Kemal Malovčić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Kemal Malovčić je bošnjački pevač narodne muzike, bivši član čuvene petorke grupe ,,Južni vetar”  sa Miletom Kitićem, Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković i Draganom Mirković.

Biografija

Kemal Malovčić je rođen 6. maja 1946. godine u gradu Sanski Most, na severozapadu Bosne i Hercegovine.

Pevanjem je počeo da se bavi kao jako mlad i već sa 17 godina je snimio svoj prvi singl ,,Oko sane”.

Loading...

Njegova najveća podrška od samog početka karijere bio je njegov stariji brat Džemal Malovčić, koji je za Kemala Malovčića pisao i tekstove i muziku, a i sam je bio veoma dobar pevač i harmonikaš.

Inače, o svom privatnom životu Kemal Malovčić retko priča, a ono što se javno zna jeste da je već nekoliko decenija u skladnom braku sa svojom suprugom Fadilom, sa kojom ima četvoro dece – sinove Džanana, Kenana i Adina i ćerku Editu, koja se i sama bavi muzikom, ali je zaplivala drugim vodama.

Naime, ona u Austriji nastupa kao pevačica i glumica Madita, a peva sint – pop, ritam i bluz i džez, a najveći idol joj je Rambo Amadeus.

Karijera

Kemal Malovčić je muzikom počeo da se bavi jako mlad, a već sa  17 godina snima i svoj prvi singl ,,Oko Sane”, a potom i ,,Sad kod mene tuga srcem vlada” (1972. godine), ,,Senada, Senada” (1973. godine), ,,Stiglo pismo od rođenog brata” (1974. godine), ,,Skitnica” (1975. godine), ,,Što nam svadbu odgodi” (1976. godine), ,,Suzana, ljubavi” (1977. godine), ,,Hiljadu poljubaca šaljem ti draga” (1978. godine) i ,,Čuvaj, draga, našu ćerku” (1979. godine).

U ovom periodu Kemal Malovčić započinje saradnju sa grupom ,,Južni vetar” zajedno sa Draganom  Mirković, Sinanom Sakićem,  Šemsom Suljaković i Miletom Kitićem, sa kojima je pevao 7 godina i objavio 7 albuma.

1981.godine izlazi album Kemala Malovčića pod nazivom ,,Sine, sine”, na kom su se našle numere ,,U trenutku pravom sudbina te poslala”, ,,Koga se plaši stidljiva devojka”, ,,Čuvaj, draga, našu ćerku”, ,,Stiglo pismo od rođenog brata”, ,,Bosna pjeva i pjevaće”, ,,Sine, sine”, ,,Kunem sebe i tvoje venčanje” i ,,Idi druže svome rodnom kraju”.

Sledeće godine Kemal Malovčić objavljuje i nov album pod nazivom ,,Gde si sada, leptirice moja?’, a pored naslovne numere su se na ovom albumu našle i pesme ,,Ako možeš, preboli me”, ,,Ti ne živiš u mom domu”, ,,Sve dok živim, ja ću te pamtiti”, ,,U mom srcu nađi svoje mesto”, ,,Dva me sunca grejaše do danas”, ,,Još na klupi srca stoje” i ,,Lep je život ko zna da ga živi”.

Loading...

1983.godine se Kemal Malovčić pojavljuje i sa novim albumom pod nazivom ,,Doviđenja, ja nemam strpljenja”, na kom se nalaze i ,,Ukrao sam devojku”, ,,Moje su oči dve krupne suze”, ,,Sedi, tu je mesto tvoje”, ,,Nije meni što se društvo ženi”, ,,Fatima”, ,,Voli me, voli” i ,,Nije on za tebe”.

Album ,,Škorpija sam ja” Kemala Malovčića izlazi 1984. godine i ubraja pesme ,,Spasi me”, ,,Teško mi je”, ,,Ne daj me, ne daj”, ,,Muž i žena”, ,,Ne može to tako”, ,,Marina” i ,,Došao sam mnogo kasno”.

Sledeći album pod nazivom ,,Okreće se kolo sreće” izlazi 1985. godine i ubraja numere ,,Ja nisam srećan čovek”, ,,Blago onom s kim si sada”, ,,Došao sam samo da te vidim”, ,,Rekla si mi da ne voliš zimu”, ,,Čekam te još uvek”, ,,Pomiluj, draga, ćerku”, ,,Sad je kasno da se kaješ” i ,,Čemu se bez mene nadaš?”

