Anabela Atijas (Bukva) – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Anabela Atijas je poznata srpska pevačica, koja je ponovo dospela u žižu domaće javnosti zbog učešća njene ćerke Lune Đogani, u najpopularnijem regionalnom reality formatu „Zadruga“, koji je nedavno završen.

Poznata muzička zvezda iza sebe ima brak sa denserom Gagijem Đoganijem, sa kojim ima dve ćerke, stariju Lunu i mlađu Ninu, a trenutno je u srećnom braku sa manje poznatim bosanskim biznismenom Andrejom Atijasom, kome je rodila ćerku Blankicu.

Anabela Atijas (devojačko Bukva) – biografija

Anabela Bukva je rođena u Bosni i Hercegovini, u mestu Goražde, datuma 26. 01. 1975. godine, u „mešovitom braku“ od majke srpkinje Jadranke Polutak, i od oca Ahmeda Bukve koji je bio po poreklu bošnjak.

Loading...

Roditelji poznate pevačice su se razveli kada je ona imala svega sedam godina, a ona je ostala da sa ocem i živi, jer njena majka nije imala dovoljno sredstava da je školuje i da joj obezbedi dobar i kvalitetan život.

Anabela sa očeve strane ima i dve sestre, Ildu i Aidu, a kako sama često ističe, upravo joj je otac „usadio“ ljubav prema muzici, jer je sa njim pevala uz gitaru, i upoznala se sa lepotom i nota i sa svojim glasovnim sposobnostima i izvanrednim talentom koji poseduje.

Popularna pevačica je osnovnu školu završila u rodnom Goraždu, gde je išla i u osnovnu muzičku školu, i što je malo poznato, naučila da svira gitaru.

Srednje obrazovanje je Anabela stekla u Sarajevu, u koje se preselila sa svojih 14 godina, i gde je i pohađala srednju turističku školu.

Zbog ljubavi koja joj se u mladosti desila, sa tada vrlo poznatim mladim bosanskim rukometašem Nikolom, ona se preselila u Švajcarsku, gde je on nastavio svoju karijeru.

Na žalost, po povratku u rodnu Bosnu, njen izabranik je poginuo u ratu, a Anabela se preselila u Beograd, gde je neko vreme radila i kao sekretarica i čak kao kafe-kuvarica u jednom poznatom beogradskom hotelu, jer nije imala nikoga ko bi joj finansijski pomogao.

Uprkos tragedijama koje su je pratile kroz život, Anabela je ostala jaka i postala zvezda 

Nakon što joj je tadašnji izabranik Nikola, za koga pevačica nikada nije krila da joj je bio prva i velika ljubav, poginuo, Anabela je posle nekog vremena u Beogradu, upisala časove plesa u tada vrlo popularnoj plesnoj školi „Đogani“, koju su držali poznati denseri Đole i Gagi Đogani, te i u kojoj je upoznala svog prvog supruga Gazmena Gagija Đoganija, sa kojim je osnovala i pevačku grupu „Fanky G“, koja je devedesetih godina bila poznata po brojnim hitovima.

Loading...

Kako Anabela nije imala pevačkog iskustva, ona je svoju prvu pesmu u grupi „Fanky G“, snimila 1993. godine, ali je umesto nje pevala tadašnja pevačica grupe Tamara.

Međutim, Anabelina lepota i harizma, kao i sposobnost da odlično „vlada scenom“, nikoga nisu ostavili ravnodušnim, te je upravo zbog nje, numera „Samo u snu“, postala pravi hit, ne samo u regionu, već i u raznim diskotekama u dijaspori.

Anabela je tada na žalost imala brojne porodične probleme, jer je dugo i bezuspešno pokušavala da pronađe svoje roditelje, o kojima nakon rata u Bosni nije imala nikakve informacije, te je tako napokon posle četiri godine uspela da sazna da joj je majka u Švedskoj, i odselila se kod nje, i u ovoj zemlji je nastavila da se školuje, nakon što joj je kao i njenoj majci dodeljen status izbeglog lica.

