Beki Bekić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Beki Bekić je školski primer puta ,,preko trnja do zvezda”. Mukotrpnim radom na koji je, zbog loše finansijske situacije svoje porodice, bio primoran od malena, uspeo je da se probije i 80 – ih i 90 – ih godina prosto pokori folk muzičku scenu.

Iz nekog razloga se naglo povukao iz aktivnog javnog života, mada se još uvek povremeno pojavljuje na nekim gostovanjima, ali i obavezan sastav ,,Grandovog novogodišnjeg programa”.

Ipak, najčešće se može sresti na privatnim proslavama i diskotekama širom dijaspore.

Loading...

Biografija

Behljuj Behljuji, odnosno Beki Bekić, rođen je 29. novembra 1961. godine u Gusinju,u Crnoj Gori.

Beki Bekić je rođen kao jedno od dvanaestoro dece, te je, zbog teže finansijske situacije u kojoj su bili njegovi roditelji, morao još od osnovne škole da počne da radi neke lakše poslove, a tokom srednje škole se bavio različitim fizikalijama, pa čak izvesno vreme radio na utovaru šljunka.

Posle srednje škole, Beki Bekić se probio i do studija u Beogradu, a tokom života u Beogradu je i odlučio da počne da se bavi muzikom. Najpre je, pored studiranja, nastupao u lokalnom restoranu ,,Radnički”.

Ipak, nakon izvesnog vremena je došao do zaključka da neće moći da se uskladi obaveze oko studija i posla, te je odlučio da napusti studije, uprkos negodovanju njegovog oca.

Nakon izvesnog vremena, čest gost na njegovim nastupima je postao i Šaban Šaulić, koji je prepoznao veliki talenat koji leži u Bekiju, te ga je i ohrabrivao da započne karijeru pevača.

Ubrzo je Beki Bekić postao veliki prijatelj sa mnogim ljudima sa estrade, a nikada za više od 3 decenije njegove karijere nije bio meta skandala.

Beki Bekić je na jednom od svojih nastupa pre nešto manje od 30 godina primetio izvesnu Nadu, koja je skoro 4 godine, kao jedan od njegovih najvećih fanova, dolazila na svaki njegov nastup.

Njih dvoje su ubrzo započeli i vezu, koju su krunisali brakom, a kasnije se iz njihove ljubavi rodila i njihova ćerka Emilija.

Loading...

Karijera

Beki Bekić je počeo da se aktivno bavi pevanjem tokom svojih studijskih dana, kada je pevao u lokalnom beogradskom restoranu ,,Radnički”, kada ga je i primetio veliki as srpske narodne muzike, Šaban Šaulić, i posavetovao ga da nastavi da vežba i da se bavi pevanjem, jer ima dara i može da napravi veliku karijeru.

Početkom 80 – ih godina, Behljuj Behljuji menja ime u Beki Bekić i 1981. godine snima svoju prvu singl ploču u saradnji sa diskografskom kućom ,,Jugodisk”, a na ovoj ploči su se nalazile numere ,,Lažno pismo” i ,,Odlazim na pusto ostrvo”.

4 godine od njegovog objavljivanja prve singl ploče, u saradnji sa PGP RTB – om, Beki Bekić snima i svoj prvi album pod nazivom ,,Meni mala zamera”, na kom su se, pored naslovne numere, našle i pesme ,,Sve što boli ožiljak ostavlja”, ,,Sudbino moja”, ,,Daj, reci da”, ,,Nurija”, ,,Udala se Nusreta”, ,,Pusti me da živim svoj život” i ,,Šta tražiš od mene, udata ženo?”

Sledeće, 1986. godine, ponovo u saradnji sa PGP RTB – om, Beki Bekić objavljuje album pod nazivom ,,Ne zaboravi me”, sa pesmama ,,Hoću da je volim”, ,, Ti si me opila”, ,,Odlazim na pusto ostrvo”, ,,Ti si žena svih vremena”, ,,Žute ruže”, ,,Kunem Drinu i Ćupriju” i ,,Noć sa tobom”.

1987.godine, ponovo u saradnji sa PGP RTB – om, a u pratnji orkestra Dragana Aleksandrića, Beki Bekić objavljuje album pod nazivom ,,Joj, što volim muziku narodnu”. Na ovom albumu, pored naslovne pesme, nalaze se i ,,Ja živim za taj dan”, ,,Nek’ mladence sreća prati”, ,,Ne verujem da je kriv”, ,,Sve bolesti bolov’o sam tvoje”, ,,Ima, imam druga”, ,,Bilo bi ludo”, ,,Moja draga”, ,,Spremam se da odem” i ,,Rak – tak – tak”.

