Andjelka Prpić – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Anđelka Prpić nam već godinama izmamljuje osmehe kada njeno lice vidimo na TV Prva, bilo u kratkometražnoj seriji ,,Andrija i Anđelka”, u kom snima skečeve sa svojim komičnim kolegom Andrijom Miloševićem ili kao gostu u emisiji Ivana Ivanovića. Pa naučimo nešto više o životu ove otkačene male plavuše.

Biografija

Anđelka Prpić je rođena 23. oktobra 1984. godine kao Anđelka Stević, u Požarevcu. U svom rodnom gradu, Anđelka je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega se preselila u Novi Sad, gde je upisala Akademiju dramskih umetnosti i diplomirala u klasi diplomiranog profesora Borisava Isakovića.

Anđelka Stević je ubrzo postala i član Ateljea 212 i Srpskog narodnog pozorišta, čiji je član i dan danas.

Loading...

Anđelka je svog izabranika, Daria Prpića, upoznala u kafani u kojoj je on radio kao ugostitelj, a ona mu se tada predstavila kao bankarska službenica, jer joj je bilo dosta glumačkog tretmana koji je čeka u svakom novom lokalu u koji uđe.

Par se venčao oktobra 2011. godine, a avgusta sledeće godine par je dobio sina Jakšu. Ovaj simpatičan par je izuzetno aktivan na društvenim mrežama, na kojima objavljuju različite skečeve i trenutke porodičnog uživanja, a postali su veoma popularni pod hashtag – om #muzizenamackapecena.

Dok se Anđelkin suprug, Dario, godinama aktivno bavi ugostiteljstvom, tokom jedne glumačke krize, odnosno perioda u kom je teže dolazila do posla, Anđelka je odlučila da se da u biznis, te je otvorila salon lepote ,,Diktat”.

Od 2007. godine smo Anđelku počeli da prepoznajemo po brojnim veoma poznatim ulogama.

2007. godine je Anđelka Prpić, tada još uvek Stević, igrala ulogu voditeljke u ,,Ulici Lipa”;

2008. godine je igrala Tijanu u ,,Gorkim plodovima”;

2010. godine je imala ulogu Andree u seriji ,,Naša mala klinika”;

2011. godine je igrala ulogu učiteljice u ,,Mešanom mesu”;

Loading...

U periodu od 2011. do 2015. godine je imala ulogu u popularnoj seriji ,,Žene sa Dedinja”, u kojoj je imala ulogu Čarne Mambaš, supruge lokalnog pop pevača Martina, koji je postao poznat zahvaljujući prethodnoj Beoviziji. Inače, tokom snimanja ove serije, Anđelka je postala bliska sa svim članovima tima, te je veoma teško podnela smrt svoje koleginice Irene Mičijević.

U periodu od 2015. do 2016. godine Anđelku Prpić smo gledali u komićnim skečevima mini – serije ,,Andrija i Anđelka”, u kojim je glumila sa svojim kolegom Andrijom Miloševićem i može se reći da je ovo jedna od uloga koja joj je donela najviše popularnsti. Ona ističe da joj je snimanje ,,Andrije i Anđelke”, različitih priča o 30 – ogodišnjem paru, koji se veoma voli, ali konstantno idu jedno drugom na živce, bilo jedno od najzanimljivijih, ali i najtežih, jer je veliki broj scena morao biti sniman više puta, s obzirom na to da ni ona ni Andrija Milošević nisu mogli da se suzdrže od smeha.
2017. godine je Anđelka Prpić snimila i ,,Kozje uši”, a potom i ,,Mešano meso”.

Ipak, Anđelka Prpić se nije  ostvarila samo u ulozi filmske i serijske glumice, već smo je na malim ekranima gledali i kao voditeljku i to u nekoliko emisija:

2011. godine je usrećivala brojne mladence u emisiji ,,48 sati svadba”;

Od 2012. do 2013. bila je voditeljka emisije ,,Noćni TV projekat”, koja se emitovala na, tada još postojećoj, televiziji B92;

Loading...

2014. godine je Anđelka vodila emisiju ,,Bulevar u 5 do 5” sa svojim kolegom Milošem Uroševićem;

2017. godine Anđelka Prpić je bila član žirija na takmičenju ,,Super ljudi”;

Voditeljstvom se ova atraktivna plavuša još uvek bavi, te je možemo gledati i u emisiji ,,100 ljudi, 100 ćudi” na TV Prva.

Inače, Anđelka Prpić je,  čini se, emotivno vezana za TV Prva, te je bila i veoma čest gost u emisiji ,,Veče sa Ivanom Ivanovićem”, takođe na TV Prva, gde je naročito učestvovala u igrarijama, pa se u nekoliko navrata u emisiji pojavila isključivo kao jedan od igrača.

Anđelka Prpić je inače i stalni član Ateljea 212 i Srpskog narodnog pozorišta, te je često možemo gledati i u različitim predstavama, kao što je, na primer, pozorišna predstava ,,Šta me snađe”, čija je premijera bila početkom 2018. godine. Ipak, ono što je navela kao svoju životnu želju vezanu za karijeru to je da u nekoj od adaptacija kultne pozorišne predstave ,,Radovan III”, gde bi volela da glumi ćerku Katicu.

Inače, Anđelka Prpić je često na meti svojih kolega komičara zbog svog niskog rasta. Naime, Anđelka je visoka svega 160 cm, zbog čega je zaista i laka meta. Ipak, ona kaže da nema nikakve komplekse vezane za svoju visinu, te da rado prihvata šale na svoj račun. Ipak, kaže da veoma pazi na svoju ishranu, te često vežba i zdravo se hrani.

Osim što je fizički veoma atraktivna, Anđelka Prpić uživa i u modnim dodacima, a 2015. godine je čak bila proglašena i za jednu od najbolje stilizovanih ličnosti sa javne scene, a sama kaže kako joj ova titula izuzetno imponuje.

Anđelka Prpić praktično živi na više relacija zbog prirode posla, ali, s obzirom na to da je njen suprug, Dario Prpić, poreklom iz Dalmacije, ova tročlana porodica Prpić neretko svoje dane provodi na obalama Istre.

Ipak, bez obzira na sve, Anđelka Prpić tvrdi da su svi uspesi u životu besmisleni ukoliko ne biste imali sa kim da ih podelite, te je njena porodica uvek na prvom mestu i sa njima provodi najviše kvalitetnog vremena.

Ime i prezime: Anđelka Prpić, devojačko Stević

Nadimak: Anđa

Datum rođenja: 23. oktobar 1984. godine

Mesto rođenja: Požarevac, Srbija

Zanimanje: filmska, pozorišna i TV glumica, TV voditeljka

Visina: 160 cm

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/andjelkaofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/andjelkap/

Sponzorisano:

Loading...