Jovana Jeremić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Jovana Jeremić (udata Milošević), proslavila se kao voditeljka reality programa „Parovi“, na TV „Happy“, a takođe je postala i politički aktivna, nakon što se protekle godine učlanila u SPS.

Naime, Jovana je postala član saveta za spoljnu politiku Socijalističke partije Srbije, a danas radi i u advokatskoj kancelariji u Beogradu, te se na kratko povukla iz voditeljskog posla.

Jovana Jeremić – biografija 

Poznato TV lice, Jovana Jeremić, rođena je u Ljigu 25. oktobra, 1990. godine, gde je pohađala osnovnu školu i gimnaziju, da bi se potom preselila u Beograd, gde je diplomirala na Pravnom fakultetu, te 2014. godine završila i Master studije.

Loading...

Ova mlada dama je i u osnovnoj i u srednjoj školi bila „đak generacije“, pa joj dalje obrazovanje i usavršavanje nije predstavljalo nikakve poteškoće, i iako je imala puno uspeha u takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, te se očekivalo da će upisati Filološki fakultet, ona se ipak vođena željom svojih roditelja, opredelila za pravo i advokaturu.

Za razliku od većine svojih vršnjaka, Jovana je tinejdžerske dane provodila radeći u restoranu u Ljigu, koji je u vlasništvu njenih roditelja, što joj je kako sama kaže omogućilo da postane veoma komunikativna, ali i da sama nauči da ceni novac koji zaradi, te da se ne ponaša bahato i nikada ne postupa rasipnički prema svojim zaradama.

Jovana je Pravni fakultet u Beogradu, završila sa prosečnom ocenom 9,60, te je i nakon osnovnih studija je na istom fakultetu upisala i odbranila Master rad na temu „Ustavno i parlamentarno pravo političke partije“.

Tokom studija je dobila brojne nagrade iz besedništva, a ostvarila je pravo i na stipendije kao jedan od najboljih studenata ovog fakulteta.

Karijera Jovane Jeremić – od diplomirane pravnice do TV lica

Nakon što je diplomirala, Jovana je umesto posla advokata, počela da radi kao TV voditeljka, pa je na insistiranje njene majke, napustila taj posao, ali je shvatila da u njemu zaista uživa, te se ubrzo vratila, i kao vrlo elokventna ali i atraktivna voditeljka, počela da vodi reality program „Parovi“ na TV „Happy“.

Manje je poznata činjenica da je svoje prve „voditeljske korake“, Jovana imala sa svega 14 godina, a kada je vodila jednu emisiju na regionalnoj TV stanici u rodnom Ljigu.

Nakon završetka studija, Jovana je radila jedno vreme kao voditelj-saradnik, te je „izveštavala sa terena“, za tada daleko poznatiju koleginicu Sanju Marinković, a koja je na TV „Pink“ vodila kultnu zabavnu emisiju „Magazin IN“.

Loading...

Nakon saradnje sa TV „Pink“-om, Jovana se prijavila na konkurs za TV lice koji je raspisao RTS, te je izabrana među čak 17 hiljada drugih kandidata, ali je 2014. godine, ipak odlučila da napusti ovu medijsku kuću, te je prešla na TV „Happy“, na kojoj je ostala sve do 2017. godine, i gde je i svoju karijeru „pauzirala“ zbog trudnoće.

Pre nego što je postala „zaštitno lice“ reality-ja „Parovi“, Jovana je na pomenutoj TV „Happy“, vodila informativnu emisiju „Jutarnji program“.

Jovana je pre „trudničke pauze“, na TV „Happy“ uz emisiju „Parovi“, vodila i emisije „Vruća stolica“; „Upoznajte Parove“; „Parovi finale“ i „Parovi specijal“, a na pomenutoj televiziji je ona uređivala i vodila emisiju „Vikend show“.

Nakon povratka na posao, Jovana planira da se posveti svojoj autorskoj emisiji, ali i da se oproba kao voditeljka i urednica novog političkog „talk show“-a, te ima vrlo veliku želju, i da intervjuiše ili ugosti poznate političare Aleksandra Vučića, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Jovanin voditeljski idol je Mira Adanja Polak, a najboljim voditeljkama u Srbiji trenutno, smatra koleginice Jovanu Nikolić i Natašu Miljković, te i kolegu voditelja Dejana Dekija Pantelića.

