Dušica Spasić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Dušica Spasić je još jedna lepa plavuša koja krasi kadrove ,,Jutarnjeg programa”, a najviša titula koju je do sada dobila bila je titula najmlađe voditeljke ,,Dnevnika” na RTS 1, što je, moramo priznati, izuzetno impresivno.

Osim toga, ko je Dušica Spasić?

Biografija

Dušica Spasić je rođena 24. marta 1981. godine u Beogradu, u kom je završila osnovnu školu, ali, kako i sama kaže, iako izuzetno dobar đak, zbog svojih nestašluka je uvek rizikovala da pokvari svoj prosek smanjenjem ocene iz vladanja.

Loading...

Iako je njena porodica, naročito njen brat, koji je 2,5 godine stariji od nje, uvek bila najveća podrška Dušici Spasić, nisu je podržali kada je, nakon upisa u srednju školu, odlučila da se bavi padobranstvom, zbog čega im je izuzetno i zahvalna.

Nakon završetka srednje škole, Dušica Spasić je upisala Filološki fakultet u Beogradu, odsek španski jezik i književnost, a, nakon treće godine studija, upisala Fakultet političkih nauka, na kom je diplomirala žurnalistiku.

Već 2003. godine, odmah nakon završetka studija, Dušica Spasić se prijavila na jednu od audicija RTS – s i uspela da prođe svih 7 krugova, te pobedi konkurenciju, koju je sačinjavalo više njenih znatno iskusnijih koleginica, i dobila posao na našoj nacionalnoj televiziji, da bi 2006. godine dobila i ugovor o stalnom zaposlenju na istoj.

Iako posao Dušice Spasić zahteva veoma rano ustajanje, ona kaže da joj to ne pada veoma teško, te da se trudi da uvek na vreme bude na poslu i pripremi se za novu emisiju.

Ipak, iza kulisa, Dušica Spasić je sasvim obična osoba, koja svoje dane provodi u čitanju svojih omiljenih književnih dela, među kojima se ističe ,,Oda ludosti”, kao i u putovanjima sa prijateljima, a naročito u eksperimentisanju sa novim jelima, sa kojim je započela nakon što je došla u određene godine i shvatila da njen brz način života, a naročito njena hrana ”s nogu”, veoma loše utiču na njeno sveobuhvatno zdravlje.

Opet, Dušica Spasić smatra da nije fizički savršena, te da je sklona gojenju, da ima velika stopala i da ima malo trepavica.

Iako ispred kamera izgleda savršeno uglađeno, Dušica Spasić kaže da van programa najviše voli da se šeta u patikama i trenerci, a ne voli kada joj se bilo šta nameće, zbog čega je mnogi poznanici nazivaju ”muškarcem u telu žene”.

Ipak, što se nekih konkretnih detalja iz privatnog života Dušice Spasić tiče, tu zaista nema mnogo javnih informacija, jer Dušica smatra da je njen život samo njen, te da, iako je aktivna na društvenim mrežama, ne voli činjenicu da svako ko se sakrije iza avatara može negativno da komentariše tuđ rad, a naročito nekog kao ličnost.

Loading...

Karijera

Dušica Spasić je svoju karijeru započela na Radio Televiziji Srbije, kada je već sa 22 godine, odmah nakon završetka studija žurnalistike na Fakultetu političkih nauka, pobedila konkurenciju i dobila posao izveštača.

2006. godine, na istoj televiziji je dobila ugovor o stalnom zaposlenju na istoj televiziji, kojoj je, čak i 15 godina kasnije, ostala verni i obavezni član postave.

Danas je Dušica Spasić zaštitno lice ,,Jutarnjeg programa”, koji se prikazuje na RTS – u, a, iako njena pozicija zahteva rano ustajanje, Dušica Spasić svaku svoju emisiju odradi svežeg izgleda i u potpunosti profesionalno.

Dušica Spasić je u nekoliko navrata izjavila kako je veoma zadovoljna svojom pozicijom, jer, iako je u nekoliko navrata morala da istražuje neke ličnije stvari iz života drugih ljudi, deo emisije koji ona vodi je uglavnom informativnog tipa, te nema nikakve potrebe da zalazi dublje u tuđe živote, jer ni ona sama ne voli da to drugi rade njoj.

Dušica Spasić je na nacionalnom ,,Dnevniku” ostala i biće upamćena kao najmlađa voditeljka ove emisije, a sama ističe da je veoma izraženi borac za pravdu i svoje ideale, te da uvek svaku situaciju želi da sagleda iz svakog ugla, te tako i dođe do pravednog zaključka.

Loading...

Ne voli tračarenje, zbog čega joj posao novinara ovog tipa izuzetno odgovara, jer su vesti o kojima izveštava uglavnom suvoparnog, informativnog karaktera.

Ipak, Dušica Spasić ističe i da nikako ne voli da joj se bilo šta nameće protiv njene volje, te tada ume da napravi i ustupke, ali se uvek trudi da sve ostane u okviru njenog profesionalizma.

Dušica Spasić je, čini se, u potpunosti druga osoba ispred kamera, te se ova dama u trenerkama i sportskim patikama, pre svake emisije transformiše u elokventnu, zrelu ženu u poslovnom i trendi odelu, koje inače, osim u posebnim prilikama, nikada ne bi ni obukla u privatnom životu.

Kako ona sama voli da istakne, ona nije rob modnih trendova, te izbegava da u slobodno vreme bude odevena u neki komad odeće koji ne čini da se ona oseća opušteno i prirodno.

Ipak, Dušica Spasić je profesionalac kakvog nema na teritoriji Srbije, a njena odanost RTS – u je za svako divljenje.

Ime i prezime: Dušica Spasić

Datum rođenja: 24. mart 1981. godine

Mesto rođenja: Beograd, Srbija

Zanimanje: novinarka, TV voditeljka

Facebook: https://www.facebook.com/Dusica-Spasic-188582677843394/

Instagram: https://www.instagram.com/dushicadusha/

Sponzorisano:

Loading...