Svog oca je pevačica uspela da ponovo vidi tek 1996. godine, kada je saznala da je živ, i da se on nalazi u Sarajevu.

Od muzičke saradnje do ljubavi 

Iako je na početku sa Gagijem Đoganijem imala samo profesionalni odnos, te je počela da ide i na časove pevanja, pošto je u tadašnjem Beogradu stekla status velike zvezde, Anabela je lako i brzo shvatila, da su između nje i tada veoma popularnog densera, „proradile emocije“, i za njega se i udala 1995.godine.

Svoju prvu ćerku Lunu Đogani, rodila je 8. marta 1996. godine, a ni tada je nevolje nisu zaobišle, te je sa devojčicom skoro dve godine provela po raznim bolnicama, jer je Luna rođena sa retkom anomalijom mokraćne bešike.

Loading...

U međuvremenu je grupa „Fanky G“, postajala sve popularnija u našoj zemlji, te su Anabela i Gagi, snimili i drugi studijski album, pod nazivom „Mi smo tu“.

Popularna pevačica je uživala u svojoj popularnosti i ljubavi, ali je problemi nikako nisu mogli zaobići, te je u 2002. godini, nakon saznanja da čeka blizance, istovremeno saznala i da je muž prevario, te je na žalost ubrzo i izgubila obe bebe.

Uprkos svemu, Anabela je odlučila da svom mužu Gagiju oprosti jedno neverstvo, te i da se ona izbori za opstanak njihovog braka, pa je 2005. godine ponovo postala majka devojčice Nine, ali i nastavila da se ostvaruje na profesionalnom planu, i postigla veliki uspeh sa albumom grupe koji se zvao „Nedodirljiva“.

Iako je dugo pokušavala da očuva brak i da se izbori sa svim zdravstvenim problemima koje je u međuvremenu i imala, Anabela i Gagi su se razveli 2009. godine, i u isto vreme su prekinuli čak i poslovnu saradnju, a nedugo nakon toga je pevačica na insistiranje Gagijeve porodice, promenila prezime u svoje devojačko, Bukva, i počela da gradi svoju solo karijeru.

Tada su mediji bili „preplavljeni“ naslovima o ovom nekada srećnom bračnom paru, te i vrlo tečkim optužbama i Anabelinim izjavama, kako ju je suprug u toku braka fizički i psihički baš maltretirao, te da nakon razvoda nije plaćao alimentaciju za njihove ćerke, jer je imao velike dugove zbog problema u koje je upao, a koji su bili povezani sa njegovom navodnom konzumacijom narkotika.

Iako su dugo bili u vrlo lošim odnosima, Anabela i Gagi su rešili da zbog ćerki prevaziđu svoje i nesuglasice i probleme koje su prouzrokovali jedno drugom, iznošenjem u javnost svog „prljavog veša“, te su se pomirili 2011. godine, i počeli povremeno da ponovo zajedno nastupaju po nekim diskotekama, sa svojim starim hitovima.

Sve Anabeline ljubavi 

Kada je Anabela imala bračnu krizu sa Gagijem, koji ju je varao nakon što mu je rodila prvu ćerku Lunu, pevačicu su povezivali sa frontmenom grupe „187“, Markom, ali kako su oboje tada izjavili, njihova veza je bila „čisto platonska“, i pevač joj je pomogao da se povrati od šoka, te i da prebrodi teške trenutke koje je imala u braku.

U reality programu „VIP Veliki brat“, u kome je učestvovala 2010. godine, Anabela je počela vezu sa manekenom Mladenom Radulovićem (koji je najpoznatiji po vezi i učešću u spotu Seke Aleksić za pesmu „Aspirin“), sa kojim je raskinula nakon godinu dana zabavljanja, 2011. godine.

