Andreana Čekić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Andreana Čekić je ljupka i razdragana crnka, koja već više od 15 godina svojim stasom, glasom i harizmom osvaja srca publike i puni tiraže različitih magazina.

Osim stasa, Andreanu Čekić posebnom čini što od početka njene karijere, još davne 2003. godine, pa sve do danas, nije bila umešana ni u jedan dugotrajan skandal, po kome bi je i kasnije generacije pamtile, već njeno ime odzvanja jedino kada ljubitelji pop – folk muzike žele da pojačaju svoj užitak u provodu.

Andreana Čekić je širem auditorijumu postala poznata učešćem u takmičenju Zvezda Granda, na kom je osvojila 6. mesto, a potom je i tu trenutnu popularnost pametno usmerila da od sebe napravi veliku estradnu zvezdu.

Loading...

Biografija

Andreana Čekić je rođena 23. avgusta 1984. godine u manjem mestu Kozarska Dubica, na teritoriji Bosne i Hercegovine. Nakon što se njena majka Sonja razvela od njenog oca kada je Andreana imala svega 18 meseci, odvela ju je u Beč, u kom je Andreana završila osnovnu školu, a potom i srednju ekonomsku školu.

Danas njena mama živi u Beču, dok se otac preselio u Rusiju, a Andreana ima i brata Srđana sa očeve strane. U Kozarskoj Dubici je ostala samo Andreanina baka, koju se trudi da što češće posećuje.

Andreana peva od svoje 19. godine, kada je počela sa bendom da nastupa u kafanama, na splavovima, u klubovima i diskotekama, a tada se i zaljubila u svog klavijaturistu Ivana Miladinovića.

Skoro 2 godine je Andreana Čekić živela privatno sa svojom koleginicom Vanjom Mijatović na Bežanijskoj kosi, nakon čega je sebi kupila stan na Voždovcu.

2016.godine se Andreana Čekić udala za svog dugogodišnjeg dečka i kolegu, Ivana Miladinovića. Par se venčao maja te godine u restoranu Inter Hollywood, u naselju Ledine u Beogradu ispred 500 zvanica, među kojima su bili njihovi kum i kuma, Darko Lazić i Ana Sević, kojima je i Andreana kumovala na svadbi, a, pored njih, od poznatih ličnosti su na svadbi bili i Snežana Đurišić, Katarina Živković, Katarina Grujić sa dečkom Buhom, Petar Mitić, Milan Mitrović, Milan Dinčić Dinča, Jelena Gerbec, Aleksandar Sofronijević, Slađa Allegro i Ljuba Aličić, koji je svojom izvedbom i rasplakao pevačicu. Crkveno venčanje ovog para je održano sledeće, odnosno 2017. godine, takođe u maju.

Iako je planirala da se na svojoj svadbi ne lati mikrofona, Andreana Čekić je ipak odlučila da svom suprugu ispuni želju i otpeva mu pesmu ,,Slađano moje, slađano”.

Iako nisu toliko često bili meta žute štampe, brak Andreane Čekić i Ivana Miladinovića je imao i svoje burne momente. Najpre je Andreana Čekić izgubila bebu, što je neverovatno hrabro podnela.

Posle toga, njihov brak je potresao skandal, kada je izvesna starleta Gordana Terzić na društvenim mrežama počela da objavljuje kako je Ivan Miladinović zaljubljen u nju, te da joj šalje poruke i želi da je vidi. Andreana je na ove optužbe samo imala da izjavi da starleta u pokušaju jednostavno traži publicitet i to je to.

Loading...

Ipak, Andreanin i Ivanov brak je doživeo krah kada je Ivan prebio jednog od manekena sa Andreaninog spota, zbog čega se par razišao, ali se posle 3 meseca odvojenosti , avgusta 2017. godine, Ivan vratio u Andreanin stan na Voždovcu.

Uprkos tome, činilo se da će Andreana Čekić i njen suprug Ivan Miladinović dugo uživati u skladnom i srećnom braku. Ipak su se njih dvoje poznavali godinama pre nego što su započeli vezu, a takođe su dugi niz godina i bili u vezi pre nego što su se odlučili na sledeći korak. Njih dvoje, na prvi pogled, deluju kao dve osobe koje dele zajednička interesovanja i veoma se lepo dopunjuju.

