Andrija Milošević – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Jedan od najtalentovanijih i najpoznatijih glumaca sa naših prostora, Andrija Milošević, rodđen je u Crnj Gori, ali duži niz godina radi i živi u Beogradu.

Osim što se bavi glumom, Andrija se neretko pojavljuje i kao voditelj u TV emisijama, a oni koji ga privatno poznaju kažu da je izuzetno šarmantan i duhovit.

Biografija

Mesto rođenja Andrije Miloševića je Podgorica, Crna Gora, od oca Peka i majke Vere. Njegov otac je preminuo 06.07.1978. godine. Velibor Milošević je Andrijin mlađi brat.

Loading...

Andrija je odrastao u Nikšiću, gde je i završio jedan deo svog školovanja, u Podgorici je išao u srednju školi, a uporedo je pohađao i srednju Muzičku školu, gde je savladao i sviranje na klaviru.

Dok je bio mali, Andrija je imao želju da jednog dana postane fudbaler. U mlađim danima je bio član fudbalskog kluba „Sutjeska“ iz Nikšića. No, ljubav prema današnjoj profesiji je ipak preovladala, te je odlučio da se pridruži „Pionirskom“ pozorištu, gde je pohađao časove Vanje Popović.

Sa 16 godina upisao se na Akademiju dramskih umetnosti, koja se nalazi na Cetinju, i klasom, kojoj je pripadao, rukovodio je Boro Stjepanović.

Još dok je studirao, Andrija je igrao neke značajne uloge, najviše sarađujući sa Milanom Karadžićem, rođenim bratom Mime Karadžića. Diplomska predstava sa kojom je u roku završio Akademiju je „Gospođica Julija“.

1999.godina predstavlja početak karijere ovog talentovanog glumca, a od 2000. godine, preselivši se za Beograd, igrao je u više od 40 predstava koje su igrane u različitim pozorištima, zatim u filmovima, televizijskim serijama, bavio se i voditeljskim poslom gde se najviše istakao u emisijama „Tvoje lice zvuči poznato“ i „Survivor“.

Voditeljska i glumačka karijera

Od 2000. godine, karijera Andrije Miloševića kreće uzlaznom putanjom. Tad ga je Svetozar Cvetković, tadašnji direktor „Ateljea 212“, a takođe Andrijin kolega, pozvao da glumi u predstavi „Kaput prljavog čoveka“. U seriji „Mješoviti brak“ igrao je od 2003. godine u ulozi Banja i nakon te uloge, mnoga vrata na filmu i televiziji su mu bila otvorena.

Andrija je od početka sebe doživljavao kao pozorišnog glumca, te i pored činjenice da je postao popularan na televiziji, on nije napustio pozorište. Igrao je u velikom broju pozorišnih predstava, preko 40, a neke od najpoznatijih su: „39 stepenika“, „Krčmarica Mirandulina“, „Zlatni lančić od bižuterije“, „Pevaj, brate“, „Pevaj, brate 2“, „Tamo i nazad“, „Ukroćena goropad“, „Samo za tvoje uši“, „Iza kulisa“, „Dekameron“, „Tre sorelle“, „Zmijsko leglo“, a takođe i u mnogim drugim komadima.

Loading...

U filmu koji nosi naziv „Opet pakujemo majmune“ je dobio ulogu nakon ponude crnogorske rediteljke, Marije Perović, a nakon toga je zajedno sa Slobodom Mićalovič igrao u predstavi „Tre sorelle“. Sve su ovo glumački počeci sada već čuvenog glumca. Nakon uloge u serijalu pod nazivom „Karađorđe i pozorište“, Andrija je 2005. godine osnovao svoju produkcijsku kompaniju koja se zove „Udruženje ljubitelja filma“.

Neki od najpoznatijih filmova i TV serija u kojima je Andrija Milošević ostvario zapažene uloge od 1999. godine pa sve d0 2010. su: „Moja porodica, privatizacija i ja“, „U ime oca i sina“, „Karađorđe i pozorište“, „Mješoviti brak“, „Pogled sa Ajfelovog tornja“, „Opet pakujemo majmune“, „Promeni me“, „Konji vrani“, „Ne daj se, Nina“, „Gledaj me“, „To toplo ljeto“, „Naša mala klinika“, „Pare ili život“. Svi ovi filmovi i serije režirani su od strane čuvenih reditelja sa naših prostora, a neki su rađeni i u koprodukciji sa hrvatskim, crnogorskim i bosanskim scenaristima.

Od 2010. godine pa sve do danas, Andija je igrao u sledećim tv serijama i filmovima: „Pevaj, brate“, „Nepobedivo srce“ (koje su se snimale 2011. godine), „Na putu za Montevideo“ (iz 2013. godine), „Budva na pjenu od mora“ (serija na kojoj se radilo od 2012. do 2015. godine), „Andrija i Anđelka“ (serija humorističkog karaktera, koju je radio sa Anđelkom Prpić, iz 2015/2016. godine), „Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš“ (2015. godina), „Ubice mog oca“ (serija krimi žanra iz 2017. godine), „Biser Bojane“ (film koji je režirao Milan Karadžić, 2017. godine), „Komšije“ (takođe u režiji Milana Karadžića, serija se snimala od 2015. do 2018. godine).

