Emina Jahović – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Emina Jahović je javnosti poznata po svojim velikim hitovima, kao što su ,,Da l’ ona zna”, ,,I da mogu”, a snimila je i duet sa koleginicom Milicom Todorović ,,Limunada”, ali i kao jedan od članova žirija ,,X faktora”.

Ova pevačica nije poznata samo na našim prostorima, već i u Turskoj, u kojoj je živela sa svojim sada već bivšim suprugom, tamošnjim pevačem Mustafom Sandalom, sa kojim ima dva sina, a sada se spekuliše i da je Emina Jahović u vezi sa turskim milionerom Sadetinom Saranom.

Zahvaljujući svom snažnom glasu, Emina Jahović više od jedne decenije raspaljuje žari srpske domaće scene, a, zahvaljujući svom braku sa velikom turskom muzičkom zvezdom, Mustafom Sandalom, o Emini Jahović se saznalo i u Turskoj, u kojoj su njih dvoje postali jedan od najpoznatijih javnih parova. Mustafa Sandal je Eminu Jahović pratio ne samo na koncerte, već je, zajedno sa njom, učestvovao kao žiri, nakon što je ona odabrala svoju grupicu talentovanih momaka u X Factor Adria, takmičenju za mlade talente.

Loading...

Iako se par zvanično razveo, mediji se nipošto ne tresu od različitih skandala vezanih za ovaj događaj, već oni maksimalno uvažavaju jedno drugo, a Emina Jahović je čak izjavila da joj je jedna prijateljica rekla da se više ne traži čovek sa kojim se provodi ceo život, već čovek od kog može civilizovano da se razvede.

Biografija

Emilija Jahović je rođena 15. januara 1982. godine u Srbiji, u muslimanskoj bošnjačkoj porodici lekara, kao najmlađe od troje dece. Naime, otac Emine Jahović, Nusret Jahović, je poznati kardiovaskularni hirurg, dok je njena majka, Senija Jahović, veoma uvažavani pedijatar, a Eminina starija sestra, Sabina Jahović, je pošla stopama svojih roditelja, te je završila fakultet u Pragu postala dečiji psihijatar, koji danas radi u Beogradu.

Eminin brat, Mirsad Jahović, se od malena bavi košarkom, a postao je prvi turski košarkaš koji je igrač u NBA ligi. Inače, Mirsad Jahović je bio oženjen Dinom Džanković, inače nekadašnjom MIss Srbije i Crne Gore, sa kojom ima i troje dece, ali se par razveo 2012. godine.

Ipak, cela porodica je veoma često na okupu i Dina Džanković je ostala u odličnim odnosima sa svim članovima porodice Jahović. Sve u svemu, kada se sumira cela porodična situacija porodice Jahović, čini se da su oni zaista postavili kriterijum uspešne porodice, barem na polju karijere.

Emina Jahović je u svom rodnom gradu pohađala osnovnu školu ,,Meša Selimović”, a uporedo sa tim je u Muzičkoj školi ,,Mokranjac” pohađala časove gitare i bila članica hora i folklora. Sa 13 godina se Emina Jahović oprobala i u košarci, koju je već trenirao njen stariji brat, Mirsad Jahović, ali je te godine preminuo i njihov otac, što je Emina veoma teško podnela. Košarku je trenirala još 2 godine, ali je njena majka, s obzirom na svoju struku, uspela da primeti da je za svega 4 meseca Emina porasla 11 cm, a s obzirom na to da je bila sitne građe i izuzetno krhka, ovako nešto je moglo poremetiti ceo njen telesni rast i fizički razvoj.

Tokom srednje škole, Emina Jahović je započela neku vrstu glumačke karijere, te je u lokalnom pozorištu glumila u predstavama ,,Antigona” i ,,Galeb”, kada je za vreme NATO bombardovanja Ani Sofrenović pozajmila glas tokom pevanja pesme ,,Kaži zašto me ostavi”, a tada je i shvatila čemu želi da posveti ostatak svog života – ne arhitekturi koju je prvobitno želela da upiše, već muzici.

Sa svega 17 godina se Emina Jahović udala za Aladina Đulovića, ali ovaj brak nije bio dugog veka. Već posle svega par meseci od sklapanja bračne zajednice, kada je postala punoletna, Emina Jahović se razvela od svog supruga zbog nedostatka podrške sa njegove strane da ona započne profesionalnu muzičku karijeru. Naime, kako je i njen bivši svekar kasnije izjavio, Aladin Đulović je izuzetn patrijarhalan tip, dok je Emina bila izuzetno slobodoumna devojka, koja je videla svoj put do zvezda, te izabrala karijeru umesto dosadnog života domaćice.

Uporedo sa začecima njene muzičke karijere, Emina Jahović je studirala menadžment na BK Univerzitetu, danas poznatom kao Alfa Univerzitet.  Dugo su mediji spekulisali o vezi Emine Jahović i Marka Miškovića, da bi se tek kasnije saznalo da su njih dvoje bili pred venčanjem, kada je Miroslav Mišković, poznati tajkun, sprečio svadbu, zbog toga što nije želeo Muslimanku za snajku.

Loading...

2004. godine ona upoznaje Mustafu Sandala, koji je već bio velika zvezda u Turskoj, mada to Emini Jahović nije bilo poznato. Par se viđao izvesno vreme, nakon čega je usledila i veridba u Sent Moricu, u Švajcarskoj, ali ubrzo i raskid.