Ipak, krajem 2018. godine, Andreana Čekić i Ivan Miladinović su najavili razvod braka, na veliko zaprepašćenje javnosti. Iako se dosta spekulisalo zbog čega će do samog razvoda doći, par je jednostavno rekao da smatra da je tako najbolje i da, od momenta kad su nezvanično stavili tačku na njihov brak, funkcionišu bolje nego ikad. Čak, štaviše, Ivan još uvek živi u Andreaninom stanu dok ne sredi svoj koji je nedavno kupio. Čak je i njena mama došla iz Beča na neko vreme kod njih.

Iako su neki novinari pokušali da spoje pevačicu sa kolegom Emirom Đulovićem, u čijem društvu je uslikana nekoliko puta, nema konkretnih dokaza da su njih dvoje započeli ikakvu romansu.

Ono što ostaje nepoznanica, ali bi realno i trebalo da ostane intima ovog bračnog para, jeste koji je tačan razlog razvoda. Da li je to možda činjenica da ipak nisu mogli da prebrode zajedno gubitak bebe ili Andreana ipak nije tako mirno reagovala na činjenicu da postoji mogućnost da ju je suprug prevario ili se pak saznalo da je zaista jeste prevario. Možda mu čak Andreana nije oprostila ni napad na manekena, trebalo bi da ostane među njima, mada se novinari trude da ipak iskopaju što više detalja.

Loading...

Za Andreanu Čekić kolege i prijatelji imaju samo reči hvale. Po njihovim rečima, za razliku od većine drugih estradnih umetnika, osmeh sa Andreaninog lica ne nestaje ni kada se kamere ugase. Svi oni je doživljavaju kao jednu duhovitu i vedru, komunikativnu devojku, pored koje se svi osećaju posebno. Iako prvenstveno drugarica i kuma Ane Sević, Andreana Čekić je i svom kumu, Darku Laziću, bila jedna od najvećih podrški nakon nesreće koju je doživeo.

Uprkos tome što važi za jednu od retkih estradnih umetnica koje nisu sklone skandalima, a važi i za veoma prijatnu koleginicu i velikog prijatelja, u javnost je ipak dospeo jedan skandal ovog tipa vezan za Andreanu Čekić.

Naime, Andreana je bila veoma bliska sa našim poznatim stilistom Sašom Vidićem, koji je izvesno vreme čak bio i njen lični stilista. To je, nažalost, i dovelo do njihovog konflikta i prekida prijateljstva.

Naime, jednom prilikom je Andreana Čekić u javnosti izjavila da Saša Vidić haljine namenjene Seki Aleksić daje Andreani, jer je Seka, prema njegovim rečima, obična ”debela svinja” koja ni u šta drugo ne bi mogla da se uvuče. Na ovaj način je Andreana stvorila potencijalni problem Saši Vidiću sa Sekom, ali i sa drugim umetnicima.

Kako je već poznato, Saša Vidić nije slab na rečima i ne preza da se suprotstavi nikom, te je započeo medijski rat sa svojom drugaricom, što je na kraju rezultiralo prekidom nekada izuzetno skladnog prijateljstva.

Andreana Čekić je takođe poznata po tome što redovno izjavljuje kako ne oseća nikakvu odbojnost prema estetskoj hirurgiji, te da je, štaviše, i sama podvrgnuta jednom takvom zahvatu, odnosno, operisala je nos 2017. godine, zbog brojnih kompleksa koje je godinama vukla za sobom. Ipak, većina pretpostavlja da ovo nije bio jedini estetski zahvat kojim se Andreana podvrgnula, jer sve manje liči na sebe vremenom, mada ona vešto izbegava da o tome govori u javnosti.

Zbog toga je u nekoliko navrata i izjavljivano da Andreana Čekić sve više postaje jedna od sestara iz reality klana Kardašijan. Ono što, pak, priznaje jeste da se bori sa viškom kilograma i da smatra da još dodatno treba da smrša. Zbog toga se podvrgnula i posebnom režimu ishrane, koji bi trebalo da reši njen problem.

