Ana Bekuta – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Ana Bekuta je jedna od najpoznatijih i najpriznatijih pevačica folk i narodne muzike na našim prostorima, a uz njene pesme su odrastale brojne generacije, i ona je i danas jedna od najvećih zvezda na domaćoj estradi.

Popularna pevačica trenutno ima ulogu „sudije“ u žiriju popularnog takmičenja „Zvezde Granda“, a kako sama kaže, uvek je spremna da mlade takmičare posavetuje jer ima iza sebe bogato pevačko iskustvo, te važi za omiljenog člana žirija među mladim budućim pevačima.

Ana Bekuta – biografija 

Ana Bekuta je rođena kao Nadežda Nada Polić, u Pribojskoj Banji, od oca Branka Polića i majke Milice Polić, kao najstarija ćerka ovog bračnog para, 6. septembra 1959. godine.

Loading...

Ana Bekuta ima dve mlađe sestre, Dobrilu i Milinu.

Ana je svoje osnovno i srednje obrazovanje stekla u Priboju, gde je nakon osnovne škole upisala i završila Gimnaziju u pomenutom gradu.

I u osnovnoj i u srednjoj školi, Ana Bekuta je pevala u školskom horu, te i bila član KUD-a, a svoj prvi pevački uspeh je ostvarila već 1974. godine, kada je imala samo 15 godine, i kada je na takmičenju za „Prvi glas Priboja“, osvojila drugo mesto.

Rođena kao Nada Polić, Ana je svoje popularno umetničko ime uzela 1985. godine, a razlog je bio taj što joj je kompozitor i tekstopisac Predrag Vuković Vukas, napomenuo da mora da nađe neko autentično ime, jer je tada na estradi postojao veliki broj pevačica sa imenom Nada (Nada Mamula; Nada Topčagić; Nada Obrić; Nada Knežević), koje su već bile slavne, i pored kojih Ana Bekuta kao rođena Nada Polić nije imala nikakve šanse da pak bude primećena.

Sa samo sedamnaest godina, Ana Bekuta je zatrudnela sa tadašnjim momkom, koji ju je ostavio, te je kao tinejdžerka bila primorana da se sama stara o svom sinu Igoru Poliću. Kako je Ana sama kasnije rekla, jedan od najtežih životnih trenutaka joj je bio onda, kada je zbog neshvatanja i suda okoline i svojih roditelja, sina jedinca morala da ostavi u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici, a kada je imao svega 8, 5 meseci, ali ga je kasnije Anina porodica ipak prihvatila, te je vrlo mnogo pomogla pevačici, i nesebično učestvovala u odgajanju svog unuka.

Iako je Ana Bekuta najpre imala ambiciju da postane učiteljica, njen otac je prepoznao njen veliki muzički talenat, jer je i sam svirao frulu, te je nakon pomenutog drugog mesta na takmičenju za „Prvi glas Priboja“, svoj prvi honorar mlada pevačica zaradila sa samo dvadeset godina, na svom nastupu u hotelu „Mileševa“ u Prijepolju.

Sve ljubavi Ane Bekute

Pored prvog samostalnog nastupa, te i prve veće zarade od posla kojim je shvatila da želi da se bavi u budućnosti, Ana je na svom nastupu u Prijepolju, upoznala klavijaturistu Aleksandra Acu Savića, za koga se ubrzo i udala, ali je brak potrajao nepunih deset meseci.

Loading...

Već 1981. godine, Ana Bekuta je upoznala Predraga Vidovića Preju, koji je bio bubnjar u njenom pratećem bendu (koji su još činili pored pevačice i Milenko Božić; Sava Jovanović; kao i Boban Živković i Zoran Bursać), sa kojim je ostvarila emotivnu vezu koja je trajala punih deset godina, ali nije bila krunisana brakom.

Ana je zatim od 1990. godine, pa sve do sredine 2000. godine, živela u srpskoj prestonici, sa klavijaturistom Slobodanom Smakićem, sa kojim je osim emotivne veze ostvarila i poslovnu saradnju, te su zajedno nastupali i u Beogradu i širom zemlje i regiona.

Pomenuti period Aninog života obeležila je i teška očeva bolest i zatim i smrt, te i veoma loš materijalni status i njenih sestara, ali i same pevačice, a takođe je dodatno brinula za svog sina Igora, koji je u to doba bio u Prištini na služenju vojnog roka.

