Jovana Tipšin – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Jovana Tipšin se ubraja među najpopularnije turbo-folk i pop pevačice domaće estradne scene.

Ono što je danas svakako jako retko jeste činjenica da je Jovana jedna od omiljenih među svojim kolegama, a takođe je opšte poznato da je i vrlo pobožna.

Biografija

Jovana Tipšin je rođena 22. decembra 1976. godine u Beogradu. Zajedno sa svojom porodicom, koja broji čak 10 članova (Jovana ima tri brata i četiri sestre) odrasla je u svom rodnom gradu, Beogradu, a i dan danas živi i radi u srpskoj prestonici, zajedno sa svojim suprugom.

Loading...

Osnovnu školu Jovana Tipšin je završila u Beogradu, a takođe i srednju frizersku, kao i srednju Muzičku i to u odeljku solo pevanja.

Jovanini prvi pevački koraci su bili sa samo devet godina, kada je na svadbi kod rođenog brata pred svim gostima otpevala par pesama čime je izazvala oduševljenje svih tada prisutnih. Upravo je tad Jovana upoznala svoju veliku ljubav, muziku.

Muzička karijera

Kao početak muzičke i pevačke karijere Jovane Tipšin uzima se 1994. godina, kada izlazi i njen prvi album.

Ono što i nije toliko poznato je da se Jovana i pre ovog albuma pojavljivala na nekoliko muzičkih takmičenja i festivala, na kojima je čak osvajala i nagrade. Jovana je imala i svoj bend, sa kojim je pre solo karijere  nastupala po diskotekama, klubovima i splavovima u Beogradu.

Pomenuti prvi Jovanin album zove se „Drugarice za kasne sate“, na kome su se našli hitovi kao što su Narandža na stolu, Sve tuđe suze, Burma od zlata. Ovaj album Jovana je izdala za PGP RTS i tom prilikom je sarađivala sa Zoranom Trifunovićem a takođe sa Draganom Brajovićem Brajom.

Bilo kako bilo, ovaj album je stekao veliku popularnost i uspeh te je Jovana te godine proglašena folk otkrićem godine.

Sledeći album Jovana Tipšin je izdala nakon dve godine, tačnije 1996. godine i on nosi naziv „Ne zaboravi me“. Istoimena pesma po kojoj je album i dobio ime je jedna od najpopularnijih Jovaninih pesama. Na ovom albumu ponovo je sarađivala sa Brajom a pored njega sa Perom Stokanovićem i Srki Bojem.

Loading...

Na trećem solo albumu Jovane Tipšin koji je izašao 1997. godine su uglavnom numere koje su obrade grčkih pesama i ovaj album se zove „Ruža puna trnja“. Sledeće, 1998. godine, naša popularna pevačica izdaje i četvrti album pod nazivom „Idi, idi“ i koji Jovana uspešno uspeva da plasira i na bugarsko tržište. Danas je Jovana Tipšin, uz Lepu Brenu i Martu Savić, jedna od najpopularnijih srpskih pevačica u Bugarskoj. 2000. – te godine izlazi sledeći Jovanin album, pod nazivom „Ja te još volim“, na kojem, za razliku od prethodnih sarađuje sa Draganom Kojićem Kebom i Milićem Vukašinovićem.

Najveći hit ovog albuma bio je duet koji je Jovana snimila sa legendom muzike sa ovih prostora, Kemalom Malovčićem, koji se zove Senke. Upravo za ovu pesmu je Jovana dobila „Zlatni mikrofon“ 2002. godine u Banja Luci.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Jovana je sarađivala i sa Marinom Tucaković, jednim od najpoznatijih tekstopisaca sa ovih prostora i to 2003. godine kada izlazi njen sledeći album pod nazivom „Gen za ljubav“. Jovana je ovaj album izdala za „Grand produkciju“ a najpopularnija numera sa ovog albuma je bila upravo ona po kojoj je i dobio ime.

Dve godine nakon ovog albuma, Jovana Tipšin snima i sledeći album „F.L.E.R.T.“ na kom se za razliku od prethodnih godina, kada je bila plavuša, predstavlja kao zanosna brineta.

Jedan od najvećih hitova ovog albuma bila je pesma U tvome telefonu. 2007. godine Jovana snima duet sa Tonijem Storadom koji nosi naziv Grad ljubavi i izdaje ga za „KCN records“.

Ne veruj ženi koja voli i Miraz su dva singla koja Jovana snima 2008. godine, a 2009. godine izdaje album pod nazivom „Kako je kad srce pati“.

Loading...

Narednih godina Jovana je napravila kraću pauzu te 2013. godine nastavlja sa radom i 2013. godine izdaje numeru Sanjam da si opet tu. Zatim slede Što me, dušo, ne voliš iz 2014. godine, Muzika zaspala iz 2016. godine i Ovo je ljubav 2017. godine.

Mario Mioc joj je bio partner u snimanju duetske pesme Diablo, koja je izašla 2018. godine. Ovom numerom poznata pevačica najavljuje sledeći album koji će uskoro biti izdat.

Privatni život

Jovana Tipšin ne voli medijski da se eksponira i uspeva da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti. Njen verenik, Srđan Milovanović, vlasnik je kablovske televizije „Kopernikus“. Verili su se 2013. godine a u ljubavnoj vezi su od 2008. godine.

Poznata pevačica sve priče da je verenik vara demantuje, a tako je bilo i sa pričom o učesnici „Parova“, Emi Lapin, koja je tvrdila da sa Srđanom ima aferu.

Postojala je i priča da je Jovana u vezi sa španskim pevačem, Huanom Santanom, te da treba i da se uda za njega. Naravno, sve su ovo samo spekulacije.

Jovana je osoba koja stalno radi na svom duhu i telu, posvećena je religiji, voli da uči jezike te je već naučila engleski a sada se posvetila učenju italijanskog i nemačkog i ne planira da se tu zaustavi. Volela bi da u narednom periodu postane majka.

Trenutno vodi brigu o svom mezimcu, u pitanju je pudlica Giljermo, sa kojim vrlo često može biti viđena.

Pored toga što važi za srdačnu i neposrednu osobu, Jovani se desi da napravi i po neki lapsus.

Tako je njen omiljeni pisac „Keljo“ (Paulo Koeljo), prati savete o ishrani koje daje „Maja Vong“ (Maja Volk) ili se pak bori za prava životinja i na tu temu daje izjavu a pri tom nosi bundu od pravog krzna.

Datum rođenja: 22. 12. 1976.

Mesto rođenja: Beograd

Visina: 180 cm

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...