Dušica Jakovljević – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Dušica Jakovljević je jedna od danasnajpoznatijih voditeljki sa TV „Pink“, koja se najpre bila pojavila kao „zamena“ trudnoj voditeljki „Farme“ Aleksandri Jeftanović, a da bi potom vodila i razgovore sa roditeljima u bekstejdžu „Pinkovih zvezdica“, te postala i glavna voditeljka najpre „Farme“, a danas je i voditelj poznatog reality programa „Zadruga“.

Dušica Jakovljević se novinarskim poslom bavi još od svoje 17 godine, te ističe kako je uvek uspevala da balansira između obaveza i privatnog života, te da joj upravo iz tog razloga posao koji radi nikada nije predstavljao napor, već naprotiv, pravo zadovoljstvo.

Dušica Jakovljević – biografija 

Kako voditeljka veoma malo govori o svom ličnom životu, javnosti su dostupne samo baš šture informacije o njenoj biografiji, te se tako teško može pronaći i tačan datum njenog rođenja, a on će biti naknadno dodat u ovaj tekst, kada se za to steknu tačni i adekvatni podaci, kako se ne bi narušila validnost ovog sadržaja.

Loading...

Poznata voditeljka je rođena 1981. godine u Beogradu, te je uz osnovnu i srednju školu, pohađala najpre balet, ali se u tome nije pronašla, da bi neko vreme pevala i u čuvenom horu „Kolibri“, te je ubrzo shvatila da je ni pevanje ne ispunjava.

Dušica je kao mlada shvatila da je veoma privlači gluma, te je veći deo svog detinjstva provela u radionicama u pozorištu „Boško Buha“, da bi već u tinejdžerskom dobu počela da se interesuje za novinarstvo, te je sa samo 17 godina rešila da se oproba u poslu novinara.

U svojoj već dve decenije dugoj voditeljskoj karijeri, Dušica Jakovljević je bila „glas naroda“ u popularnoj „Audiciji“, te je izveštavala iz bekstejdža u „Pinkovim zvezdama“, kao i „Pinkovim zvezdicama“, da bi svoj najveći uspeh postigla kao voditeljka „Farme“, a onda postala u neku ruku i zaštitno lice „Zadruge“, kao najgledanijeg reality formata na Balkanu.

Voditeljska i novinarska karijera Dušice Jakovljević 

Za Dušicu Jakovljević se slobodno može reći da je jedno od zaštitnih lica TV „Pink“, jer je na toj televiziji vodila sve svoje najpoznatije emisije, i naročito se istakla kao voditeljka „Farme“ i sada i „Zadruge“, te i emisije posvećene pomenutom reality formatu „Pitajte Zadrugare“, gde je uživo razgovarala sa porodicama učesnika, proživljavala sa njima razne drame, tužne i srećne trenutke, i ubrzo dobila epitet najomiljenije „reality voditeljke“ u Srbiji.

Dušica je trenutno otišla na zasluženi odmor, te je menja mlada koleginica Katarina Nikolić, koja je i vodila emisiju četvrtkom uveče, koja je imala za goste porodiceučesnika „Zadruge“.

Kako je Dušica Jakovljević postala prva asocijacija gledaocima kada se pomene „Farma“ ili pak „Zadruga“, ona otkriva da je njen najveći kritičar njena majka, koja joj često u toku emisije šalje poruke, tipa – „uspravi se“; „ne pričaj kroz zube“.

Dušica je izostala sa svoje voditeljske stolice samo jednom, i to zbog smrti svog bliskog prijatelja koja se dogodila početkom 2018. godine, a od koga se oprostila putem društvenih mreža.

Loading...

Privatni život Dušice Jakovljević 

Harizmatična voditeljka se početkom 2014. godine razvela od svog prvog supruga sa kojim ima ćerku Anđelu (od 11 godine) i sina Ognjena (od 9 godine).

