Ivan Kukolj Kuki – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Uprkos činjenici da kao mali nije maštao o tome da postane pevač, Ivan Kukolj Kuki već 2 decenije važi za jednog od najzaposlenijih pevača na estradi, naročito u dijaspori.

Biografija

Ivan Kukolj Kuki je rođen u Novoj Varoši i od malena je sanjao da postane sveštenik. Ipak, njegova majka se žustro usprostavila ovoj odluci.

Kako još uvek nije pronašao sebe u muzici, Ivan Kukolj Kuki je skoro 10 godina radio kao električar, te je početkom 90 – ih godina otišao i u Rusiju, u potrazi za boljim životom.

Loading...

Tamo je proveo godinu dana radeći, ali je firma za koju je radio u međuvremenu propala i radnicima nije imala da isplati plate, te se vratio u Srbiju praznih džepova.

Posle povratka iz Rusije, Ivan Kukolj Kuki se posvetio pevačkoj karijere i započeo saradnju sa ,,Južnim vetrom”.

Kasnije se oženio i dobio dvoje dece – sina Milana i ćerku Jovanu.

Kako i sam kaže, dugo se nadao da će barem njegov sin naslediti želju da postane svešteno lice jer veruje da je miran i staložen život sveštenog lica nešto najlepše na svetu.

Ali, Milan je odlučio da krene svojim putem i nikada nije ni pokazivao neku zainteresovanost za bogosluženje.

Posle dugogodišnjeg braka, Ivan Kukolj Kuki je upoznao Jasminu, u koju se snažno zaljubio, te se razveo od prve supruge, oženio Jasminu i 2014.  godine sa njom dobio ćerku Jovanu.

Kako se navodi, njegova deca iz prvog braka, Milan i Jovana, bili su protiv njegove ponovne ženidbe, te ni danas nisu u dobrim odnosima sa Jasminom.

Danas Ivan Kukolj Kuki živi u Beogradu sa svojom porodicom, odakle često putuje zbog nastupa širom Srbije i dijaspore.

Loading...

Karijera

Zvanično, karijera Ivana Kukolja Kukija započinje 1994. godine sa albumom ,,Žena sa zelenim očima”, nakon kog su usledili i ,,Kome treba duša ranjena” iz 1995. godine, ,,Malo levo, malo desno” iz 1996. godine, ,,Putevi i pruge” iz 1997. godine, ,,Sećanje na Eminu”, objavljen 1998. godine, ,,Preživeću” iz 1999. godine, ,,Bol bolujem” – album iz 2000. godine, ,,Zavoli me, zavoli”, album objavljen 2001. godine, ,,Linija života” – iz 2002. godine, ,,Tamo gde je Amerika” – objavljen 2003. godine, ,,U dobru i u zlu”, album iz 2004. godine, ,,Ovamo drugovi” iz 2005. godine, ,,Naručujem pesme” – 2006. godine, ,,Ćao, ljubavi” i ,,Kuki, uživo” iz 2007. godine, ,,Zbog jedne Jasmine” iz 2008. godine, da bi poslednji album, pod nazivom ,,Ivan Kukolj Kuki” objavio 2013. godine u saradnji sa ,,Grand produkcijom”.

Negde pri sredini svoje muzičke karijere, Ivan Kukolj Kuki je odlučio da prekine saradnju sa ,,Juverkomercom” i počne da snima za ,,Zvezde granda”.

Zbog ove svoje odluke je ušao u sukob sa Miodragom Ilićem, poznatijim javnosti kao Mile Bas, koji ni dan danas nije razrešen.

Kako sam Kuki kaže, između njih nije bilo konkretne svađe niti uvreda, već su im se putevi jednostavno ćutke razišli.

Iako je pokušao da ispravi stvari i obnovi prijateljstvo sa Miletom Basom, Ivan Kukolj Kuki je izjavio da je naišao na otpor, te da je jednostavno odustao.

Loading...

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Ivan Kukolj Kuki je otpevao veliki broj hitova:

,,Ako se ponovo rodim”, ,,Kakvi su to ljudi”, ,,Od kafane do kafane”, ,,Život me je prevario”, ,,Ne pitaj me zašto”, ,,Preživeću”, ,,Kome treba duša ranjena”, ,,Da se zlatom kupuješ”, ,,Nisam rođen da budem srećan”, ,,Ova čaša nema dno”, ,,Žena sa zelenim očima”, ,,Ovamo, drugovi”, ,,Tražim te u čaši”, ,,Kad se budeš venčala sa njim”, ,,Naručujem pesme”, ,,Prazno srce”, ,,Sećanje na Eminu”, ,,Kad potrošiš karte sve”, ,,Da milujem kose tvoje”, ,, Ljubiš bez razlike”, ,,Hej, kafano”, ,, Verovah u ljubav njenu”, ,,Naručujem pesme”, ,,Bol bolujem”, ,,Bolovaću i umreću”, ,,Burma”, ,,Da l’ će opet da se vrate”, ,,Bilo je slomljenih čaša”, ,,Bez ljubavi, bez osmeha”,  ,,Da l’ ćeš za mnom žaliti”, ,,Gde će ti duša”, ,,Drugi sad ljubi oko moje”, ,,Došlo vreme”, ,,Hej ljubavi moja stara”, ,,Godine me napadaju”, ,,Ista tuga u dva srca”, ,,Ja sam se zbog tebe propio”, ,,Iz tvoje ruke”, ,,Kafana je za čoveka”, ,,Kakvi su to ljudi”, ,,Po svetu lutaću sam”, ,,Prazno srce”, ,,Prošli su moji vozovi”, ,,Sećaš li se, druže”, ,,Malo mi je noć sa tobom”, ,,Nemojte mi suditi”, ,,Putevi i pruge”, ,,Od bola do bola”, ,,Ne daju mi da te volim”, ,,Zbog jedne Jasmine”, ,,Tražim te u čaši”, ,,Sto godina samoće”, ,,Prošla si pored mene”, ,,Prazno srce”, ,,Preživeću”, ,,Ova čaša nema dno”, ,,Od kafane do kafane” i mnoge druge.

Nakon što je 2013. godine izdao svoj poslednji album u saradnji sa ,,Grand produkcijom” pod nazivom ,,Ivan Kukolj Kuki”, pevač je imao u planu da prekine saradnju sa ovom izdavačkom kućom jer se, kako sam navodi, zaista razočarao u istu. Ipak, bio je prinuđen da ostane u istoj, jer za sada drugih alternativnih rešenja nema, te ostaje pitanje da li će se stanje poboljšati.

Ime i prezime: Ivan Kukolj

Nadimak: Kuki

Mesto rođenja: Nova Varoš, Srbija

Zanimanje: narodni i pop – folk pevač

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/IvanKukoljofficial

Twitter: https://twitter.com/ivankukoljkuki

Sponzorisano:

Loading...