Naime, Emina Jahović je opet naišla na nerazumevanje druge strane, kada je njen budući suprug, Mustafa Sandal, došao do zaključka da ne bi trebalo da se oboje bave javnim poslom, te od nje tražio da ostavi svoju pevačku karijeru. Ipak, ubrzo je došlo do pomirenja i Emina se za Mustafu i udala 2008. godine u Istambulu, u prestižnom hotelu Otoman. Te iste godine, u avgustu, ovaj par dobija sina Jamana, a 2012. godine, uporedo sa dobijanjem turskog državljanstva, Emina Jahović rađa i drugog sina, Javuza.

Iz razloga nepoznatih javnosti, Emina Jahović i njen bivši suprug Mustafa Sandal su potpisali papire za razvod braka. Uprkos brojnim medijskim spekulacijama na račun njihovog razvoda, koji su uključivali spekulisanje o prevari jednog od supružnika, pa čak i informaciju da je Mustafa Sandal bankrotirao nakon razvoda, par se nije oglašavao u javnosti, sve do okončanja braka, nakon čega su objavili da su ostali u prijateljskim odnosima, naročito zbog svoja 2 sina.

Sada se po medijima spekuliše i da je Emina Jahović našla novu ljubav – turskog fudbalskog menadžera i milionera, Sadetina Sarana, za kog se zna da se do sada već 2 puta ženio, a koji je bio porodični prijatelj Emine Jahović i Mustafe Sandala, ali se ni jedna od pomenutih strana nije o ovome oglasila u medijima. 

Karijera

Emina Jahović važi za jednu od najlepših muzičkih umetnica sa prostora bivše Jugoslavije.

Loading...

Za godinu početka profesionalne pevačke karijere Emine Jahović se uzima 2002. godina, kada je ona nastupala na bosanskom takmičenju za izbor za pesmu Evrovizije, ali tada njena pesma ,,O, la, la” nije postigla nikakav plasman, to jest, nije se plasirala za odlazak na takmičenje. Tada je Emilija Jahović i promenila svoje ime u Emina Jahović i objavila album ,,Tačka”, na kom su se, pored istoimene numere, našle i ,,Kad si s njom”, ,,Mama”, ,, U,la,la”, ,,Osmi dan”.

2003. godina je bila uspešnija za Eminu Jahović, kada je ona pobedila na festivalu ,,Sunčane skale” sa numerom ,,Uzalud se budim”, a potom osvojila i Oskara popularnosti u Sarajevu, kao zvezda u usponu.

2004. godine je Emina Jahović objavila album ,,Radije ranije”, na kom su se našle i numere ,,Voljela me il’ ne voljela”, ,,Ona nije ja”, ,,Skini ruke s moga vrata” i ,,Tvoja greška”.

2005. godine Emina Jahović objavljuje pesme ,,Exhale” i ,,Push it”, a 2009. godine i album ,,Vila”, na kom su se našle i pesme ,,Pile moje”, ,,Još ti se nadam”, ,,Zauvek” i duet sa Dinom Merlinom ,,Med”.

2006. godine se Emina Jahović okušala na Beoviziji, sa pesmom ,,Ti Kvari – igro”, na kojoj je završila trećeplasirana, dok je pobedu na Beoviziji te godine odneo Milan Stanković sa pesmom ,,Balkan”, sa kojom je te godine i predstavljao Srbiju na Evroviziji.

S obzirom na to da je u mladosti radila i kao manekenka, Emina Jahović je u Turskoj snimila i reklamu za mobilnog operatera ,,Turksel” dokom 2013. i 2014. godine, a u to vreme je i bila članica tročlanog X faktora.

Posle petogodišnje pauze, Emina Jahović se vraća sa novim albumom 2014. godine, koji nosi naziv ,,Metamorfoza”, a sa njega se izdvajaju hitovi ,,Da mogu’, ,,Nedostaješ”, ,,Žena zmaj”, ,,Opet si s njom”, ,,Nesanica”, ,,Posle mene” i 2 dueta – ,,Gospodine”, sa Natašom Bekvalac, i  ,,Beograd priča”, sa Dženanom Lončarevićem.

2018. godine se Emina Jahović vratila na muzičku scenu sa albumom ,,Dalje”,,na kom su se našli hitovi ,,Druga”, ,,Karma”, duet sa Željkom Joksimovićem ,,Dva aviona” i duet sa Milicom Todorović ,,Limunada”.

U međuvremenu je Emina Jahović prihvatila ulogu u seriji ,,Polje lala”, ali je od iste morala da odustane nakon svega par epizoda, jer nije mogla da postigne da se posveti i svojoj prvoj strasti, muzici. Ono što je naročito interesantno je činjenica da za skoro sve svoje numere Emina sama piše tekstove. 

Ime i prezime: Emilija Jahović

Nadimak: Mina, Balkanska diva, Pop princeza

Datum rođenja: 15. januar 1982. godine

Mesto rođenja: Novi Pazar, Srbija

Zanimanje: pop pevačica, manekenka, glumica, kantautorka

Visina: 178 cm

Težina: 57 kg

Facebook: https://www.facebook.com/EminaJahovicOfficial/

Twitter: https://twitter.com/yaemina

Instagram: https://www.instagram.com/yaemina/

YouTube: https://www.youtube.com/user/eminaweb

Sponzorisano:

Loading...