Iako već odavno odrasla i stasala žena, Andreana Čekić se još uvek najviše obraduje različitim lutkama, kojih već ima dosta u svojoj privatnoj kolekciji, a čak je priznala i da ih često sama kupuje kada ode na različita putovanja, kao uspomene.

Pored muzike, Andreana Čekić je fascinirana i arhitekturom i dizajnom. U nekoliko navrata je i sama u različitim intervjuima pričala da je, kao mala, od VHS kaseta dizajnirala različite kuće i puteve.

Sada, kada je već odrasla i kada je tehnologija uznapredovala, Andreana Čekić u slobodno vreme u programima koje ima u kompjuteru stvara različite građevine.

Kako je sama rekla, volela bi da jednog dana sebi priušti vilu, koju će sama dizajnirati i dekorisati u kombinovanom stilu moderne arhitekture i dizajna i viktorijanskog perioda.

Karijera

Andreana Čekić je započela pevačku karijeru još 2003. godine, sa nepunih 19 godina. Tada je nastupala po različitim diskotekama, kafanama, klubovima i splavovima sa svojim bendom, čiji je član bio i njen, sada već bivši, suprug Ivan.

Nešto kasnije, tokom pete sezone Zvezda granda, Andreana Čekić je 2011/2012 okušala svoju sreću, ali nije uspela da se plasira u finale. Prema rečima nekih medija, jedini razlog zbog kog se Andreana Čekić nije plasirala u dalje takmičenje jeste zbog toga što se saznalo za njen kućni video, koji bi ubrzo postao dostupan javnosti. Andreana Čekić je ove navode demantovala, uz opasku da bi ga i ona rado pogledala ako ga nađu.

Ipak, to je nije sprečilo da vredno radi i prijavi se i sledeće godine na isto takmičenje, kada je publiku oborila na noge naročito svojim izvedbama pesama Svetlane Cece Ražnatović, koja se najčešće nalazila na repertoaru, a na koju ju Andreana svojim izgledom i interpretacijom neverovatno podsećala. Ipak, Andreana Čekić je izjavila da joj Ceca jeste idol, ali da nipošto ne želi da je imitira i kopira, već da oformi svoj lični pečat. Te godine je Andreana na takmičenju odnela 6. mesto, a pobedu je odneo Darko Martinović.

Posle finala Zvezda granda, Andreana Čekić počinje aktivno da snima numere.

2012. godine su najpre objavljene pesme ,,Hendikep”, ,,Zaplakaće oči moje” i pesma ,,Naraspoložena”, koja je praćena spotom rađenom u režiji Harisa Dubice.
Sledeće, 2013. godine, Andreana Čekić objavljuje singl ,,Viski”, takođe praćen spotom u režiji Harisa Dubice.

Posle dvogodišnje pauze Andreana Čekić 2015. godine nastavlja aktivno da snima i te godine izlaze njene najnovije numere – ,,Rođena da plačem”, zatim duet sa Slobodanom Vasićem ,,Nevreme” i veliki hit te godine ,,Kraljica u zlatu”, za koji je spot režirao Dejan Marković.

2016. godine je Andreana Čekić objavila i numeru ,,300 svatova”, koju je režirao Liora Babadosta, a 2017. i numere ,,Blago suzama”, u režiji Borisa Zeca, i ,,Ma samo me gledaj”, u saradnji sa diskografskom kućom Silver production.

Već 2018. godine izlaze i 4 nove pesme: ,,Zauvek ti pripadam”, za koju je spot režirao Andrija Beloica lično, ,,Presveto i grešno”, u režiji Uživoteke, duet sa Mr. Sharanom ,,Kraljevi falša”, za koji je sport urađen u saradnji sa diskografskom kućom Sharan concept, i duet sa Emirom Đulovićem ,,Cipele”, za koji im je spot režirao Goran Matijević.

Sada nam samo preostaje da vidimo čime će nas Andreana iznenaditi u 2019. godini.

Ime i prezime: Andreana Čekić

Datum rođenja: 23. avgust 1984. godine

Mesto rođenja: Kozarska Dubica, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop – folk pevačica

Facebook: https://www.facebook.com/andreanacekiic/

Twitter: https://twitter.com/andreanacekic

Instagram: https://www.instagram.com/andreanacekic/

Sponzorisano:

Loading...