Ibro Bublin – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Ibro Bublin je mladi pevač, koji se proslavio kao pobednik desete sezone popularnog takmičenja „Zvezde Granda“, kada je još uvek bio maloletan, te je titulu „osvojio“ sa samo 17 godina.

Danas je Ibro već „veliki pevač“, ima 19 godina, završenu muzičku školu, i snimljene singlove koji su mu doneli ogromnu popularnost.

Ibro Bublin – biografija 

Poznati mladi pevač je rođen u Sarajevu, 28. maja 1999. godine, kao drugi sin porodice Bublin, koja ima i starijeg sina Armina, i gde je završio osnovnu školu, te upisao Srednju muzičku školu, teorijski smer.

Loading...

Malo je poznata činjenica da Ibro peva već od svoje pete godine, te da su mu omiljeni muzički žanr sevdalinke, i da je ljubav prema pesmi nasledio od svoje majke, koja je bila pevačica kada je bila mlada, ali se nije afirmisala, jer kako mladi peač kaže, u to vreme nije imala prilike koje se današnjim generacijama ukazuju.

Još kao dečak, Ibro je učestvovao na raznim festivalima narodne muzike i sevdaha širom Bosne, te je i snimio svoj prvi CD sa obradama najlepših pesama, u saradnji sa Omerom Pobrićem, koji mu je puno pomogao u muzici kao ličnom opredeljenju.

U Bosni su Ibru Bublina, koji je pevao i svirao harmoniku sa samo sedam godina, prozvali „čudo od deteta“.

Pored muzike, sa bratom Arminom, Ibro se bavi i sportom, te redovno ide na rekreativno trčanje i u teretanu.

Ibro se pre „Zvezda Granda“, pojavljivao na snimcima na kanalu YouTube, a kako kaže, njegova pobeda u finalu „Zvezda Granda“, 2016. godine u „Zetri“ u Sarajevu, samo mu je dodatno i dala motiva, te i povećala popularnost i otvorila mu mnoga vrata.

Početak „muzičkog puta“ mladog Sarajlije 

Iako je u toku takmičenja za „Zvezde Granda“, mladi Ibro Bublin, ostavio odličan utisak kako na stručni žiri (a posebno na svog sunarodnika Dragana Stojkovića Bosanca), tako i na publiku u studiju i kraj malih ekrana, mladi pevač skromno kaže kako se nije nadao da će baš on odneti pobedu u „Zetri“, na finalu desete sezone popularnog takmičenja, koje je održano 2016. godine.

Kako je kao nagradu između ostalog dobio i auto, Ibro je istakao da će ga dati na korišćenje svom bratu ili ocu, dok on ne postane punoletan.

Loading...

Kako je već napomenuto, Ibro je pre učešća u „Zvezdama Granda“, objavljivao svoje obrade popularnih sevdalinki, a nakon toga je snimio i CD.

Danas je mladi pevač napunio devetnaest godina, i ima već nekoliko hitova iza sebe – „ Bolujem ti od sevdaha“; „Samo ljubav njena“; „Luče“ i najnovju pesmu „Emina“, koje su u narodnom i u pop žanru, koji i najviše priliči baš njegovim godinama.

Muzički idol mu je popularni pevač sevdalinki Safet Isović, a ima želju da jednom snimi duet sa Šabanom Šaulićem ili sa Zdravkom Čolićem.

Mnogi Ibra nazivaju i muzičkim naslednikom Šabana Šaulića, što skromnog momka posebno i raduje, ali ističe da treba za takvu karijeru da se uloži puno rada i truda, te da će videti u kome će pravcu njegova dalja karijera da krene.

Miljenik Dragana Stojkovića Bosanca 

Iako o definitivnom pobedniku takmičenja „Zvezde Granda“, odlučuju glasovi publike, Ibro Bublin je tokom cele sezone u kojoj je pobedio, bio miljenik najstrožijeg člana žirija Dragana Stojkovića Bosanca.

Na primedbe da je pristrasan, Stojković je pojedinim kolegama iz žirija odgovorio da je momak neosporno talentovan, ali da će ga uvek podržati, jer „svako podržava svoga“.

Loading...

Na Ibrovoj pesmi „Samo ljubav njena“, koja je u starogradsko-narodnjačkom „fazonu“, pomenuti kompozitor Bosanac je radio aranžman i kompoziciju, te je i najavio da će pesma postati veliki hit.

U toku takmičenja, ipak je Bosanac imao još jednog favorita, mladog Uroša Živkovića, koji je sa Ibrom bio ravnopravan po talentu, te je svaki njihov duel i „natpevavanje“, oduševljavalo i žiri i publiku.

Iako je zbog poslovnih obaveza i snimanja Ibro često u beogradu, ističe da nema nameru da se preseli u srpsku prestonicu, te da se najbolje oseća „kod svoje kuće“.

Pored Šabana Šaulića i Dragana Stojkovića Bosanca, na podršci je Ibro zahvalan i velikoj zvezdi Snežani Đurišić, čiji rad i karijeru veoma poštuje, ičije su mu pohvale i saveti u toku takmičenja i puno značili.

Privatni život Ibra Bublina 

Ibro danas živi sa svojom porodicom, majkom Jasminom, tatom Dervom i bratom Arminom, u rodnom gradu Sarajevu, te uživa u svojoj stečenoj popularnosti i u sve brojnijim nastupima.

Međutim, kako ističe, i dalje je onaj momak iz naselja Vrace, koji se druži sa starijm prijateljima i koji nema devojku, jer „za to još ima vremena“.

Ibrov kućni ljubimac je pas rase „šarplaninac“, koji se zove Burdi.

Iako se i brat Armin bavio pevanjem, Ibro je imao veći potencijal i talenat, te ga je njegov otac i prijavio na audiciju za „Zvezde Granda“.

Mladi pevač pored vrsnog pevanja, svira i klavir i harmoniuku, a zanimljivo je da je u jednom stihu benda „Zabranjeno pušenje“, pomenut i mali Ibro, koga je frontmen benda Nele Karajlić u tekstu pesme „preimenovao“ u „Ibra dirku“.

Jedna zanimljiva priča je vezana i za Ibrovu prvu harmoniku, koju je dobio sa sedam godina, ali koju je iako ju je mnogo voleo, poklonio jednom svom vršnjaku, kome tada roditelji nisu imali sredstava da kupe željeni instrument.Ime i Prezime: Ibro Bublin

Nadimak: Bosanac

Datum i mesto rođenja: 28. maj 1999. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pevač; pobednik „Zvezda Granda“

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/IbroBublinOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/ibro_bublin/

Twitter: https://twitter.com/ibrobublin

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...