Aleksandar Sofronijević – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Aleksandar Sofronijević je jedan od čelnika orkerstra ,,Grandovih” emisija, poput ,,Nikad nije kasno”, ali i jednog od najtraženijih orkerstara na krštenjima, svadbama i drugim velikim slavljima.

Biografija

Aleksandar Sofronijević – Sofra je rođen 19. novembra 1983. godine u Kraljevu, gde je završio i osnovnu i srednju školu. Nakon završene srednje škole, Aleksandar Sofronijević se preselio u Kragujevac, gde je upisao i Muzičku akademiju, jer je od malena bio zaljubljenik u muzičko stvaralaštvo, i postao profesionalan harmonikaš.

Što se njegovog privatnog života tiče, tu se ne zna mnogo, osim slika koje objavljuje na društvenim mrežama, a koje su mahom povezane sa njegovom porodicom, za koju je mnogo vezan, i orkerstar.

Loading...

Osim toga, zna se i da je veliki zaljubljenik u biciklizam, te smo preko njegovog Instagram naloga jednom prilikom saznali i za povredu ruke koju je doživeo vozeći bicikl po nepristupačnom terenu, a kao opis slike je postavio zahvalnicu svom bratu na ukazanom profesionalnom previjanju.

Pored toga, 2018. godine je Aleksandar Sofronijević sa svojom ekipom organizovao i svojevrsni biciklistički maraton, koji je započet u Guči, a išao dalje preko Požege, Nove Varoši, Zlatibora, Prijepolja, Žabljaka, Nikšića, Podogrice, da bi, posle 10 dana vožnje bicikla, stigao do Ulcinja.

Ipak, kao što to obično biva, ni Aleksandra Sofronijevića nisu uspeli da zaobiđu tračevi o šemama sa raznim poznatim ličnostima, te se do sada najpre čulo da je u vezi sa voditeljkom ,,Zvezda Granda”, lepom Sanjom Kužet, ali su oboje ubrzo demantovali ove tvrdnje medija, rekavši da su njih dvoje samo veoma dobri prijatelji.

Posle Sanje Kužet, na red potencijalne devojke Aleksandra Sofronijevića je došla i balerina ,,Granda”, Katarina Jovanović.

Ipak, ova pretpostavka je nastala zbog zajedničke fotografije koja se pojavila na društvenoj mreži, ali ni jedna ni druga strana nisu potvrdile ove pretpostavke. Ipak, sa druge strane, niko od njih nije ni demantovao pisanja medija.

Karijera

Aleksandar Sofronijević je od malena svirao harmoniku. Prve taktove i tehnike je učio sam, a, nakon srednje škole, upisao je i Muzičku akademiju u Kragujevcu, na kojoj je obogatio svoje znanje i poneo titulu profesionalnog harmonikaša.

Ipak, Aleksandar Sofronijević ni pre Muzičke akademije nije sedeo skrštenih ruku. Već sa 17 godina, 2000. godine, pobedio je na takmičenju omladinaca harmonikaša u Sokobanji, te je, ponet time, ubrzo i oformio svoj prvi orkestar, koji je čak svirao i na regionalnoj televiziji Kraljevo.

Loading...

2002.godine, Aleksandar Sofronijević je dobio i titulu Prve harmonike Jugoslavije, a onda su usledile i brojni drugi trijumfi i medalje, koje su samo dodatno pogurale njegovu karijeru.

Nakon što je završio Muzičku akademiju u Kragujevcu, Aleksandar Sofronijević se, zajedno sa još nekoliko prijatelja, prijavio na ,,Grand” i kao orkestar su potpuno oduševili i produkciju i milionski auditorijum, te je još od tad Aleksandar Sofronijević stalna pratnja u emisijama ,,Granda”.

Pored Aleksandra Sofronijevića, u orkestru nastupaju i njegove kolege: Marko Kojadinović (frula, klarinet, saksofon), Dragan Ostojić Gaco (klavijature), Milan Čolović (perkusionista), Nenad Gvozdenović Trepko (akustična gitara), Nikola Labović Labo (bas gitara), Nemanja Mijatović (prva violina), Stefan Ilić (druga violina), Milan Simić (kontrabas), Dragan Stojković Piksi (bubanj) i Milena Mima Novaković (pevačica).

Od početka svoje karijere, pa sve do danas, Aleksandar Sofronijević je na harmonici pratio brojna velika imena domaće srpske estrade: Predraga Živkovića Tozovca, Željka Joksimovića, Miroslava Ilića, Sašu Matića, Acu Lukasa, Lepu Lukić, Lepu Brenu, Snežanu Đurišić, Anu Bekutu i brojne druge.

Aleksandar Sofronijević je do sada imao brojne javne i privatne nastupe, te je sa svojim orkestrom dosta tražen na različitim privatnim veseljima, kao što su svadbe i krštenja, a orkestar sa kojim nastupa predstavlja stalnu postavu nekoliko ,,Grandovih” emisija, kao što su ,,Nikad nije kasno0”, ,,Grand, narod pita” i ,,Grand, narodno veselje”.

Takođe, Aleksandar Sofronijević je pratio i Šabana Šaulića za numeru koju je napisala Aleksandra Kovač lično, a koja je snimljena za jednu od najpopularnijih emisija naših prostora – ,,Ubice mog oca”.

Loading...

Što se privatnih zabava tiče, Aleksandar Sofronijević je izjavio da bi tokom svoje celokupne karijere naročito izdvojio 2 veselja i to 2 venčanja. Prvo je svadba Vladana Gašića, sina političara, člana Srpske Napredne Stranke, Bratislava Gašića, a drugo je svadba Filipa Živojinovića, sina Lepe Brene, i njegove izabranice, popularne pevačice Aleksandre Prijović.

Ipak, iako je svirao na brojnim veseljima i iako uveseljava publiku u studiju i kraj malih ekrana svake nedelje, Aleksandar Sofronijević je izjavio da je ipak najveća čast koju je imao kao profesionalni muzičar bilo njegovo izvođenje na koncertu održanom u čast velikog muzičkog asa Tome Zdravkovića, koji je bio održan 2016. godine u ,,Beogradskoj areni”.

Ono što Aleksandra Sofronijevića čini tako posebnim jeste najpre činjenica da na harmonici ume da izvede sve velike stare i nove strane i domaće hitove, a naročito zato što svakoj od njih da neki svoj posebni pečat, te ga smatraju pravim virtuozom na harmonici, pa mu, shodno tome, brojna velika imena muzičke scene sa pravom i predviđaju veliku karijeru.

Ime i prezime: Aleksandar Sofronijević

Nadimak: Aca, Sofra

Datum rođenja: 19. novembar 1983. godine

Mesto rođenja: Kraljevo, Srbija

Zanimanje: Muzičar, profesionalni harmonikaš

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/sofronacc

Twitter: https://twitter.com/sofronacc

Instagram: https://www.instagram.com/sofronacc/

Sponzorisano:

Loading...