Iako je prošla kroz razvod, Dušica ima novog partnera koga ne želi da eksponira u medijima, te je vrlo ispunjena i srećna, i kako ističe nikada nije prestala da veruje u ljubav, uprkos razočarenju koje je nakon kraha svog prvog braka proživela.

Dušica je inače veoma svestrana ličnost te je vatreni navijač FK „Crvena zvezda“, i vrlo rado odlazi na utakmice jer kako kaže tamo može da se oslobodi nakupljenog stresa, ali i da se veoma dobro napini pozitivnošću i energijom kojima i inače zrači.

U slobodno vreme, lepa voditeljka i piše tekstove i komponuje, te je skromno istakla da je upravo naslovna numera ili „song“ za hit seriju „Sinđelići“, baš njen rad, što je retko kome i poznato.

Dušica za sebe kaže da je veliki hedonista te da uživa u putovanjima, dobroj hrani i kvalitetnim i skupim vinima, ali da često ume i da pretera, pa je primorana da vežba, iako ne voli teretanu.

Kako je i sama istakla, sve svoje emotivne slomove i raskide romansi je imala običaj da „leči u kafani“, uz pesmu i vino, a svog današnjeg partnera koji nije iz sveta estrade i medija, upoznala je baš onda kada se pomirila sa time da će nju ljubav ipak da „zaobiđe“.

Loading...

Dušica voli tetovaže, i ne želi da ih prebraja jer za nju baš svaka ima određenu vrednost i značaj a poznata je i kao osoba koja ima neki svoj izgrađen lični stil i „fazon“, te menja frizure i oblači se po malo atipično za televizijske emisije, ali ona ističe da nikada nije volela šablone i bilo kakav vid uniformisanosti, te da je težila da ostane svoja, i u tome je i uspela, jer su je ljudi baš kao takvu i zavoleli i prihvatili.

Veoma zabavna i duhovita voditeljka, obožava sve svoje kolege i retko sa kime je uspela da uđe u ozbiljnije konflikte, ali se to na žalost desilo sa pevačicom Anabelom Atijas, koja je pak majka bivše učesnice „Zadruge“ Lune Đogani, i koja je dušici uputila niz javnih pretnji i uvreda, jer je i evidentno u nameri da zaštiti svoju ćerku, počela da „gubi kompas“ i da se ponaša vrlo prosto te i neprofesionalno i nevaspitano.

Međutim, značenje jedne svoje tetovaže – broda od papira, voditeljka je ipak odlučila da objasni na svom „FB“ profilu, te je otkrila da je ona posvećena njenom drugu Marku Sevu, koji je tragično preminuo u vreme majskih poplava, a koliko je profesionalna u svom poslu, pokazala je i kada je samo 12 sati nakon smrti svog prijatelja, vodila emisiju koja je izveštavala o poplavljenim područjima, i ni u jednom trenutku nije pokazala da je pre toga doživela svojevrsnu ličnu dramu.

U emisijama koje vodi, a koje su uglavnom takmičarskog ili reality formata, Dušica tvrdi da sebi od starta zacrta da ne sme imati favorite, kako ne bi bila pristrasne u svom poslu, i kako bi zadržala profesionalizam.

Na pitanje da li bi se i sama oprobala kao učesnica reality formata, ona ističe da o tome nikada nije razmišljala, kao o nekom vidu „polazne tačke“ za građenje karijere, ali da verovatno ne bi mogla da izdrži dugo u nekom reality-ju jer bi joj nedostajali sin i ćerka, kao i njen momak od koga se takođe ne razdvaja.

Dušica trenutno boravi u Americi, sa svojom decom i izabranikom, ali se u javnosti pojavila i informacija da je ona uzela „radnu vizu“, te da planira da se okuša kao voditeljka u Americi i da tamo nastavi da živi, a da li su navedene spekulacije tačne, ostaje da se vidi od septrembra, kada i krene nova sezona „Zadruge“ na TV „Pink“.

Ime i Prezime: Dušica Jakovljević

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1981. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/dusicajakovljevic/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...