Baki B3 – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Baki B3 je bratanac popularne braće Đogani – Đoleta i Gagija, a čijim je stopama i krenuo, te 90 – ih godina bio jedna od zvezdi srpske dance scene, ali se kasnije prebacio na drugi žanr, te postao pevač turbo – folka.

Čak i dan danas je njegova pesma ,,Olovna ruka” jedna od najpopularnijih numera na žurkama širom Srbije.

Biografija

Andrija Đogani, aka Baki B3, rođen je 28. novembra 1971. godine u Beogradu, u naselju Mirijevo, gde je živeo sa roditeljima i bratom i sestrom. 1979. godine, kada je Andrija imao 8 godina, ovaj ogranak porodice Đogani se preselio u Zemun, u kom i danas živi.

Loading...

Inače, Andrija nije njegovo pravo ime. Nakon njegovog rođenja, njegovi roditelji su mu dali ime Bajrus Đogaj. Ipak, kao što je bio slučaj i sa ostalim članovima porodice Đogani, i on je promenio svoje ime, te u te svrhe izabrao ime Andrija, a prezime je promenio po ugledu na svoje stričeve Gagija i Đoleta i tako postao deo najpopularnijeg porodičnog dens tria 90 – ih godina na teritoriji Srbije.

Andrija nikako nije imao srećno i bezbrižno detinjstvo. Naprotiv. Od malena je prisustvovao brojnim svađama svojih roditelja, koje su odjekivale čak do ulice. Njegov otac, Isidor, je često pio, te je njegova majka obično odlazila kod svojih roditelja na izvesno vreme, sve dok na kraju nije ostavila decu kod svog muža i njega zauvek napustila.

Kako je vreme odmicalo, Andrijina rođena sestra se udala, a brat otišao da se snalazi, Baki je ostao sam sa ocem pijanicom, pa je i on često napuštao kuću. Andrija Đogani je neretko spavao u napuštenim zgradama i starim automobilima, a, s obzirom na to da je često bio na rubu egzistencije, često je krao, zbog čega je često privođen, a u nekoliko navrata i odvođen u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

Iako su sestra, brat i majka na neki način nestali sa radara, nisu svi Bakiju okrenuli leđa. Nakon što je  trećem razredu osnovne škole Andrija izbačen iz škole, brigu o njemu su preuzeli Đole Đogani i njegova majka, te su ga upisali i u vanrednu večernju školu.

Ipak, Andrija je kao navučen nastavio po starom, te je već sa 15 godina završio u Centralnom zatvoru iz kog je, posle 3 meseca robije, prebačen u Popravni dom za maloletnike u Kruševcu, gde je odležao još 2,5 godine.

Za sve to vreme, njega Đole Đogani nije napuštao, te ga je često posećivao i bio mu velika podrška i savetodavac, te je Baki B3 uspeo i da završi osnovnu školu dok je robijao. Ipak, zajedno sa još jednim zatvorenikom iz popravnog doma, Andrija je pokušao bekstvo, što mu je samo dodatno produžilo kaznu zatvora. Nakon toga, Andrija je odslužio još 2 zatvorske kazne i to u Valjevu i u Padinskoj skeli.

Nakon što je izašao iz zatvora, Đole Đogani je još jednom pokušao da mu se nađe i izvuče ga iz legla kriminala, te ga je pozvao da sa njim započne novi žanr u srpskoj muzici – dens. Igrajući u plesnoj školi ,,Đogani Fantastico”, Andrija Đogani, aka Baki B3, je zavoleo muziku i odlučio da će to biti njegov poziv, te je, samim tim, zaboravio sve samoubilačke misli koje su ga do tog perioda morile.

1996.godine, Andrija Đogani upoznaje i Ivanu, sa kojom kasnije pliva u bračnim vodama i, kao kruna njihove ljubavi, 1999. godine, rađa se njihova ćerka Anđela. Ipak, nakon samo 4 godine braka, ovaj par je odlučio da se razvede, ali je, zbog ćerke, i dan danas u dobrim odnosima.

Loading...

Karijera

Nakon što je izašao sa odsluženja poslednje zatvorske kazne, Andriji je Đole Đogani ponudio da počne da igra u njegovoj plesnoj školi ,,Đogani fantastiko”. Andrija je pristao, te mu se ovakav život mnogo dopao, a bratanac i stric su čak uspeli da na naše tle donesu i novi žanr plesa – dens. Nakon igranja u nekoliko spotova grupe ,,Đogani”, Andrija Đogani se pojavljivao kao igrač i u spotovima grupe ,,Funky G”, Ivana Gavrilovića i mnogih drugih.

