Branka Sovrlić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Branka Sovrlić je bila jedna od najpoznatijih folk pevačica devedesetih godina, ali se privremeno povukla sa muzičke scene, iako je imala nastupe u inostranstvu, da bi se 2011. godine ponovo na srpskoj sceni pojavila na poznatom muzičkom događaju „Devedesete“, koji je održan 8. oktobra u „Beogradskoj Areni“.

Domaća publika je pamti po vrlo temperamentnim nastupima, te i hitovima kao što su „A tebe nema“; „Lido, Lido, Lidija“; „Lagao si, lagao“; „Nemoj da me moliš, šta ti je“, i mnogim drugim pesmama.

Branka Sovrlić – biografija 

Poznata plava pevačica, rođena je u Mostaru u Bosni i Hercegovini, 1957. godine, a ubrzo se preselila najpre sa porodicom u Skoplje, a sa deset godina i u Niš, gde je stekla obrazovanje i u kome je i otpočela svoju muzičku karijeru.

Loading...

Tokom pohađanja srednje ekonomske škole, Branka se u Nišu bavila ni malo ženskim sportom – džudoom, i bila je prvakinja tadašnje Jugoslavije u pomenutom sportu.

Kako je često boravila i u Makedoniji, zbog oca koji je kao vojno lice tamo bio na službi, u Skoplju je pevala u poznatom dečijem horu sa samo deset godina, te je bez greške naučila da interpretira pesme „Ave maria“ i „Stabat Mater“.

Branka je muzikom je aktivno počela da se bavi već 1984. godine, a kada je i izdala svoj prvi album „Treba mi“, te je od tog perioda pa do danas, snimila ukupno 14 albuma, i učestvovala na brojnim festivalima.

Kako ističe, njene najveće hitove napisao je i komponovao upravo njen današnji suprug Paja.

Branka je udata za muzičkog producenta Sadika Pašića, sa kojim živi u skladnom braku već više od 30 godina, a imaju brojne nekretnine i žive na relaciji Sarajevo – Beograd – Niš – Mostar, te kaže da uživa u njihovom novom ugostiteljskom poslu, kojim su počeli da se bave nakon što su se nastanili u Sarajevu, i u tom gradu imaju dva veoma poznata restorana – „Bosanska kuća“ i „Broadway“.

Muzička karijera Branke Sovrlić 

Kako je već napomenuto, seksepilna Branka je na domaćoj estradnoj sceni, bila na vrhuncu popularnosti osamdesetih i devedesetih godina, a njen „zaštitni znak“, bile su duga plava kosa i dekoltirane i provokativne haljine, te je uvek pored neospornog pevačkog talenta, plenila i vrlo atraktivnim izgledom na svojim nastupima.

Svoj prvi album, Branka Sovrlić je izdala 1984. godine, pod nazivom „Treba mi“, da bi u svom nastavku karijere snimila još trinaest albuma – „Mazo moja“ (1985. godine); „100 godina“ (1986. godine); „I bez tebe živeti mogu“ (1987. godine); „Dođi još jednom“ (1989. godine); „Ti se ni Boga ne bojiš“ (1990. godine); „Ludo srce“ (1991. godine); „Najdraži moj“ (1993. godine); „Mazo, mazo“ (1994. godine); „Medu moj i šećeru“ (1995. godine); kao i „Tebe nema“ (1996. godine); „Crna vila“ (1998. godine); „Osveta“ (2002. godine) i „Opasna žena“ (2005. godine).

Loading...

Iako je privremeno napustila muzičku karijeru, i počela da se sa suprugom bavi ugostiteljstvom, Branka nikada nije prestala da nastupa u inostranstvu, a u Srbiji je nastupila oktobra 2011. godine na muzičkom događaju „Devedesete“.

Iako je to verovatno javnosti manje poznato, Branka Sovrlić je poznata i kao vrsni interpretator sevdalinki (kako kaže, prvo je naučila pesmu „Kiša tiho pada“), kao i starih narodnih pesama, i starogradskih numera.