Loading...

Nakon albuma ,,Joj, što volim muziku narodnu”, Beki Bekić prekida saradnju sa PGP RTB – om i počinje da sarađuje sa izdavačkom kućom ,,Diskos”, sa kojom snima i dva albuma:

1989. godine album ,,Alipašin izvor”, koji snima u pratnji orkestra Dragana Aleksandrića, a na kom se, pored naslovne numere, nalaze i pesme ,,Kada bi se vratila”, ,,Meni stara ljubav nedostaje”, ,,Sve je tvoje”, ,,Neka je, nek mirno putuje”, ,,Ima vremena”, ,,Hoće da me žene”, ,,Nije mene zarobila krčma”, ,,Nema više srećnih” i ,,Hajde da se spojimo”;

1991. godine, uz orkestar Zorana Starčevića, album ,,Život je tamnica”, sa pesmama ,,Život je tamnica”, ,,Mene je volela”, ,,Ja imam jedan život”, ,,Sklopi oči”, ,,Greh”, ,,Ti i ja, srca dva”, ,,Srce ranjeno” i ,,Ja zbog tebe pijem”.

Ipak, posle ova dva albuma, Beki Bekić donosi odluku da započne saradnju sa ,,Zam, ZaM” produkcijom, u saradnji sa kojom snima 5 albuma:

– 1992. godine album ,,Beki”, na kom se nalaze pesme ,,Srećan dan je”, ,,Reci joj, reci”, ,,Uzmi, rode, sa izvora vode”, ,,Zdravo da ste, lepe žene”, ,,Treznim se od ljubavi”, ,,Možda te još volim”, ,,Marama šarena”, ,,Pomozi mi, majko”, ,,Cigani” i ,,Imam jedno pitanje”.

– 1993. godine album ,,Šećeru moj”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i ,,U godini jedan dan”, ,,Ista kuća, isti broj”, ,,Ludi mesec”, ,,Kako decu da delimo?”, ,,Veselo srce”, ,,Pomozite drugovi”, ,,Stari pesnik”, ,,Zašto me ostavljaš ti?”, ,,Život lutalice” i ,,Šta sam ti ja?”.

– 1995. godine izlazi još jedan album pod nazivom ,,Beki”, na kom se nalaze pesme ,,Sokolica”, ,,Prodavac samoće”, ,,Okreni stranicu”, ,,Uno, due, tre”, ,,Otac”, ,,Kad ljubav jednom prođe”, ,,Daj mi, majko, drugo srce”, ,,Konobar”, ,,Ne traži sreću u meni”, ,,Meni uvek nešto nedostaje”, ,,Otac”, ,,Samo ja s tobom nikada” i ,,Radije ću živeti sam”.

– 1997. godine izlazi album Bekija Bekića pod nazivom ,,Zlatija”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i ,,Zora mi vraća kusur od sreće”, ,,Dan za danom”, ,,Kaži pravu reč”, ,,Došlo vreme da udajem ćerku”, ,,Dunja sa ormara”, ,,Čarlama”, ,,Sad mi se u lice smeješ”, ,,Košulja mi pocepana”, ,,Ja sam ti se, majko, promenio”, Lepa Kosovka” i ,,Planine”.

– 1999. godine objavljuje album ,,Beki”, sa pesmama ,,Leptir”, ,,Što me zaboravljaš”, ,,Kiša pada, kuća mi propada”, ,,Bojim se samoće”, ,,Jači od sile zla”, ,,Gajio sam ruže”, ,,Crvena reka”, ,,Jesen dođe, rano moja” i ,,Rani me, rani”.

Nakon saradnje sa ,,ZaM, ZaM” – om, Beki Bekić snima još 4 albuma i to sa ,,Grand produkcijom” 2004. godine – ,,Boja mastila” i 2013. godine ,,Crni dijamanti”, sa ,,Gold audio video” 2008. godine album ,,Veliko srce” i 2012. godine sa ,,SEZAM produkcijom” ,,Tebi pjevam, oj, Gusinje moje”.

Ime i prezime: Behljuj Behljuji

Nadimak: Beki Bekić

Datum rođenja: 29. novembar 1961. godine

Mesto rođenja: Gusinje, Crna Gora

Zanimanje: Pevač narodne muzike i kompozitor

Instagram: https://www.instagram.com/bekibekic1961/

Sponzorisano:

Loading...