Bora Santana – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Član poznatog sastava ,,Evrokrem barabe’’, Bora Santana, se do sada okušao i u solo i duo – izvođenju, učestvovao u prestižnom takmičenju ,,Ja imam talenat’’, gde je dospeo i do superfinala, a sada ga svakodnevno gledamo i na TV ,,Pink’’ u popularnom reality show – u ,,Zadruga’’. Ko je ustvari Bora Santana?

Biografija

Bora Marinković, poznatiji pod umetničkim imenom Bora Santana, je rođen u beogradskom naselju Železnik, gde je živeo sa ocem, majkom, bakom i dva brata. Bora je u mladosti bio naročito vezan za majku, koja mu je ispunjavala svaku muzičku želju, naročito u vidu kupovine novih instrumenata na kojima je želeo da se oproba i izučio što bolje svoj talenat.

Sa 7 godina je, uz podršku svoje majke, upisao osnovnu muzičku školu, pa je često bio pozivan od strane popa Dragana da uveliča neka od lokalnih slavlja na svojoj harmonici.

Loading...

Njegova majka mu je neretko plaćala i privatne časove harmonike, a od nje je za 16. rođendan dobio i najnovije klavijature, te je sa njima pratio brojne pevače na različitim veseljima, kako bi zaradio za sebe i svoju porodicu.

Zbog svoje romske nacionalnosti, Bora je u mladosti često bio zadirkivan i maltretiran, a  nikada nije pokazivao agresiju, osim ako ne bi bio lično isprovociran. Od svih članova porodice, kada je u njegovoj 20. godini preminula njegova majka, Bori je ovo najviše palo. Ipak, mediji su iskoristili ovu informaciju u svoju korist, te pisali da je Bora nakon toga morao da prosi, kako bi prehranio porodicu, što su i on i njegovi najbliži odmah demantovali tvrdnjom da je Bora svoj novac uvek pošteno zarađivao, tako što je svirao sa drugim pevačima na veseljima.

Bora je sa svojim prijateljem, kog znamo i kao Dj Vujo, osnovao grupu ,,Evrokrem barabe’’ i njih dvojica su se, pod tim imenom, prijavili na šou program ,,Ja imam talenat’’, u kom su stigli do superfinala, a, nakon takmičenja su promovisani kada su sa Darkom Lazićem snimili duet ,,Najbolje godine’’ i numeru ,,Barabe’’ sa Jelenom Vučković.

Nakon izlaska iz ,,Zadruge’’, posle svojih brojnih osvajanja u kući, ali i onih o kojima se pročulo za vreme i nakon završetka ,,Zadruge’’, Bora je poneo nadimak ,,Kazanova iz Železnika’’. S obzirom na njegove osvajačke uspehe, pročula se i vest da je Bora HIV pozitivan, što je on odmah demantovao i pokušao da zaustavi, jer je znao da će ovakva laž veoma uznemiriti njegovu baku. Kasnije je u jednoj od emisija priznao da je imao kontakt sa velikim brojem žena, ali da ni sa jednom do sad nije bio intiman, što je i voditelje i gledaoce ostavilo u šoku.

,,Zadruga 1’’

Bora Santana je svoje učešće u ,,Zadruzi 1’’ obeležio kao dobar i pristojan mladić, koji izbegava konflikte, te dobio i brojne simpatije ljudi širom nacije. Zbog toga mu je čak i u jednoj od emisija ,,Narod pita Zadrugare’’ gospođa iz Novog Sada ponudila da mu njen muž kupi nov auto, jer je videla na instagramu da se vozi gradskim prevozom, a to nikako ne priliči jednoj zvezdi. Ovu ponudu je Bora kulturno odbio, uz obrazloženje da voli sam da zaradi za svoje potrebe, te nema nikakve potrebe da mu se kupuju tako skupi pokloni.

Ipak, ono što ga najviše izdvaja su njegove ljubavne avanture sa učesnicama ,,Zadruge’’, te su prvu sezonu u njegovom životu obeležile veze sa starletom Senadom Nurkić, poznatijom kao Maca Diskrecija, i Sanjom Stanković.  On je u prvoj sezoni ,,Zadruge’’ rado pričao o svojim uspesima kod pripadnica lepšeg pola, ali njegova baka, koja je pratila ,,Zadrugu’’ od samog početka, nikako nije odobravala njegovu romansu sa Macom.