Kasnije je iste 2011. godine, Anabela upoznala biznismena Aleksandra Nedeljkovića, koji je živeo i radio u Moskvi (a koji je poznat i kao potomak jedne od najpoznatijih porodica u Srbiji, odnosno porodice Karić), ali su upravo zbog stalne udaljenosti i obaveza, ubrzo na svoj odnos „stavili tačku“.

Aprila 2012. godine, Anabela je upoznala bosanskog biznismena Andreja Atijasa, koji je tada još uvek bio u braku, pa kada se on krajem iste godine i razveo, stupili su u brak, u decembru 2012. i u maju 2013. godine su dobili ćerku, kojoj su po Andrejevoj želji dali ime Blankica.

Danas supružnici žive na relaciji Sarajevo – Istra – Beograd, jer Anabela nastupa kako solistički, tako i sa svojim bivšim suprugom Gagijem, i kako sama često navodi, njene ćerke ali i bivši muž su upoznali Andreja, i sa njim imaju izuzetno dobar odnos, što joj je vrlo važno i predstavlja joj i veliku sreću i zadovoljstvo.

Zdravstveni problemi Anabele Atijas 

Anabela nikada nije krila da je u svom životu imala niz velikih zdravstvenih problema, koji su počeli već 1995. godine, kada je popularnoj pevačici otkriven tumor dojke koji je operisala, te i nakon toga je iz estetskih razloga i ugradila silikonske implante.

Nakon rođenja svoje druge ćerke Nine, pevačica je vrlo otvoreno pričala da je imala probleme sa postporođajnom depresijom, a njen stres je se još dodatno pogoršao, kada je 2006. godine, na  autoputu Beograd-Zagreb, pijani vozač udario u njen auto u kome je bila sa obe ćerke, Lunom i Ninom.

Devojčicama na sreću nije bilo ništa, ali je Anabela morala da ubrzo potraži stručnu psihijatrijsku pomoć, jer od stresa i preživljene traume nije mogla da uspešno funkcioniše, te je imala i napade depresije, anksioznosti i stalnu nesanicu.

Nakon učešća u reality formatu „VIP Veliki brat“, Anabela je imala i velike probleme sa štitnom žlezdom, a drugi reality u koji je ušla „Farma“, morala je da napusti zbog čestih i teških napada astme, od koje boluje još od ranog detinjstva.

Profesionalni uspesi Anabele Atijas 

U svojoj dosadašnjoj muzičkoj karijeri, Anabela je sa grupom „Fanky G“, izdala ukupno trinaest albuma u periodu od 1995. – 2008. godine, a na kojima su bili veliki hitovi, koji su i danas veoma popularni, i koje na zajedničkim nastupima ona i Gagi vrlo rado ponovo izvode.

Oproštajni koncert, Anabela je kao članica grupe imala 2009. godine, i to baš u svom rodnom gradu Goraždu, kada su ona i Gagi nastupili pred više od 30 hiljada fanova, a sav prihod od ulaznica su dali u dobrotvorne svrhe.

Već 2010. godine, pevačica je za „City records“, izdala svoj prvi solo album, koji se zvao „Igra sudbine“, a sa koga su se kao najslušanije izdvojile numere „Žena ratnik“ i „Moj dragi“.

Nakon uspeha prvog albuma, Anabela je snimila i nekoliko duetskih numera – sa grupom „Elitni odredi“, pesmu „Beograd“; sa DJ Mateom i MC Kneletom, pesmu „Ljubav zna“; te i sa grupom Luna, pesmu „Bidermajer“.

Krajem 2017. godine, izašao je Anabelin singl „Zabranjeno“, a koji je inspirisan ljubavlju između njene ćerke Lune i oženjenog pevača Slobodana Radanovića, koja se „desila“ u reality programu „Zadruga“.

Ime i Prezime: Anabela Atijas 

Nadimak: Anabelči

Datum i mesto rođenja: 26. januar 1975. godine, Goražde (Bosna i Hercegovina)

Zanimanje: pop-folk pevačica

Visina: 174 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/AnabelaOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/anabelci/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...