Ljuba Lukić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Ljuba Lukić je pevač narodne muzike, koji muzičku scenu na našim prostorima ukrašava već više od 3 decenije.

Od prvih koraka u svojoj karijeri, odš od 1983. godine, Ljuba Lukić je i dalje među ljubiteljima kvalitetne narodne muzike upamćen po hitu sa svog prvog albuma ,,Ona nije kao druge”.

Za razliku od većine svojih kolega, Ljuba Lukić vešto odvaja svoj privatni život od poslovnog, odnosno javnog, aspekta svog života, te se, osim osnovnih informacija o njemu, većinom može naučiti samo o njegovom diskografskom radu, što je za pohvalu, naročito zbog toga što je na estradi već skoro 4 decenije.

Loading...

Biografija

Kao što smo već napomenuli, Ljuba Lukić smatra da poslovni i privatan život treba na vreme razdvojiti. Tokom svoje dugogodišnje karijere, Ljuba Lukić se dovoljno izveštio, te se, što se njega tiče, novinari skoncentrišu isključivo na polje njegove umetnosti, umesto na njegov život van kamera i nastupa.

Tokom svoje 40 – ogodišnje karijere, Ljuba Lukić je vešto izbegavao bilo kakav skandal, te se do sada nije nalazio ni na jednoj naslovnoj strani bilo koje žute štampe.

Nažalost, o njemu nisu poznate ni osnovne informacije, poput datuma rođenja i njegovog odrastanja, te bi bilo nezahvalno na bilo koji način pretpostavljati tok njegovog života od rođenja, pa sve do danas, zbog čega ćemo ovaj odeljak popunjavati u skladu sa novim vestima.

Za sada, ono što je poznato širem auditorijumu, a naročito bitno za njega kao umetnika, jeste njegova bogata karijera, o kojoj možete pročitati u nastavku teksta.

Karijera

Kao ni o ličnim informacijama o najranijem detinjstvu, o Ljubi Lukiću nema dostupnih informacija ni na polju začetaka karijere. Tačnije, niko sa sigurnošću ne može reći kada je on tačno započeo svoju muzičku karijeru i koje je festivale obilazio, ukoliko ih je uopšte i obilazio, te se kao zvanična godina početka njegove karijere uzima 1983. godina, kada je objavio svoj prvi album pod nazivom ,,Sejo moja, sestrice”.

Na ovom albumu, njegovom prvencu, se nalazi i njegov prvi hit, koji je prepoznatljiv svim generacijama već 36 godina, a to je ,,Ona nije kao druge”. Pored ove numere, prvi album Ljube Lukića krase i numere: ,,Šta mi život znači sada”, ,,Oj, Miloše, čobanine”, ,,Pamtiš li malenu reku?”, ,,Srećo moja, nepoznati druže” i ,,Ehej, malena”.

Sledeće godine, odnosno 1984. godine, Ljuba Lukić se pojavio sa novim albumom, pod nazivom ,,Ne gledaj u meni druga”, na kom se nalazi i istoimena numera, koja je ubrzo postala i veliki hit na prostoru tadašnje Jugoslavije. Pored nje, na albumu su se našle i numere ,,Ne kajem se”, ,,Još je volim, sestrice”, ,,Dva vojnika”, ,,Jedan život tako je malo”, ,,Kaži mi, kaži”, ,, Vrati se, majko, vrati” i ,,Ko ti sada mrsi kosu?”.

Loading...

1985.godine Ljuba Lukić objavljuje nov album – ,,Ja sam ostavljen”. Opet, naslovna numera zarađuje veliku popularnost, a pored nje se na istom albumu nalaze i hitovi ,,Toj sam ženi život dao”, ,,Oj, ljubavi, da te nisam sreo”, ,,Sve što imaš biće moje”, ,,Krao sam nekome ljubav”, ,,Ko te ljubi ove zime?” i ,,Jedva čekam da te vidim”.

Naredne godine izlazi Ljubin album ,,Uzela si sve”, na kom se nalazi čak 10 Ljubinih poznatih hitova – najpre istoimena numera ,,Uzela si sve”, praćena sa pesmama ,,Ne ljuti se”, ,,Rastanak”, ,,Zbog jedne noći”, ,,A šta radiš ti?”, ,,Padaš mi na pamet”, ,,Ja sedim sam”, ,,Suzana”, ,,Ja zaborav neću” i ,,Idi, preboleću”.