Karijeru tv voditelja započeo je na TV Prva, dobivši poziv da bude voditelj emisije „Survivor“. Prva sezona ovog TV šou programa je snimana u Panami, a druga i treća sezona su snimane na Filipinima, dok je za četvrtu sezonu bila odabrana Kostarika.

Voditeljka, ujedno i njegova dobra prijateljica, Marija Kilibarda mu je bila partnerka prilikom vođenja „Prvog glasa Srbije“. Ovo šou takmičenje je prikazivano dve sezone, a šou program „Tvoje lice zvuči poznato“ su takođe zajedno vodili, jednu sezonu. Kasnije je postao deo žirija ovog programa, kao i u „Audiciji“ koja se prikazivala na TV Pink.

Pored navedenih glumačkih kvaliteta, Andrija Milošević je čuven i kao izvrstan šoumen, u planu ima i izdavanje muzičkog albuma, mada nema u planu da se preorijentiše na pevanje, jer ipak je gluma ono što najviše voli da radi.

Loading...

Privatni život Andrije Miloševića

Dugo vremena je Andro, odnosno Banjo, kako je poznat među svojom publikom, bio jedan od najpoželjnijih neženja u Srbiji. Upravo iz ovog razloga, mediji su ga povezivali sa raznim lepoticama, kako onima koje su poznate javnosti, tako i sa onima manje poznatim.

Bilo kako bilo, Andrija je sa svojom koleginicom Aleksandrom Sandrom Tomić u ozbijnoj vezi. Iako su na početku bili jako dobri prijatelji, ljubav se rodila, te sad i sarađuju zajedno na realizaciji serije „Pazi šta želiš“, koju Banjo producira, a glavnu žensku rolu ima upravo Aleksandra.

Kako je sticao veliku popularnost, to mu je donelo i one negativne stvari koje ona, neminovno, nosi sa sobom. Naime, devojka iz Beča, po imenu Izabela, uznemiravala je Andriju dosta dugo, tvrdeći da je verena za njega. Ono što se zaista krije iza ove neprijatne priče jeste to da je neko na Fejsbuku napravio lažni profil sa Andrijinim podacima, te se dopisivao sa spomenutom Izabelom.

Ono što je alarmiralo Andriju, jeste izjava ove devojke da mu je poklonila automobil i dala novac (spominjala se cifra od 20.000 evra). To je bio signal da Andrija celu priču prijavi policiji, ali i pored svega je Izabela nastavila da ga proganja i uznemirava, odbijajući da poveruje da se neko samo piogravao sa njom.

Među javnim ličnostima, Andrija Milošević ima veliki broj prijatelja. Opšte je poznato da je sa kolegom i saradnikom Milanom Kalinićem u jako dobrim odnosima.

Od ostalih javnih ličnosti sa kojima se Andrija druži i u odličnim je odosima, treba spomenuti Ivana Ivanovića, našeg proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića, glumca Viktora Savića i glumicu Anđelku Prpić, Milutina Mimu Karadžića, kao i njegovog brata Milana, Marijanu Mićić i Mariju Kilibardu.

Ali je svakako jedan od njegovih najboljih i najbližih prijatelja bio glumac Marinko Madžgalj, koji nas je, na žalost, veoma rano napustio, preminuvši od karcinoma pankreasa od kojeg je oboleo veoma mlad.

Smrt svog kolege i jednog od najboljih i najbližih prijatelja, veoma jako je pogodila Andriju i to je podneo izuzetno teško.

Velika se buka digla kada je Andrija, u toku jedne predizborne kampanje, koja je upravo tada bila u jeku, pojavio u reklami za sok.

Kako niko tada nije znao da je to reklama, a povrh svega, videći bilborde sa Andrijinim likom koji je na njima veoma ozbiljan i u parnom odelu, javila se sumnja da je Andrija Milošević otpočeo političku karijeru.

Svemu tome je doprinelo i to što je na slici pored Andrije pisalo i „zaokružite 20“.

Na kraju ove cele priče se ispostavilo da je Andrija Milošević bio zaštitno lice te poznate kompanije koja ga je angažovala da snimi reklamu povodom 20 godina uspešnog poslovanja.

Jedna priča iz glumčevog privatnog života je vrlo zanimljiva, iako se on trudi da privatni život zadrži za sebe. Naime, on je, još dok je živeo u Podgorici, radio kao raznosač novina, zajedno sa svojim tadašnjim drugovima.

Kako je u tom vremenu nemaština bila posvuda, to se i sam Andrija snalazio da dođe do novca na razne načine, kako bi uspeo da završi školu jer njegova porodica nije bila preterano imućna.

Ono što Andrija Milošević ne krije jeste da mu je tokom studiranja bilo jako teško, da se snalazio na razne načine, nekada čak i veoma teško dolazio do neophodnog novca, zbog čega je u periodu studija na Cetinju ponekad i po godinu dana nosio istu trenerku i patike.

Platu koju je zarađivao još kao student, igrajući u pozorištu, koristio je da plaća rentu za stan.

U Beograd se doselio kod devojke sa kojom je tada bio, a takođe, Andrija ne krije da mu je od velike pomoći bio i glumac Goran Jevtić. On mu je našao jedan od prvih poslova, gde je Andrija bio glasovni glumac, da bi kasnije dobio i angažman u već spomenutoj predstavi koja se igrala u „Ateljeu 212“.

Datum rođenja: 06. avgust 1978. godine

Visina: 185 cm

Težina: 79 kg

Sponzorisano:

Loading...