Danas kakao sama kaže sprema svoj povratnički album, ali u odabiru pesama ne žuri, te želi da se na domaću scenu vrati u punom sjaju, i da pruži svojoj publici isti žar i energiju, koje je pokazala tokom svoje ranije karijere.

Privatni život Branke Sovrlić 

Iako se o emotivnom životu poznate plavuše malo zna, ona nikada nije krila da je njena najveća ljubav io podrška sadašnji suprug Sadik Pašić Paja, sa kojim je 2014. godine proslavila tri pune decenije braka, i za koga se udala davne 1984. godine, kada je i otpočela svoju muzičku karijeru.

Branka kaže da se u svog muža zaljubila „na prvi pogled“, u Sutomoru, gde je bila na gostovanju sa orkestrom Miće Radovanovića, a tada je Paja radio kao estradni menadžer.

Tokom zajedničkog života, ona i njen muž su stekli brojne nekretnine u Sarajevu, Nišu, Mostaru i Beogradu, ali se Branka time ne hvali, a i ne voli da u svoje luksuzne domove pušta novinarske ekipe, posebno nakon nemilog događaja koji se odigrao nakon što su jedne novine objavile slike njene impozantne nekretnine u Sarajevu.

Loading...

Naime, u stan poznate pevačice su upala tri naoružana pljačkaša, koji su se predstavili kao kuriri jedne dostavne službe, te ih je sama pevačica ne sluteći ništa pustila u svoj dom.

Tada je kako kaže preživela veliki stres, te iako je ona lično prošla bez povreda, a pljačkaši su ubrzo uhapšeni, više ne voli da intimu deli sa medijima, te retko ko ima prilike da uđe u njene kuće, osim brojnih prijatelja i saradnika iz sveta estrade.

Svoje stanove u Beogradu, Branka ne izdaje, već se u njima rado susreće sa svojim kolegama kada sa suprugom dođe u srpsku prestonicu, a najbolja prijateljica joj je već više od 15 godine pevačica Marta Savić.

Takođe, Branka ne krije da ključeve od svojih stanova rado daje svojim kolegama kada nastupaju u Beogradu, kako se ne bi mučili da spavaju po hotelima, te su samo neki od njenih prijatelja koje je ugostila u svom stanu u Beogradu – Haris Džinović; Hanka Paldum; Enes Begović i Šemsa Suljaković.

Iako ističe da se odlično slaže sa svim kolegama sa estrade, te da među njima ima i veliki broj baš pravih prijatelja, Branka navodi da je jedina koleginica sa kojom ne razgovara duže od 15 godine, pevačica Zorica Brunclik.

Naime, sukob između dve pevačice, kako Branka ističe, nastao je kada je Brankin suprug Paja u ratu u Bosni i Hercegovini bio zarobljen, i kada je ona strahovala za njegov život, te joj je tada poznata koleginica rekla da na svog supruga zaboravi i „da ga se odrekne“, dok se Branka svim silama trudila da spase svoga muža.

Lepa pevačica i danas u svojoj 61. godini pleni šarmom i mladalačkim izgledom, te kako kaže ne planira da se podvrgne nikakvim estetskim intervencijama, jer je u njeno vreme bilo cenjeno biti i prirodan i negovan, a slobodno vreme sa suprugom provodi na putovanjima, mada u šali kaže da često sama ide jedino u Pariz, gde sa svojim prijateljicama uživa u kupovini brendiranih odevnih komada.

Jedna od zanimljivih situacija iz života prelepe pevačice, jeste i ta da je poznati pevač Toma Zdravković, pesmu „Hej, Branka, Branka“, otpevao po tekstu Miše Markovića, a koja je bila posvećena upravo Branki Sovrlić, za koju je tadašnji poznati kompozitor i tekstopisac, tekođe i pisao pesme.

Ime i Prezime: Branka Sovrlić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1957. godina, Mostar, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/branka.drugiprofil

Instagram: https://www.instagram.com/branka_sovrlic/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...