Album ,,Ko gubi?” Kemal Malovčić objavljuje 1986. godine i na njemu se, pored naslovne numere, nalaze i ,,Pripala si meni”,  ,,Zumro, Zumro”, ,,Lažeš da si srećna”, ,,Seti se”, ,,Ne verujem da si srećna”, ,,Nije za tebe Alija” i ,,Gde si?”

1987.godine Kemal Malovčić objavljuje album pod nazivom ,,Oženi me, babo”, a na njemu se nalaze i pesme ,,Tamna noći”, ,,Vrati mi sreću djevojko”, ,,Hej, malena, plavo oko”, ,,Pokloni ljubav čovjeku svom”, ,,Učini nešto za nas”, ,,Pokušaj bar malo sa mnom”, ,,Kad nema nje” i ,,Ne pitaj me”.

Album ,,Zajedno u život novi” Kemal Malovčić objavljuje 1988. godine i na njemu se, pored naslovne numere, nalaze i ,,Gori, gori srce”, ,,Onaj što za tebe živi”, ,,Šta mi to rade”, ,,Sve mi ide naopako”, ,,Svet je lep”, ,,Zašto sam te izgubio”, ,,Ne varaj se” i ,,Onaj što za tebe živi”.

Loading...

1989.godine izlazi i album ,,Prosjak ljubavi” sa pesmama ,,Napijem se, pa sve zaboravim”, ,,Rođendanska pesma”, ,,Čiji svatovi noćas pevaju?”, ,,Sjedim u kafani”, ,,Snežana”, ,,Samo neka traje”, ,,Jedna žena, jedna priča” i ,,Vraćam ti se”, a 1990. godine izlazi i album ,,Caru ide carevo”, na kom se nalaze numere ,,Zgodna, a sama”, ,,Povedi me, srećo”, ,,Idi, voljena, idi”, ,,Pevajte mi o Vesni”, ,,Svi su naši drumovi”, ,,Daleko si od pogleda”, ,,Cvjetaju lipe” i ,,To mogu samo ja”.

Sledeći album Kemal Malovčić objavljuje 1991. godine i on nosi naziv ,,Ti si moj broj 13”. Na njemu se nalaze numere ,,Moj život je ruševina”, ,,Zdravo druže, kako je”, ,,Ključ od tvoga srca”, ,,Znaju drugovi, Lela”, ,,Ti si moje zlato”, ,,Luda glava pijana”, ,,Što se stidiš, ljubavi” i ,,Čardak”.

Posle 2 godine, Kemal Malovčić objavljuje album ,,Bujrum” sa numerama ,,Ko gubi u ljubavi?” ,,Nisi tu”, ,,Trista dana”, ,,Varalice”, ,,Molim te, ne idi”, ,,Prežalit ću” i ,,Zaljubljeni, ostavljeni, rastavljeni”, a 1994. godine i album ,,Neko paša, neko aga”, sa numerama ,,U tebi mesta u dženetu nema”, ,,Ljubav”, ,,Na drini ćuprija”, ,,Plavokosa”, ,,Sve mostove ljubav ruši”, ,,Hurija”, ,,Mlad sam bio” i ,,Za Bosnu sam pao”.

Album ,,Trn u oku” Kemal Malovčić objavljuje 1995. godine sa numerama ,,Ejvala saho”, ,,Igraj, igraj”, ,,Zar sam ostao sam”, ,,Ne kunem te”, ,,Sumnje”, ,,Stegni srce” i ,,Proklet bio”.

Album ,,Od tog dana” izlazi 1998. godine i ubraja numere ,,Nije ljubav milostinja”, ,,Ne voli me, a volim je”, ,,Neka pjesma krene”, ,,Srce joj je kamen”, ,,Tvoje ime u srcu mom”, ,,Komšinica”, ,,Da te opet sretnem”, ,,Zbog nje sam ja” i ,,Ostala si samo ti”.

U narednom periodu, sve do 2011. godine, Kemal Malovčić je objavio albume ,,Dlan” (1999. godine), ,,Kolo sreće se okreće” (2000. godine), ,,Ranjeno je srce moje” (2001. godine), ,,Car ljubavi” (2002. godine), ,,Carinik” (2004. godine), ,,Sretan put” (2006. godine), ,,Sikter” (2007. godine), ,,Deveram” (2009. godine) i ,,Dame imaju prednost” (2011. godine)

Ime i prezime: Kemal Malovčić

Datum rođenja: 6. maj 1946. godine

Mesto rođenja: Sanski Most, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: Pevač narodne muzike

Sponzorisano:

Loading...