Ana Bekuta je od 2012. godine u emotivnoj vezi sa poznatim srpskim političarem i članom SPS-a, Milutinom Mrkonjićem Mrkom, koji je još uvek zakonski u braku sa suprugom Draganom, ali sa njom odavno ne živi, te Ana kaže da je u svom sadašnjem partneru pronašla i ljubav i pravog prijatelja, i da nikada nije bila ispunjenija i srećnija.

Muzička karijera Ane Bekute – od početaka do statusa velike estradne zvezde 

Ana Bekuta je od 1985. godine, pa sve do danas izdala 19 solo albuma, te i veliki broj singlova, a od 2014. godine je kako je i napomenuto, stalna članica žirija poznatog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Iako je u toku svoje dugogodišnje karijere imala nebrojeno mnogo hitova, te učestvovala na raznim festivalima i osvajala nagrade i priznanja, Anina najpoznatija pesma je po mišljenju publike, ali i po broju pregleda na YouTube kanalu, prelepa pesma „Zlatiborske zore“.

Loading...

Svoj prvi solistički album, Ana Bekuta je izdala 1985. godine, za tada poznati PGP RTS, i on je nosio naziv „Ti si mene varao“, a pored naslovne numere, kao hitovi su se izdvojile i pesme „Ja nisam rođena da živim sama“; „Pesma“; „Vodi me“.

Naredne 1986. godine, Ana snima novi solistički album za istu izdavačku kuću, „Ti mi trebaš“, na kome su se kao hitovi izdvojile pesme „Tajne suze“; „Budi jako srce moje“ i „Molitva za malo sreće“.

Sledeći album „Samo ti“, Ana je snimila 1987. godine, sa hitovima kao što su „Ne poklanjam bisere“; „Sve mi tvoje nedostaje“ i „Piši mi“.

  1. godine, Bekuta je izdala album „Uvek postoji nada“, na kome su se kao veliki hitovi našle i pesme „Došli dani, rastasmo se sami“; „Za kim srce da plače“; „Nek se vrata sreće otvore“.

Nakon pomenutog albuma, Ana Bekuta je počela da sarađuje sa poznatim tekstopiscem Marinom Tucaković i sa Hasanom Dudićem, te je već naredne 1989. godine, snimila jako poznati album „Stani, stani zoro“, sa hitovima poput – „Rano moja“; „Bog te kaznio“; „Šta bih bila ja, šta bi bio ti“.

  1. godine, izašao je Anin šesti album „Tu sam ruku da ti pružim“, sa poznatim pesmama kao što su „Zanele te noći“; „Bekrija“; „Ostavljena“.

Sedmi album je Ana Bekuta objavila 1993. godine, i njega je proslavila naslovna numera „Pitaš kako živim“, ali i pesme kao što su „Imam jedan život“; „A i ti me izneveri“; „Veseljak“.

  1. godine, izašao je Anin album „Taj život moj“, na kome su se istakle numere „Oluja“; „Što me pitaš“; „Ne žalim ja“ i mnoge druge.
  1. godine, Ana je obnovila saradnju sa Marinom Tucaković, koja joj je uradila tekstove za album „Opet imam razloga da živim“, a na kome su se našli hitovi kakvi su „Zlatiborske zore“, „Kralj ponoći“ i „Umri muški“, koji su na domaćoj sceni potvrdili Anin status velike zvezde i doneli joj neslućenu popularnost i uspeh.

Ana je u narednim godinama izdala još devet albuma – „Sve je bolje od samoće“; „Kriv si samo ti“; „Svirajte mi onu pesmu“; „Dve suze“; „Brojanica“; „Manite se ljudi“; „Blago meni“; „Hvala, ljubavi“ i „Ime sreće“ (album koji je izašao 2018. godine).

Ime i Prezime: Ana Bekuta (rođena Nadežda Nada Polić)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 6. septembar 1959. godine, Pribojska Banja

Zanimanje: pop-folk pevačica; istaknuti estradni umetnik

Visina: 170 cm

Težina: 65 kg

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/anabekutaa1/

Instagram: https://www.instagram.com/anabekuta1/

Twitter: https://twitter.com/AnaBekuta1

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCmmzJmVdvGvX-f2E3RNvXYw

Sponzorisano:

Loading...