Aleksandra Bursać – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Aleksandra Bursać je mlada pevačica, koja je postala poznata kao učesnica muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a danas gradi uspešnu karijeru bez ikakvih skandala, te je jedna od omiljenih pevačica pop i folk muzike i mlađim i starijim generacijama.

Aleksandra Bursać – biografija 

Mlada pevačica je rođena 26. oktobra 1988. godine u Beogradu, te je detinjstvo provela u rodnom gradu, u naselju Zemun.

Svoju ljubav prema muzici, Aleksandra je pokazala još u osnovnoj školi, te je upisala i muzičku školu, odsek violina, iako je kako sama kaže imala želju da nauči da svira klavir.

Loading...

Aleksandra je bila i članica popularnog dečijeg hora „Kolibri“, a svoju prvu violinu je kasnije po završetku niže muzičke škole sačuvala kao uspomenu, te je ovaj instrument veoma zavolela.

Srednje obrazovanje, Aleksandra Bursać je stekla u Pravno-birotehničkoj školi Dimitrije Davidović“ u Zemunu, da bi kasnije i diplomirala na jednom privatnom fakultetu u Srbiji.

Mlada pevačica je rano ostala bez oca, koji je poginuo u ratnim dešavanjima u takozvanoj „Oluji“ i kako kaže očinska figura joj je tokom odrastanja veoma nedostajala, ali je njena majka Dušica, pokušala da pesmom „otera tugu“ iz ćerkine svakodnevnice, te je kako pevačica danas kaže, to bilo presudno da se opredeli za pevačku karijeru.

Aleksandrina majka je kao mlada udovica, na sve načine pokušavala da se izbori za odgajanje svojih ćerki Aleksandre i Milice, te se nakon nekoliko godina ponovo udala, ali je sa drugim mužem imala velike probleme jer je nju i njene ćerke fizički maltretirao, te su kako sada mlada pevačica kaže, bile prinuđene da potraže spas u „Sigurnoj kući“, kada je Aleksandra imala samo pet godina.

Aleksandra je počela da peva sa samo 16 godina, u jednoj maloj kafani u blizini svoje zgrade u Zemunu, i tada je oduševila sve prisutne svojim raskošnim vokalom, te je shvatila da je pesma i njena ljubav i lek za tugu.

Pevačka karijera Aleksandre Bursać – od početka do danas 

Mlada pevačica, svoju karijeru je počela i nastavila u pomenutoj kafani u Zemunu, uz podršku svoje majke, te je ostala da nastupa pune tri godine, a onda ju je jedne večeri na nastupu primetio Žika Jakšić, jedan od čelnih ljudi „Grand produkcije“, te joj je predložio da se prijavi za muzičko takmičenje „Zvezde Granda“.

Aleksandra se 2005. godine, prvi put prijavila za muzičko takmičenje „Zvezde Granda“, ali je uprkos svom velikom talentu, na žalost ispala pred samo finale, te nije uspela da se plasira u „top 12“ finalista.

Loading...

Kako sama kaže, tada je bila veoma razočarana, i počela je da preispituje i svoj sopstveni talenat i želju da se i dalje bavi pevanjem, ali je ipak nakon tri godine (2008. godine), odlučila da se okuša u novoj sezoni, i da se ponovo prijavi za pomenuto takmičenje, kada je ušla u prvih dvanaest ali opet joj je „izmaklo“ veliko finale u „Beogradskoj areni“.

Ipak, kako je prvih dvanaest takmičara, od „Grand produkcije“ dobilo priliku da snimi po jednu pesmu, Aleksandra je snimila svoj prvi singl „Padale su kiše“, koja se izdvojila kao veliki hit.

Na kompilaciji „Zvezda Granda“, mlada pevačica je snimila obradu pesme Merime Njegomir, „Ivanova korita“, te je privukla pažnju i starije publike koja je počela da prati njene nastupe, jer je prepoznala veliki talenat i raskošan glas mlade zvezde.

Nakon početnog pevačkog uspeha, Aleksandra Bursać se prijavila za učešće na trećem „Axal Grand festivalu“, gde se predstavila sa numerom „Kad mi kaže“, te iako nije uspela da se plasira u finale, pesma je pobrala brojne simpatije publike, te obezbedila Aleksandri brojne nastupe.

Nakon pesme kojom se predstavila na pomenutom festivalu, Aleksandra je snimila još devet numera, u periodu od 2016. do danas, koje su prevashodno u pop „fazonu“ – „Mala, mala“; „Dobri momci ne postoje“; „Grom“; „Jabuka“; „Izdajica“; „Slomljena od bola“; „Prva liga“; „Što te nema ljubavi“ (u saradnji sa Milošem Brkićem) i pesmu „Suze kukavice“ (sa DJ Erke i E-One).

