Aleksandar Požgaj – Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Svaki političar naše političke scene se izdvaja po nečemu, te imamo one koji su non stop povezivani sa prihvatanjem mita, političare padobrance koji samo preleću sa cveta na cvet, odnosno iz jedne stranke u drugu, veoma zgodne političare, koji su miljenici žena, a zatim i one koji unose kamenje u zgradu Vlade, gađaju kompjuterskim miševima, učestvuju u različitim političkim aferama, te političare čiji je glavni pečat među širom narodnom masom njihovo seksualno opredeljenje. Ipak, onaj koji se posebno izdvaja po kontraverzama koje ga prate tokom čitave karijere, a naročito nakon 2015. gdine, kada je bio učesnik reality show – a ,,Parovi” je Aleksandar Požgaj.

Pa pogledajmo ko je ovaj čovek.

Biografija

Aleksandar Požgaj je rođen 1984. godine u Šabcu, a od svoje 23. godine se aktivno bavi politikom, najpre kao član Socijalističke partije Srbije (SPS), da bi se 2016. godine prebacio u Srpsku narodnu partiju.

Loading...

Aleksandar Požgaj je osnovno i srednje obrazovanje stekao u svom rodnom gradu, da bi se kasnije preselio u Beograd, gde je 2009. godine diplomirao na Fakultetu za poslovne studije Megatrend univerziteta.

Trenutno je na završnoj godini MBA studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a uporedo sa tim i na završnoj godini studija na United Business Institutes u Briselu. Tokom svog školovanja, Aleksandar Požgaj je dobio čak 3 stipendije: Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Friedrich Ebert Stiftung (FES) i Centar modernih veština (CMV).

Od početka svoje političke karijere, Aleksandar Požgaj je prisustvovao velikom broju političkih seminara i obuka, kako u Srbiji, tako u inostranstvu, te je bio učesnik Univerziteta demokratije 2011. godine u Strazburu, te Prvog Svetskog foruma demokratije 2012. godine, takođe u Strazburui brojne druge.

2017.godine se Aleksandar Požgaj oženio svojom dugogodišnjom izabranicom Ivanom, koja je radila kao stjuardesa. Oko venčanja se nije dizala velika prašina. To je bilo jednostavno opštinsko venčanje, čija se proslava dalje nastavila u ,,Miloševom konaku”, a ceremoniji su prisustvovali članovi uže porodice i najuži krug prijatelja, među kojima se našla i Aleksandrova drugarica iz prvog učešća u ,,Parovima” – Matora.

Interesantno je da je umalo došlo do razvoda ovog para iste godine. Naime, iste godine je Aleksandar Požgaj ponovo pozvan da učestvuje u ,,Parovima”, ali njegova supruga zbog svog posla nije mogla da pođe sa njim. Ovo je dovelo do velikog konflikta među supružnicima, ali se, srećom, sve dobro završilo, te su uspeli da nađu zajednički jezik i pomire se.

Karijera

Već sa 23 godine, tačnije 2007. godine, Aleksandar Požgaj se pridružio Socijalističkoj partiji Srbije, što mu je otvorilo mnoga vrata. Od 2009. godine je imao više važnih pozicija:

Od novembra 2009. godine do februara 2012. godine je bio Savetnik u Glavnom odboru Socijalističke partije Srbije;

Loading...

Od februara 2012. godine do marta 2013. godine je bio na poziciji Glavnog savetnika u Glavnom odboru Socijalističke partije Srbije;

Od juna 2012. do novembra 2012. je Aleksandar Požgaj bio pomoćnik gradonačelnika Šapca, koji je bio zadužen za saradnju sa svim institucijama Evropske unije;

Od decembra 2012. godine do marta 2013. godine je bio postavljen za konsultanta za korišćenje IPA fondova i drugih oblika međunarodne razvojne pomoći u gradskoj upravi Šabac;

Od marta 2013. godine do jula 2013. godine je bio šef kabineta predsednika Skupštine grada Novog Sada;

Od jula 2013. godine do oktobra 2014. godine je bio izvršni direktor Luke Novi Sad a.d.

Od oktobra 2013. godine do marta 2015. godine je Aleksandar Požgaj bio predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije grada Novog Sada i ovo je ujedno i pozicija na kojoj se najduže zadržao.

Loading...

2016.godine je Aleksandar Požgaj odlučio da promeni stranku, ali ostaju nerazjašnjena 2 pitanja: zašto je odlučio da, nakon 9 godina vernosti, napusti stranku i zašto se na svakoj datoj poziciji zadržavao svega par meseci.

,,Parovi”

Aleksandar Požgaj je u žižu javnosti dospeo zahvaljujući svojim nalozima na društvenim mrežama. Naime, za razliku od svojih kolega koji društvene mreže koriste za promociju svojih političkih uspeha i uspeha partija, pa čak i u svrhu konflikata sa članovima drugih partija,

Aleksandar Požgaj svoje naloge koristi za promociju sebe i života kojim živi, te se na njegovim profilima mogu naći fotografije sa različitih egzotičnih i izuzetno skupih destinacija, na kojima uživa u šampanjcima i skupim tompusima. Zbog toga su mediji često spekulisali da se Požgaj bavi mutnim radnjama, te ili prima mito ili troši građanski novac.

Ipak, Aleksandar Požgaj od samog početka uspešno demantuje sve ove optužbe i tvrdi da su sva ta putovanja i raskalašan život pokriveni isključivo njegovom zaradom, te da zaista nema nameru da bude nepošten u bilo kom smislu i na taj način ugrozi svoju reputaciju.

Ipak, njegova aktivnost na društvenim mrežama i ove spekulacije medija su produkcijskoj kući ,,Happy” i pomogli da uvide potencijal ulaska Aleksandra Požgaja u vilu ,,Parova”, čiji je on stanar bio čak 2 puta.

Za to vreme smo mogli upoznati i drugu stranu ovog kontraverznog političara, a naročito njegov odnos prema ženskoj populaciji koji je ništa manje nego džentlmenski.

On se tokom svog učešća u ,,Parovima” oba puta ponašao korektno, sa dubokim poštovanjem, pa čak i umeo da uzme pripadnice ženskog pola u zaštitu u određenim situacijama, ne ugrožavajući pri tom vezu sa svojom izabranicom van vile ,,Parova”.

Osim toga, upoznale smo i emotivnu stranu ovog kontraverznog političara, koji se nije stideo ni da ispred kamera, pred milionskim auditorijumom, iskreno zaplače, mada se to događalo češće nego što smo voljni da priznamo.

Ipak, sve vreme se trudio da sa drugim takmičarima ostane u korektnim odnosima, a sa nekima je čak učvrstio prijateljstvo i nakon izlaska iz vile ,,Parova”, kao što je slučaj sa Matorom.

Ime i prezime: Aleksandar Požgaj

Nadimak: Aca

Datum rođenja: 1984. godina

Mesto rođenja: Šabac, Srbija

Zanimanje: političar, reality takmičar

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/pozgajsrbija/

Instagram: https://www.instagram.com/samo_pozgaj/

Sponzorisano:

Loading...