Biljana Jevtić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Biljana Jevtić je jedna od najpoznatijih srpskih narodnih i folk pevačica, koja je u skladnom braku sa kolegom pevačem Aleksandrom Acom Ilićem, te važi za jednu od retkih javnih ličnosti koja se malo eksponira u javnosti, i koja je svoj status zvezde i stekla i opravdala samo svojim i velikim talentom, te i brojnim hitovima koje je snimila u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Mešu najpoznatije pesme Biljane Jevtić, po kojima je narod i prepoznaje i pamti, jesu hitovi „Evo ti srce na dlanu“; „Proklet da je ovaj život“; „Stariš a ne osetiš“; „Plitak potok“; „Opasna je igra ta“; „Uzmi ago, što ti drago“; „Malo ja, malo ti“; „Suzo jedina“, i mnoge druge.

Biljana Jevtić – biografija 

Poznata srpska pevačica, rođena je u selu Grejač kod Niša, 17. oktobra 1959. godine gde je odrasla i kasnije se školovala u Nišu.

Loading...

Na takmičenju „Prvi glas Srbije“, Biljana je pobedila otpevavši pesmu „Anica ovce čuvala“, kad ju je kao vrlo veliki potencijal i talenat, zapazila kompozitorka i tekstopisac Radmila Todorović, i pomogla joj u daljoj pevačkoj karijeri.

Svoj prvi album, „Biće bolje“, Biljana Jevtić je snimila 1983. godine, za veoma poznatu muzičku i izdavačku kuću iz Sarajeva „Diskoton“, a od tada do danas je snimila ukupno četrnaest albuma, te i dva singla, a učestvovala je i na velikom broju muzičkih festivala i takmičenja.

Od 1989. godine, Biljana Jevtić je udata za svog kolegu pevača Aleksandra Ilića, sa kojim ima sina Ivana, koji je nedavno proslavio osamnaesti rođendan, a koga su dobili 1999. godine, nakon deset godina braka.

Muzička karijera Biljane Jevtić 

Kako poznata pevačica često voli da istakne, za razliku od današnjih „instant zvezda“, ona je za svoj uspeh morala da se izbori velikim radom i zalaganjem, te da je i srećna što pripada „staoj generaciji“ muzičara, jer joj nikada nije bio cilj da živi za „5 minuta slave“ i da je potom svi lako i zaborave.

Nakon pomenutog prvog albuma iz 1983. godine, Biljana Jevtić je nastavila da snima albume za poznate muzičke kuće, „Diskoton“; „PGP RTB“; ZAM“; „Jugdisk“; kao i „PGP RTS“ i „Grand produkciju“, a njenih četrnaest hit albuma su hronološki: „Biće bolje“ (1983.); „Uđi mi u trag“ (1984. godine); „Evo ti srce na dlanu“ (1985. godine); „Ah“ (1986. godien); „Šta sam ti kriva živote“ (iz 1987. godine); „Proklet da je ovaj život“ (1989. godine); „Uzmi ago, što ti drago“ (1990. godine); „Da se ja pitam“ (1992. godine); „Za tebe sam rođena“ (1995. godine); „Da kucnem u drvo“ (1997. godine); „Bogataš“ (1998. godine); „Ko iz kabla kiša lije“ (2001. godine); „Pozovi me na kafu“ (2004. godine) i „Sve se plavi“ (2007. godine).

Biljana je 2014. godine, snimila singl „Slomio si srce“, a 2016. hit pesmu „Najlepše godine“.

Kako je napomenuto, poznata narodna pevačica je učestvovala na brojnim muzičkim festivalima, u periodu od 1991. do 2014. godine, te je osvojila nagrade na „Moravskim biserima“, kao i na baš popularnom festivalu „Lira“, a velike uspehe ostvarila i na „MESAM“- u; te na festivalima „Hit parada“ i „Grand festival“.

Loading...

Danas pevačica povremeno nastupa, te učestvuje i u snimanju muzičkih emisija i šou programa, a kao i njen suprug Aca Ilić, daleko je cenjenija i traženija u dijaspori nego u našoj zemlji.

Zanimljivo je da sa svoji mužem ima samo jednu duetsku pesmu, „Dal’ je to navika“, kojom su i osvojili drugo mesto, ali i nagradu publike, na festivalu „Moravski biseri“, 2013. godine.

Privatni život Biljane Jevtić 

Iako je to retkost na našoj estradi, Biljana Jevtić je od kada se udala 30. septembra 1989. godine, u skladnom braku sa Acom Ilićem, te ponosno ističe da se do danas za skoro tri decenije bračne zajednice nikada nisu posvađali.

Tadašnja svadba poznatog estradnog para, bila je uptiličena za više od 600 zvanica, te je bila i prenošena direktno na TV ekranima, a kuma na venčanju je bila tada poznata voditeljka Suzana Mančić.

Posle dugogodišnje borbe za potomstvo, Biljana je ostala u drugom stanju 1999. godine, baš u vreme ratnih dešavanja u našoj zemlji, te je da bi imala mir i uspela da iznese trudnoću, morala da se iz Beograda preseli na jedno vreme kod svoje drugarce u Nemačku, pa kod Acinih roditelja u Gornji Milanovac, a kada se sve malo smirilo, u avbgustu su se supružnici vratili u Beograd.

U decembru 1999. godine, rodio im se sin jedinac Ivan, koji je prošle godine napunio 18 godina, pa iako je vrlo muzikalan na svoje roditelje, sva je prilika da se neće baviti muzikom niti javnim poslom uopšte, jer je izrazio želju da upiše studije istorije.

Loading...

Na slavlju koje je upriličeno u jednom prestoničkom restoranu, Ivanovom rođendanu su pored školskih drugova, prisustvovali i Acini i Biljanini prijatelji iz sveta estrade – Nada Topčagić; Ljuba Kešelj; Dragan Stojković Bosanac; Suzana Mančić; Mirko Kodić i mnogi drugi.

Kako Biljana ističe, estrada je postala skoro pa pravi „cirkus“, te se novi pevači stvaraju svakoga dana, i niko više ne obraća pažnju na kvalitet i talenat, te su brojne njihove „starije“ kolege, na žalost  ostale bez angažmana, i vrlo su u teškim finansijskim uslovima, a bili su neka od najvećih estradnih imena.

Na svu sreću, ona i njen suprug uvek imaju dosta unapred zakazanih nastupa, te tako i danas rade „punom parom“, jer kako pevačica veruje, narod zna da prepozna kvalitet i da ukaže poverenje dobrim izvođačima, te su ona i Aca uvek rado viđeni na slavljima i veseljima, kako u zemlji i regionu, tako posebno kod naših ljudi, koji žive i rade u dijaspori.

Ime i Prezime: Biljana Jevtić (udata Ilić)

Nadimak: Bilja

Datum i mesto rođenja: 17. oktobar 1959. godine, Niš, Srbija

Zanimanje: narodna i folk pevačica

Visina: 170 cm

Težina: 68 kg

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Biljana-Jevtic-126084994099300/

Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/biljanajevtic/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...