004. godine nagrađeno na međunarodnom festivalu u Albeni.

Od 2011. godine smo Maju Volk mogli da gledamo u poznatom sastavu 5 modernih žena različitih generacija, koja se najjednostavnije zvala ,,Žene”.

Osim na televiziji, u delima Maje Volk smo uživali i u pisanoj formi:

– Roman ,,Mrtve Lutalice” – 1990. godina;

– Roman za decu ,,Cicimrak među gusarima” – 1994. godina;

– Zbirka poezije ,,Voda i ona” – 1996. godina;

– Muzički roman za decu ,,Čudesna frula Vuleta Mocija” – 1997. godina;

– Roman ,,Nesahranjene Marije” – 1999. godina;

– Radio drame ,,Pustinjak” – 2000. godina;

– Roman ,,Predator” – 2005. godina;

– Knjiga posvećena ljubavi prema ishrani ,,Kotlići su u paklu, u raju nema kuvanja” – 2011. godine;

– Zbirka pesama ,,Mrtva žena hoda” – 2011. godina;

,,Živa hrana za živu decu i živahne roditelje” – 2012. godine;

– ,,Sirovi život ili kako početi početak” – 2013. godine,

– ,,100 pitanja i 100 odgovora” –

– Grčko – srpska knjiga, pisana u saradnji sa Nikosom Gousgounisom, ,,Sveta ljubav i sentimentalno putovanje” – 2017. godine

Osim kao pisac i voditelj, Maja Volk godinama radi i na katedrama Univerziteta, a održala je i preko 60 koncerata počev od 2001. godine. Zahvaljujući radu na masovnoj edukaciji o zdravim stilovima života, časopis ,,The men” je Maju Volk proglasio za ,,Life Gurua 2012. godine”.

Ime i prezime: Maja Volk

Nadimak: Zmaja

Datum rođenja: 30. januar 1959. godine

Mesto rođenja: Beograd, Jugoslavija

Zanimanje: voditeljka, pisac, scenarista, doktor nauka, univerzitetski profesor, fado muzičar, dramaturg, filmski kritičar

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/majavolkofficial/

Twitter: https://twitter.com/maja_volk

Instagram: https://www.instagram.com/majazmaja59/

Sponzorisano:

Loading...