Divna Karleuša – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Divna Karleuša, najslušaniji glas Beograda, žena prepuna ljubavi, požrtvovana majka Jelene Karleuše i divna baka Atine i Nike, posle 33 godine uspešne karijere se povukla sa radio stanice, mada još uvek krasi medije svojim učešćima u različitim reality show programima, ali i pored svoje ćerke, Jelene Karleuše.

Ipak, kako i sama kaže, ova super mama i baka pored svega na svetu najviše uživa sa svojim unukama Atinom i Nikom i, uprkos tome što je život nikada nije mazio, ona ipak jeste jedna srećna i ispunjena žena.

Biografija

Divna Karleuša je rođena 25. januara 1958. godine u Ptuju, u Sloveniji, a nakon osnovne škole se, zbog prirode posla svog oca, koji je bio slovenski vojni pilot, često selila, mada se porodica veoma često vraćala u Zemun.

Loading...

Divna Karleuša je provodila divno detinjstvo odrastajući uz oca Jurija i majke Darinke, koja je poreklom iz Doboja, i uz svoju mlađu sestru Danijelu.

Kada je imala nepunih 10 godina, a njena mlađa sestra Danijela tek 3 meseca, po Divnu je u školu došla komšinica, koja ju je povela kući pre završetka škole, jer je njen otac polomio nogu.

Ipak, kada je došla kući, Divna Karleuša je saznala da je njen otac Jurih poginuo udarivši avionom u Homoljske planine, a da je na isti način izgubila i svog rođenog strica Vilibalda u rasponu od svega 2 sata, koji je udario u istu planinu sa druge strane, te da je u tom momentu stradalo čak 10 osoba.

Divnina majka je imala samo 27 godina kada je ostala bez muža sama sa 2 ćerke, pa je Divna priskočila u pomoć i trudila se da svojoj mlađoj sestri maksimalno nadoknadi odsustvo oca.

Divnina majka je nasledila očevu penziju, od koje su se njih tri izdržavale, a nakon što je Divna završila osnovnu školu, od vojske su dobile novi veći stan na Novom Beogradu.

Divna je od malih nogu pokazivala strast za umetnošću. Tokom osnovne škole je pobeđivala na brojnim literarnim takmičenjima, a nakon završetka osnovne škole je upisala društveni smer u 9. beogradskoj gimnaziji.

Nakon završetka gimnazije je Divna želela da upiše slikarstvo, ali nije bila primljena na Likovnu akademiju. Uprkos tome, ona i dan danas svoje slobodno vreme provodi uz dobru kafu, laganu muziku, šarajući platno četkicom.

Umesto Likovne akademije, Divna Karleuša je upisala Pravni fakultet, koji do dan danas nije završila.

Loading...

Naime, sa svega 17 godina, Divna Karleuša je upoznala policijskog kriminalističkog inspektora Dragana Karleušu, inače svog komšiju u kog su sve njene drugarice, uključujući i nju, bile ludo zaljubljene.

Njih dvoje su se zabavljali 3 godine, kada je ona i zatrudnela i, povedena ljubavnim pričama svojih predaka, odustala je od fakulteta i te 1977. godine se udala za njega. Skromnoj ceremoniji su prisustvovali najbliži, a Divna je otkrila javnosti da je cele noći pred venčanje zajedno sa majkom i sestrom pripremala torte.

Ceremonija je obavljena u Domu kraljevskog vazduhoplovstva na Studentskom trgu, a pevao je Marinko Rokvić u pratnji orkestra Ace Šišića.

1978.godine je Divna Karleuša sa svojim suprugom dobila ćerku Jelenu, a njena obuzetost ćerkom ju je naterala i da ostavi fakultet i u potpunosti se posveti njoj. U međuvremenu je spletom okolnosti Divna Karleuša počela da radi, te su Jelenu uglavnom čuvale Divnine mama i sestra, kada je ona bila na poslu.

Posle 7 godina braka, Divna i Dragan su se prijateljski razveli, ali su nastavili da žive u harmoničnim odnosima i zajedno se posvećuju ćerki. U jednom intervjuu koji je dala, Divna Karleuša je nesebično izjavila kako je Dragan sada srećno oženjen lepom mladom ženom, sa kojom ima dvoje divne dece.

Loading...

Izvesno vreme nakon razvoda, Divna je počela da se zabavlja sa Velimirom Mitrovićem Galetom, inače nekadašnjim članom tada popularnog benda ,,Dobri momci”, sa kojim je u ljubavi provela skoro 16 godina.

Kako sama kaže, Jelena nikada nikada nije komentarisala tu vezu i bila je blagonaklona prema Galetu, te mu je donosila i poklone sa putovanja, kao i svojoj majki i ocu, a znala je i da stane na njegovu stranu kada bi došlo do rasprave između njega i Divne kada bi uvidela da je on u pravu.

Iako je propala i veza sa Galetom, Divna Karleuša smatra da je srce živ organ koji se ne može kontrolisati, te ne isključuje mogućnost da se ponovo zaljubi.

Karijera

Karijera Divne Karleuše je bukvalno započeta slučajno. Naime, kako je bila non stop kući jer joj je majka bila stroga i nije dozvoljavala izlaske u klubove, često je noću slušala radio.

Tako je jednom prilikom pobedila u emisiji ,,Mikrofon je Vaš”, koja se emitovala na ,,Radio 101”. Tada je kao nagradu 14 – ogodišnja Divna dobila priliku da snimi svoju 5 – ominutnu emisiju na istom.

Njen sledeći angažman je bio na ,,Radiju 202”, kada je pobedila na konkursku za honorarnog radnika, pa ju je tadašnji urednik, Mihailo Ćurčić, postavio za voditeljku informativnog programa.

Posle izvesnog vremena, Divna Karleuša prelazi na ,,Prvi program”, mada je zauvek ostala dosledna radio emisijama, te je do 2005. godine radila na pomenutom ,,Radiju 101”, najpre kao voditeljka, a kasnije kao i urednica, sve do gašenja radio stanice.

Nakon toga, Divna Karleuša prelazi u ,,Radio Beograd”.

Divna Karleuša navodi da je veoma dugo niko od publike nije znao kako ona izgleda, ali da su je ljudi prepoznavali po glasu kad god bi progovorila. Ističe da se ipak jeste dešavalo da dobija i pretnje, ali da se ni jedna od njih nije ostvarila.

Kao radio voditeljka se često vodila svojim instinktom, te je tako, uprkos zabrani, puštala i nove pesme Svetlane Cece Ražnatović, a kasnije i Lepe Brene, zbog čega je i bila suspendovana, mada sama kaže da se ne kaje, te da bi sve ponovila.

Ime i prezime: Divna Karleuša

Datum rođenja: 25. januar 1958. godine

Mesto rođenja: Ptuj, Slovenija

Zanimanje: radio voditeljka, reality učesnica

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/divna.karleusa.7

Twitter: https://twitter.com/divna_karieusa

Instagram: https://www.instagram.com/divnakarleusa/

Sponzorisano:

Loading...