Zatim je Đole Đogani, 1996. godine, još jednom pogurao Andrijinu karijeru, te mu pozajmio 1000 maraka, od kojih je Andrija, pod pseudonimom Baki B3, snimio svoj prvi solo album ,,5 minuta”. Pored istoimene numere, na ovom albumu su se našle i sledeće pesme: ,,Ljubav mi daj”, ,,Zbog nje”, ,,Intro”, ,,Dobro izgleda”, ,,Ti voliš me”, ,,Nema pravde” i ,,Odlazim, bežim”.

Prvi album Bakija B3 je naišao na brojna odobravanja, te je on već sledeće godine, to jest, 1997. godine, snimio drugi album ,,Govorim o ljubavi”, na kom se nalazi i njegova najpopularnija pesma ikad ,,Olovna ruka”. Pored ove dve numere, tu su i ,,Ljut sam kao pit”, ,,Nebo spušta se”, ,,Ja sam lud”, ,,Život si ti”, ,,Aktuelan stan” i ,,Sudar”.

Nakon dvogodišnje pauze, Baki B3 je 1999. godine objavio i svoj treći album, samo što ovaj put to nije bilo u sopstvenoj režiji, već za popularnu muzičku kuću ,,City records”. Njegov treći album ,,Blokada” je, pored istoimene numere, sadržao i ,,Nikad više”, ,,Hajde”, ,,Mrak”, ,,Keš”, ,,Daću sve”, ,,Modro oko” i ,,Koga ljubiš”.

Njegov četvrti album je izašao 2001. godine i nazvan je ,,Da nema me”, a ova numera je postala i jedna od najpopularnijih te godine, a, pored nje, na albumu su se našle i pesme ,,Ljubav za ljubav”, ,,Tanana”, ,,7,8 puta”, ,,100 srca”, ,,Ostaću sam”, ,,Mislio sam” i ,,Potonuo sam skroz”.

Loading...

2007.godine se Baki B3 seli u produkcijsku kuću ,,VIP records”, gde objavljuje i svoj peti solo album ,,Kao grom” sa pesmama ,,Luda glava pijana”, ,,Ljubavna mašina”, ,,Reci mi da znam”, ,,Halo, halo” i ,,Čovek koji trag ne ostavlja”.

2008.godine se ipak vraća produkcijskoj kući ,,City records”, te objavljuje album ,,Pazi”, na kom se nalaze pesme ,,Dekodiraj”, ,,Malena”, ,,Tvorza”, ,,Gori vatra”, ,,Daleko si” i ,,Molim se Bogu”.

2009.godine izlazi i njegov album ,,Plavi led”, sa pesmama ,,Zovi”, ,,Vrag”, ,,Mala”, ,,Frka mi je za njom”, ,,Bojana”, ,,Poslednji poziv” i ,,Jedini čovek”.

Tokom 90 – ih godina je Baki B3 snimio i nekoliko dueta, od kojih se ističu ,,Ljubomora”, koju je snimio sa Romanom Panić, i ,,Kažeš da me voliš”, sa Vesnom Vukelić Vendi”, a od 2012. godine niže i singlove kao što su ,,Kopakabana”, a i duete, kao što je bio ,,Ravaq”, koji je snimio sa Lepim i Đoletom Đoganijem.

Reality

2010.godine je Baki B3 odlučio da uđe na ,,Farmu”, gde je upoznao Katarinu Živković, koja mu se istinski dopala, ali između njih dvoje nije bilo ničega.

Nakon izlaska iz ,,Farme” se spekulisalo da je u nekoj vrsti romanse sa Nelom Biljanić, te su oboje pozvani da učestvuju u reality – ju ,,Parovi”, ali je Baki B3 to odbio, da bi 2015. godine opet ušao na ,,Farmu”.

Ipak, 2018. godine je odlučio da se povinuje produkcijskoj kući, te ušao u ,,Parove”, ali do sada, kao ni u prethodnim učešćima, nije bio sklon skandalima, niti konfliktima sa ostalim ukućanima.

Ime i prezime: Bajrus Đogaj, kasnije promenjeno u Andrija Đogani

Nadimak: Baki, Baki B3

Datum rođenja: 28. novembar 1971. godine

Mesto rođenja: Beograd, Srbija

Zanimanje: Pop i dens pevač i denser

Facebook: https://www.facebook.com/baki.b3.official

Instagram: https://www.instagram.com/bakib3official/

Sponzorisano:

Loading...