Kasnije se mlada zvezda oprobala i kao takmičarka šou programa „Prvi kuvar Srbije“, koji se pak emitovao 2012. godine.

Loading...

U maju 2018. godine, Aleksandra je snimila novu pesmu „Čini mi se da sam se zaljubila“, za koju je uradila i muzički spot, koji je vrlo interesantan gledaosima, a pre svega jer se u njemu pojavljuju Aleksandrine kolege Milan Dinčić Dinča i Ljubomir Perućica, ali i „najpoznatija doktorka u Srbiji“, Nada Macura.

Aleksandra često ističe kako joj je pevački uzor Svetlana Ceca Ražnatović, te da bi jednoga dana volela da dostigne makar deo njenog uspeha i slave, ali takođe navodi da se kao veoma velikom profesionalcu i uspešnom čoveku, divi prvom čoveku „Granda“, Saši Popoviću.

Privatni život Aleksandre Bursać 

Mlada „Zvezda Granda“, danas živi u svom stanu u Zemunu, te ističe kako nije postala gorda i da je slava i uspeh nisu promenili, te još uvek neguje prijateljstva iz detinjstva, jer su joj u nekim baš teškim trenucima prijatelji koje je stekla bili najveća podrška i oslonac.

Aleksandrin ljubavni život, nije bio propraćen nekim većim skandalima, osim kada su mediji tada 2010. godine pisali kako je pevačicu pretukao tadašnji dečko, te da je „doživela sudbinu“ svoje majke.

Naime, kako se navodilo u žutoj štampi, pred sam „Grand festival“, Aleksandru je vrlo brutalno istukao tadašnji partner, izvesni nemački biznismen srpskog porekla, Darko Nedeljković, te je ona morala na stomatološku intervenciju zbog polomljenih sekutića, a imala je i vidljive podlive ispod oka.

Ovakve navode je pevačica demantovala, te je medijima dala izjavu da je imala podočnjake i da joj je od premora i stresa pukao kapilar u oku.

Ipak krajem 2010. godine, Aleksandra i biznismen iz Frankfurta su prekinuli vezu, da bi lepa plavuša već 2011. godine otpočela novu romansu sa Borisom Martinovićem, za koga je bila i verena.

Međutim, kako su oboje bili mladi, njihova veridba nije dugo potzrajala, a Aleksandra je zbog velikog broja nastupa stalno bila odsutna, te je „daljina učinila svoje“, i mladi par se prijateljski rastao.

  1. godine, pisalo se da je Aleksandra u vezi sa Milošem Brkićem, koji je poznat kao bivši dečko pevačice Aleksandre Džidže Stojković, i sa kojim je Aleksandra snimila duetsku pesmu „što te nema ljubavi“, godinu dana ranije.

Danas je mlada pevačica u srećnoj vezi sa dečkom Zoranom Uglješićem, sa kojim i zajedno živi u potkrovlju porodične kuće u Zemunu, a u istoj kući žive i njena majka Dušica, sestra Milica i očuh Vlado (koji imaju zaseban sprat kuće samo za sebe).

Aleksandrina najbolja drugarica je poznata pevačica Marina Visković, sa kojom je ona pohađala srednju školu, a veoma je vezana i za svoju sestru Milicu.

Manje je poznata činjenica da je upravo Marina Visković zaslužna za početak Aleksandrine pevačke karijere, jer ju je zamolila da je zameni u kafani u Zemunu u kojoj je ona nastupala, a ostatak priče je objašnjen na početku ovog teksta.

Aleksandra Bursać danas uživa u ljubavi i u toplini porodičnog doma, ali se često sa tugom seća detinjstva i odrastanja bez oca.

Pevačica ima dva kućna ljubimca, zečeve Šapicu i Njuškicu, a kako često ističe, ima veliki strah od visine, ali i od dubine, te kada može uvek bira da na svoje nastupe ne putuje avionom, a i na letovanjima se najradije kupa u prozirnim vodama, jer ima strah od životinja koje su nastanjene u nepreglednim dubinama.

Kao najveći kompliment, Aleksandra smatra kada joj kažu da je „normalna devojka“, te ističe da je predan rad i trud pravi recept za uspeh, te da je odlučna da svoju karijeru i dalje gradi pesmom i talentom, a ne skandalima i tračevima.

Ime i Prezime: Aleksandra Bursać

Nadimak: „džepna Venera“

Datum i mesto rođenja: 26. oktobar 1988. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/bursac.aleksandradrugiprofil

Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/aleksandrabursac/

Twitter: https://twitter.com/bursacka

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...