Poslednji Ljubin album pre kraće pauze izlazi 1987. godine i nosi naziv ,,Pamti me po bilo čemu”. Na njemu se nalaze pesme ,,Prežaliće bolna duša”, ,,Bela udova”, ,,Sneg je pao, staze zavejao”, ,,Ljubim, ljubim druge”, ,,Da mi je još jedna čaša” i ,,Minut ćutanja”.

Nakon albuma ,,Pamti me po bilo čemu”, Ljuba Lukić pravi jednogodišnju pauzu, da bi se 1989. godine vratio sa albumom ,,Pokrij moja kolena”, na kom su se našle i poznate numere ,,Ako te nekada izgubim”, ,,Pijem što me duša boli”, ,,Bor i jela”, ,,Što si legla”, ,,Oko moje varljivo”, ,,Kad te pitam, moj živote”, ,,Ako nekog za ljubav optuže”, ,,Sve zbog tebe” i ,,Ti si bila ta”.

1990.godine izlazi Ljubin album ,,Ne lažu ljudi”, sa 8 pesama: ,,Ne lažu ljudi”, ,,Umoran sam od samoće”, ,,Zabranjena ljubav”, ,,Nek se drugi rastaju”, ,,Moraš da zaboraviš”, ,,Ljubavi moja”, ,,Meni draga poručila” i ,,I kamen bi zaplakao”. Nakon ovog albuma, Ljuba Lukić pravi pauzu od 4 godine.

1991.godine, posle pauze, Ljuba se vraća sa albumom ,,Voleo sam, voleo”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i pesme ,,Ne javljaš se više”, ,,Ima sreće za nas dvoje”, ,,Na krilima tuge”, ,,Prosjak”, ,,Sedam čaša, sedam violina”, ,,Jedna žena”, ,,Ime te, pa nema”, ,,Ne mogu da zamislim” i ,,Moliću za ljubav”.

Loading...

Od 1997. godine Ljuba Lukić počinje da snima za Grand produkciju i tada izdaje svoj album ,,Žena u crnom”, na kom se nalaze i numere: ,,Iks puta”, ,,Da je čaša flaša”, ,,Nema meni života bez tebe”, ,,Ti si moja doživotna robija”, ,,Da sam znao”, ,,Marija”, ,,Trošak”, ,,Smem li da pitam za tebe?” i ,,Ko će s tobom da se druži?”.

Od objavljivanja albuma ,,Žena u crnom”, pa do danas, Ljuba Lukić je za Grand produkciju objavio i singlove: ,,Ljubav nema cenu”, ,,Pala si iz iskrenosti”, ,,Daj da te poljubim”, ,,Domaće vino”, ,,Varošanka”, ,,Dođoh rodnoj kući”, ,,Brat i sestra”, ,,Čime te je drugi zaslužio?”, ,,Rastalo se dvoje mladih”, ,,Ne boli me kraj”, ,,Što si tužan, druže moj?”, Suđeno mi da te volim”, ,,Hajde, dođi”, ,,Daj da te poljubim”, ,,Hvaa ti za sve”, ,,Emotivac” i brojne druge numere.

Pored singlova, Ljuba Lukić je snimio i više dueta, u saradnji sa svojim bliskim talentovanim kolegama. Među najpoznatijima su dueti: ,,Još osećam dodir tvoj”, sa Milenom Vukosavljević, ,,Ja tebe hoću”, sa Svetlanom Cecom Ražnatović, i ,,Varošanka” sa Gocom Lazarević.

Ljuba Lukić je aktivan i na brojnim kulturnim manifestacijama širom Srbije i dijaspore, a rado peva i na privatnim veseljima, kao što su krštenja i svadbe.

Inače, Ljuba Lukić je jedna od retkih javnih ličnosti koja nema naloge ni na jednoj društvenoj mreži, već jedine stranice ili profili koje možete naći na društvenim mrežama su profili napravljeni od strane njegovih obožavalaca.

Ime i prezime: Ljubomir Lukić

Nadimak: Ljuba

Mesto rođenja: Jugoslavija

Zanimanje: pevač narodne muzike

Sponzorisano:

Loading...