Iako se trudio da u potpunosti izbegne konflikte sa ostalim takmičarima, Bora je ipak imao manjih nesuglasica sa ostalima, koje su u nekoliko navrata ipak kulminirale. Na primer, imao je žustru svađu sa Miljanom Vračevićem, koji je na njega čak i fizički nasrnuo, te mu je ovaj pripretio susretom sa svojim bratom Stefanom, koji je inače po profesiji bokser, nakon izlaska iz ,,Zadruge’’.

Loading...

Druga osoba sa kojom se često sukobljavao tokom trajanja ,,Zadruge 1’’ je bila Miljana Kulić. Ipak, nakon što je Miljana na svet donela svog sina, Željka, koji je sada poznat kao ,,Prva reality beba’’, Bora je bio među prvima koji joj je čestitao ovaj radostan događaj, a onda je na žurci koju je Miljana povodom rođenja svog prvenca organizovala u svojoj kući u Nišu, Bora je otpevao nekoliko emotivnih pesama.

Nakon izlaska iz reality show – a ,,Zadruga 1’’, Bora je otpočeo vezu sa majkom kontraverzne, tada još maloletne, starete Mine Vrbaški, Ivanom Vrbaški, koja je, isto kao i on, pevačica. Ipak, pominjao je i da mu se dopada i majka druge učesnice ,,Zadruge’’, Sare Reljić, pa je u šali rekao da će je osvojiti po svaku cenu, ali je, zbog velike razlike u godinama, ipak odustao, te je ona sada za njega ,,teta Indira’’.

Bora je između učešća u ,,Zadruzi 1’’ i ,,Zadruzi 2’’ snimio singl ,,Bankrot’’, bez svog ranijeg saradnika Dj Vuje, zbog konflikta koji je izbio dok je Bora bio u ,,Zadruzi’’. Naime, tada je Dj Vuja, koji je bio i osnivač benda ,,Evrokrem barabe’’ izjavio da je izuzetno razočaran Borinom nekoreknošću i izjavio da ga je zbog učešća u ,,Zadruzi 1’’ slava udarila u glavu. Bora do tada nije izgledao kao da se zaista potresao zbog ovih izjava, a izdavanjem prvog singla je jasno stavljeno javnosti do znanja da se ovaj duo rastao.

,,Zadruga 2’’

Bora je još jednom prihvatio ponudu da učestvuje u ,,Zadruzi’’. Nakon ulaska, Bora svoju priču nije promenio. Još uvek je onaj mio i drag dečko iz Beograda, koji hara ženskim srcima, te u šali i priča da se od Zadrugarki ne može pobeći, jer su sve u poteri za njim.

Ipak, on je u ovoj sezoni za svoju izabranicu odabrao Natašu Moskvu. Njoj je obećao ključeve od svog stana, ali i svog srca i već su u najveće započete spekulacije o tome da je ovaj zaljubljeni par već bio i intiman ispred kamera, mada još uvek nije procureo niti jedan snimak tog događaja.

Ipak, bez obzira na sve, Borina šarmerska priroda još uvek dolazi do izražaja, te on i dalje bezazleno flertuje sa ostalim Zadrugarkama, što za sada ne potresa njegovu izabranicu, Natašu.

Loading...

Ono što je šokiralo sve gledaoce jeste situacija kada je tokom jednog direktnog prenosa Bora poljubio Lunu Đogani u rame, na šta je i ona ostala za tečena, a i čitav auditorijum koji je pomno pratio razvoj situacije ispred malih ekrana.

Za sada nam ipak ostaje da vidimo kako će se dalje razvijati stvari između njega i Nataše i da li će u ovoj sezoni neko uspeti da natera Boru da pokaže i svoju agresivniju stranu, ako je uopšte i ima.

Ime i prezime: Borivoje Marinković

Nadimak: Bora Santana, Bora, Boki, Santana, Kazanova iz Železnika

Mesto rođenja: Beograd, Srbija

Zanimanje: Pevač, reality takmičar

Instagram: https://www.instagram.com/borasantana/

Sponzorisano:

Loading...