Privatni život Jovane Jeremić – ljubav isprepletana sa politikom

Od 2014. godine, Jovana je angažovana i u politici, te je član saveta za spoljnu politiku u SPS-u, a 2017. godine je upoznala svog sadašnjeg supruga, političara Vojislava Miloševića, sa kojim se verila u julu 2017. godine.

Loading...

Međutim, njihova veza je bila dosta turbulentna, te su u jednom momentu čak i raskinuli veridbu, ali kako oboje ističu, njihova ljubav je bila „ona jedna u milion“, te su se oni pak venčali u maju 2018. godine, a jer je Jovana je krajem 2017. godine ostala u drugom stanju.

Kako sama voditeljka ističe, termin za porođaj se polako približava, i prinovu očekuje u avgustu 2018. godine, a već ima „spremna“ imena za svog naslednika ili naslednicu.

Naime, Jovana i njen suprug ne žele da znaju pol bebe, te ukoliko dobiju sina, daće mu ime Lav, a ukoliko im se rodi ćerka, imaće ime Lea.

Mada je imala planove da bude „aktivna trudnica“, te da radi sve do kraja svoje trudnoće, lepa voditeljka se po savetu lekara ipak povukla iz voditeljskog posla, te uživa u trudničkim danima, i putuje sa svojim suprugom.

Lepa plavuša je veoma aktivna na društvenim mrežama, te pored pozitivnih komentara, dobija i one negativne kritike svojih pratilaca, ali kako kaže takvi „postovi“ je ne dotiču, jer je izgrađena ličnost i ostvarena osoba u svim poljima, pa se trudi da na sve gleda pozitivno i da uživa u životu.

Jovana Jeremić ima ambiciju da se nakon porođaja vrati voditeljskom poslu, ali i da ima još dece sa svojim suprugom, koga obožava, i koji joj ispunjava sve „trudničke hirove i želje“.

Iako su njen politički angažman pratile brojne kontroverze i medijski natpisi kako je za dodeljenu funkciju sasvim nepodobna, ona ističe da je ponosna na svaki svoj uspeh, jer je sve u svom životu postigla poštenim radom i trudom, te da je zaslužila sve što ima, bez ičije pomoći i bilo kakve vrste protekcije.

Malo je poznato da je jedna od Jovaninih neostvarenih želja, da se ostvari u ulozi manekenke, i to ni manje ni više, nego za poznati brend veša „Victoria’s secret“, te da postane „Viktorijin anđeo“, jer su kako ističe samo ona i poznata klaberka Jelena Krunić, promoterke veša ove marke u našoj zemlji.

Dve velike tragedije u Jovaninom životu 

Jovana je kako sama kaže, imala dve veoma teške situacije koje su je naučile da više ceni život, i da se ne osvrće na zavist ljudi oko sebe, ali da nikada sebi ne dozvoli da je popularnost učini niti oholom ni gordom, jer je od malena učena da bude prizemna i skromna, uprkos svim uspesima koje je ostvarila do sada.

Naime, na Jovanu je veliki trag ostavila smrt njenog velikog prijatelja i kolege Siniše Svilana, koji joj je bio u neku ruku i mentor, i koji joj je dosta pomogao u njenim voditeljskim počecima.

  1. godine, Jovana je doživela saobraćajnu nezgodu kada je pošla na posao, te je iako je udarila glavom u volan, te i teže povredila kolena, ipak je nastavila do posla taksijem, i vrlo je savesno i profesionalno odradila TV emisiju, a automobil koji je bio dosta oštećen, mogla je da ponovo ima i vozi tek nakon detaljne popravke.

Za svoj voditeljski rad, Jovana Jeremić je dobila nagradu „Car Konstantin i Carica Teodora“, u oktobru 2017. godine, a smatra da novinaru i voditelju Milomiru Mariću, duguje deo svog vrlo velikog uspeha, jer joj je ukazao poverenje, i pružio priliku da se lepo afirmiše na njegovoj TV „Happy“.

Ime i Prezime: Jovana Jeremić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 25. oktobar 1990. godine, Ljig, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka; diplomirani pravnik

Visina: 164 cm

Težina: 53 kg

Facebook: https://www.facebook.com/jovana.licno

Instagram: https://www.instagram.com/jovana_jeremic_official/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...